האם

prhsnivdsuk

New member
האם

ההסבר לכך שלא יכול להיות דבר כזה שאין "מציאות" מצביע על כך שיש אלוהים? ואם כן, אותו אלוהים הוא אל בוחן?

prhsnivdsuk

New member
כי

לא יכול להיות שישכזה דבר "כלום",הכלום הוא גם משהו, גם אם הכוונה לריק. אי אפשר לדמיין חוסר מציאות, כי גם חוסר במציאות זאת מציאות. גם אם תנסה לדמיין מצב של חוסר מציאות והדבר הכי קרוב שאתה יכול לעשות זה לדמיין רק חלל "שקוף", אז תתוודא לגלות שזאת גם מציאות. קל וחומר אם נוצר מצב של כוכבים ושל כוכב שיש בוא חיים כל כך אינטלגנטיים כמו כדור הארץ.

אם כך ההסבר ההגיוני הוא לא קיום אלוהים

הוא פשוט המוח האנושי . כדי לענות על השאלה צריך להגידר מהי מציאות . אציע הגדרה פשוטה וקצרה- כל מה שחושינו קולטים זוהי המציאות עבורנו .כל זאת באופן מתמשך הנהבנה על נסיון בתקופת זמן מתמשכת . כלומר , כוכב שנמצא אלפיים שנות אור מכאן הוא לא חלק מהמציאות שלך . הוא קיים אבל לא חלק מההכרה שלך בעולם החיצוני לגופך. לחילופין, אדם שאיבד את דעתו חיי במציאות שונה שכן חושיו מתעתעים בו והוא קולט דברים אחרים. מכאן , שאין כל קשר בין המציאות לאל כלשהו. חוסר המציאות קיים במוות שלנו. המצב שבו אינינו יכולים לחוות חוסר מציאות נובע מעצם היותנו חשים משהו בכל רגע ורגע- כלומר ממניע ביולוגי .

prhsnivdsuk

New member
אני

חושב שאתה טועה, יש הבדל בין המציאות שיצור חי מרגיש לבין המציאות של מעבר. זה שאתה נפטר מהעולם לא אומר שהעולם או המציאות ימשיכו להתקיים. גם אם כל הכוכבים בעולם יתפוצצו וישאר רק חללק ריק אז עדיין תהיה מציאות, וזאת המציאות שעליה אני מדבר. והמציאות הזאת לפי השיקולים שלי, לא יכולה להווצר ללא כח עליון.

אתה מנסה להעלות טיעונים עם הנחות חסרות נימוק

או הוכחה . אתה לא יכול לצפות ממני לדיון פורה כשאתה טוען ל"מציאות שמעבר" בלי אפילו להגיד מה מי מו על המעבר הזה . אם יש לך כבר שיקולים מראש על כוח עליון והמציאות , מה באת לשאול פה?

prhsnivdsuk

New member
כנראה שלא הבנת נכון או

שאני לא הסברתי את עצמי כראוי. אני מאמין בכח עליון, אם תרצה, אני אוכל לנסות לפענח את שאלתי כך : איך תוכל להסביר שכל המציאות שתמיד היתה ותמיד תהיה שהיא כביכול החלל, כלומר, הדבר שאפשר לקרוא לו מציאות בפן הכי חומרני שאוכל לתאר זה החללק עצמו (הריק), שלמעשה הוא מציאות לכל דבר, בתוך אותה המציאות יש את כל המערכת כוכבים ואת כל הגלקסיות שביניהם גם האנושות וכל החי והצומח. גם אם תמות וכביכול לא תרגיש דבר (מכיוון שאינך חי יותר) אז אותה המציאות תמשיך לפעול. נקח את זה לצד הכי מופשט שאפשר - X היה אדם זקן , X נפטר מהעולם - אבל המכונית שלו עדיין יושבת לו בחניה, היא עדיין קיימת, למרות שהוא עצמו לא חש דבר. כלומר המציאות נמשכת גם כשאיננו בני החיים והיא תמיד תמשך. לשאול איך נוצרה המציאות זה בדיוק כמו לשאול איך נוצר הזמן. ואני חושב שאי אפשר להסביר מה זאת מציאות בלי טענה שיש כח עליון שאנחנו בכלל לא מצליחים לתפוס יצר אותה. גם אם תדמיין מצב של חוסר מציאות, לא תצליח , כי איך שלא תחשוב בסוף אולי תגיע למשהו, אבל גם אז המשהו הזה יהיה מציאות. מקווה שהבנת אותי

ואם איני מאמין בכוח עליון?

בכל מקרה , אני יודע שאין לי כל כך מה לתרום לידיעתך כי אין לי את הפספקטיבה שאתה מחפש בתשובה לשאלה . איני מאמין באלוהים . בכל מקרה אדגים את ההבדל בין קיום לבין מציאות(דרך נקודת המבט שלי) . הקיום הוא דבר שמתמשך ולא נעלם. גם מה שהרכיב את המת (כלומר אטומים למינהם) לא חדלו מלהתקיים , פשוט הראקציה הכימית שדרכה האטומים פעלו יחד לייצירת החי - סימו את התגובה בינם. מה שקיים -נמצא לעד בלי קשר לאדם או למשהו. המציאות היא משהו שהאדם המציא . המציאות היא כינוי להבנה הסובייקטיבית את העולם החיצוני . אדם עיוור חווה מציאות שונה מאדם שרואה . אדם משוגע נמצא בכלל במציאות שהיא לא קרובה למציאות שרובנו חיים בה . המציאות שלך למשל, כוללת את האלוהים ואת הכוח העליון . המציאות שלי מורה לי שלא. מציאות היא דבר משתנה .

למעלה