האם Ipod מנגן רק שירים ש...

מיכי 2004

New member
האם Ipod מנגן רק שירים ש...

היי, [אני לחלוטין לא מבינה ב-Ipod, לכן אני מתנצלת שהשאלה היא כ"כ בסיסית, אבל לא הצלחתי למצוא תשובה בחיפוש בפורום ובמקורותיו השונים - עמכם הסליחה.] יש לי חברה בחו"ל שרוצה לקנות אייפוד והיתה רוצה לנגן בו בין היתר שירים ישראליים (כלומר כאלה שנקנו און-ליין באתר שמיועד לכך). אבל מכתבה שקראתי, הבנתי שהאייפוד אינו מנגן שום קובץ שלא נרכש דרך iTunes.
האם זה נכון? תודה...

OrlyNL

New member
האייפוד ינגן כל שיר שתשימי בו

גם שירים שלא נקנו דרך אייטונז.

מיכי 2004

New member
האם זה דורש

איזו התמצאות מיוחדת במכשירים וגאדג'טים למיניהם? כי ממה שהם כתבו כאן נשמע שצריך להיות מינימום מתכנת ב-Real Networks כדי להסתדר עם זה... וזו לא בחורה שבהכרח מתמצאת בתחום. תודה שוב.

OrlyNL

New member
מה זאת הכתבה הזאת??

איזה שטויות! אני שומעת באייפוד מוזיקה שקניתי ב www.songs.co.il ובעוד חנות מוזיקה ישראלית מקוונת שאני לא זוכרת את שמה כרגע. אני לא יודעת מאיפה הם הביאו את השטות הזאת שאי אפשר לששוע על אייפוד מוזיקה שנקנתה בחנויות אחרות. הרי ברגע שמייבאים את הקובץ לאייטונז, אפשר בקלות להעביר אותו לאייפוד. איך האייטונז יודע איפה השיר נקנה?

מיכי 2004

New member
זהו, די הופתעתי

לקרוא דבר כזה, עם כל חוסר ההבנה שלי בתחום, זה לא נשמע לי סביר. ועוד בכתבה בפורטל גדול יחסית ולא איזה אתר מצ'וקמק, זה מוזר. טוב שבאתי לפה. אני צריכה ליידע את החברה שלי, שבטח כבר נכנסה למשברון קל מהמייל העגום ששיגרתי לה לאחר קריאת הכתבה....
תודה.

GoatGuy

New member
הכתבה נכונה לחלוטין

פשוט לא הובנה כראוי - היא אומרת שקבצים שהורדו מItunes יכולים לפעול רק על האייפוד ועל המחשב. בנוגע ל"קבצים אחרים לא פועלים על האייפוד" - זה נכון לגמרי בנוגע לקבצים שמורידים מחנויות מקוונות המקבילות לאייטונז, בגלל הפורמטים - כאמור, המוסיקה המוגנת של מיקרוסופט וכו', מכיוון שמדובר בקבצים מיוחדים שיודעים להגן על עצמם למען זכויות היוצרים. השירים שמורידים מSongs.co.il הם בסה"כ קבצי אמפי3 פשוטים כמו שמורידים מהקאזה - רק בדחיסה ואיכות הרבה יותר טובה. לכן הם, וכל שיר שמורידים מהקאזה/אימיול יפעל מעולה (+קבצים מחנות האייטונז) אבל לא תוכלי להוריד מחנות מקוונת בינלאומית אחרת (את בלאו הכי לא יכולה - אין נציגות בארץ) ולשים על האייפוד. מובן?

OrlyNL

New member
כמה הערות

קודם כל, מסתבר שהכתבה בעברית היא פשוט תרגום לא נכון של הכתבה באנגלית אליה היא מקושרת. חוץ מזה, לפי מיטב ידיעתי, ניתן להמיר כל קובץ שמורידים מחנויות מקוונות לפורמט שיתאים לאייטונז. מה שמעצבן אותי, זה שכתוב שם שחור על גבי לבן - "לא ניתן לשמוע על האייפוד שירים שנקנו מחנויות מקוונות אחרות מאייטונז". הטענה הזאת פשוט לא נכונה. חבל שיש אנשים שקוראים את זה, כמו הבחורה ששאלה את השאלה, ועלולים לא לקנות אייפוד בגלל זה. זה שווה ערך בעיני לכל האנשים שטוענים שהבטריה של האייפוד נהרסת אחרי חצי שנה, ולא משנה כמה שתגיד להם שזה לא נכון, עצם העובדה שהם מפרסמים טענות שגויות עלולה לגרום לקונים פוטנציאלים להתחרט.

OrlyNL

New member
ועוד הערה קטנה

עד כמה שהבנתי מהכתבה, מדובר רק על החנות המקוונת של Real Network , לכן חשוב לציין שיש חנויות מקוונות שכן אפשר להוריד מהם שירים, בניגוד לטענתך ש"לא תוכלי להוריד מחנות מקוונת בינלאומית אחרת". והכי הכי חשוב - כל הכבוד לאלו שדואגים להוריד שירים מחנויות מקוונות במקום מאימיול וחבריהם. עלו והצליחו

LinkTree

New member
דגש

בעולם קיימים כרגע מספר פורמטים של קבצים שהינם מוגנים - כלומר לא ניתנים להעתקה, לצריבה ומצריכים מחשב "מאושר" על מנת לנגן אותם. חנויות מקווננות משתמשות בפורמטים אילו על מנת לנסות ולמנוע מאנשים שקונים שם שירים להפיץ אותם לרשת. עד כמה שאני יודע קיימים כמה תקנים של קבצים כאילו ביניהם התקן של APPLE - שנמכר בחנות ITUNES. בנוסף ישנו התקן של מיקרוסופט - שנמכר בחנות שלה (שנראה לי עוד לא פתוחה) בחנות של REAL וגם בעוד כמה. ואני חושב שגם ל SONY יש תקן משלה. בכל הנוגע לתקנים של קבצים המוגנים בזכויות ויצרים IPOD מנגן רק קבצים של APPLE למרות שלפני כמה זמן REAL יצרו איזה HACK שיאפשר לנגן את הקבצים שלהם ו APPLE חסמה את זה... ברור שניתן להפוך כל קובץ מוגן בזכויות לקובץ MP3 רגיל ואז ה IPOD ינגן אותו בלי בעיה - כי בכל הנוגע לקבצים רגילים (MP3 AAC WAV) ה IPOD ינגן בלי שום בעיה. קפיש?!

לLinkTree

לדעתי ענית כמעט בדיוק כמו שאורלי כתבה אז אני לא מבין מה הנקודה שלך תוכל להסביר? תודה

LinkTree

New member
הנק.

אורלי כתבה - " עד כמה שהבנתי מהכתבה, מדובר רק על החנות המקוונת של Real Network , לכן חשוב לציין שיש חנויות מקוונות שכן אפשר להוריד מהם שירים, בניגוד לטענתך ש"לא תוכלי להוריד מחנות מקוונת בינלאומית אחרת". " אני לא מסכים בנק' הזו כי REAL משתמשת בתקן של MICROSOFT שנתמך בעוד חנויות והתקן היחיד ש IPOD תומך בו הוא של (עבור קבצים מוגנים) ITUNES ולכן זה בעצם נכון שאי אפשר להוריד מחנויות אחרות שמשתמשות בקבצים מוגנים אלה רק מ ITUNES - אבל שוב לנו זה לא משנה כי גם ככה בארץ אין חנויות שמוכרות שירים בקבצים מוגנים.

LinkTree

New member
עוד משהו קטן

ברור שהפיכת קבצים מוגנים בזכויות ל MP3 רגיל זה משהו שהוא בעל קושי משפטי ואני לא בטוח אם זה מותר או אסור ככה שמי שרוצה לשחק לפי הכללים לא יכול לקנות שירים בחנות מקווננת שמשתמשת בתקן מוגן (חוץ מ ITUNES) ואז לנגן את השירים ב IPOD.

OrlyNL

New member
שלושה דברים

1) בסוף ההודעה הקודמת שלך כתבת "ברור שניתן להפוך כל קובץ מוגן בזכויות לקובץ אמפי3 רגיל, ואז האייפוד ינגן בלי שום בעיה", שזה בדיוק מה שאני אמרתי. תסכים איתי שברגע שאני הופכת קובץ מוגן לקובץ אמפי3 אני יכולה לנגן אותו באייפוד? זה בדיוק מה שאני טוענת, ואתה ממש לא סתרת אותי. לגבי החוקיות של העניין - אולי זה לא חוקי, בזה אני לא בטוחה, אבל בתיאוריה זה אפשרי. 2) זה לא משנה לכם בארץ, אבל שים לב שהשואלת המקורית שאלה עבור חברה שלה בחו"ל, ואפילו שאלה ספציפית לגבי מוזיקה ישראלית, ככה שהתשובה שלי היתה במקום. 3) ה"קפיש" שלך בסוף ההודעה לא מקובל עלי. מה זאת ההתנשאות הזאת?

לגבי חוקיות:

לפי חוק המילניום האמריקאי שאפילו שהם זורקים כל הזמן שאסור לפרוץ קבצים מוגנים בקידוד של זכויות יוצרים לא כתוב דבר כזה אלא כתוב שמותר לבעל הקניה - לצורך עניין זה קונה שיר בחנות אוןליין לשכפל עותק אישי בשבילו לצורך העניין אם יש צורך לפרוץ את ההגנה אף שופט בית משפט לא ירשיע בעל שיר על זה שהוא פרץ את הקידוד לשימושו הפרטי אי לכך גם כאשר קונים בחנות כלשהי שיר ורוצים לשים בנגן כלשהו החוק לא ימנע ממני או ממך לעשות זאת תהנו

LinkTree

New member
../images/Emo52.gif

ראשית אפתח בהתנצלות לא היתה שום כוונה להתנשאות זה נאמר בכיף וה"קפיש" שלי הוא סתם עוד דרך לסיים הודעה - לא מוצלח במיוחד כנראה :) אז אני מתנצל כי לא היתה שום כוונה לפגוע או לזלזל או כל דבר שלילי אחר. אני מסכים אם כל מה שאמרת וכל המטרה בהודעה שלי היתה להדגיש את עניין הקבצים המוגנים מול הלא מוגנים נק' שאני חושב שלא הובהרה בצורה ברורה. הכל ברוח טובה ולטובת הקהילה... כועסת?

OrlyNL

New member
כועסת? חס וחלילה ../images/Emo140.gif

ובהזדמנות זאת, תודה לך על כל העזרה שאתה נותן לגולשים בפורום

למעלה