האם FIREWALL קשור לפרוקסי?

Giluts

New member
האם FIREWALL קשור לפרוקסי?

יש לי את ה-NORTON INTERNET SECURITY וכמובן שזה כולל פיירוול. האם פיירוול קשור לפרוקסי? ומה זה בכלל פרוקסי? האם הנורטון מגנה מפני פריצות דרך האיסיקיו?

uzi2

Active member
הרבה פעמים פרוקסי משלב בתוכו פיירוו

הרבה פעמים פרוקסי משלב בתוכו פיירוול. שרת פרוקסי, הוא שרת שמייצג אותך כלפי שאר האינטרנט, ומייצג את האינטרנט כלפיך. כלומר, הוא משמש כמעיין שליח. לפרוקסי יש שימושים רבים ושונים מאוד אחד מהשני. חלק מהפרוקסים משמשים רק כ- cache servers (שרתי זכרון מטמון) כלומר לדוגמא ספקיות שרותי האינטרנט מחזיקות שרתים כאלו שמחזיקים הרבה מאוד קבצים ועמודים שיש להם הרבה ביקוש, ואז באם אתה מבקש קובץ מאתר מסויים ולקובץ הזה היה ביקוש, אז הם (לאחר וידוא שאכן הקובץ שיש באתר זהה לעותק שהם מחזיקים אצלם) יעבירו לך את העותק שיש אצלם במקום למשוך אותו שוב מהאתר המרוחק, ואם הקובץ שונה, אז סביר להניח שהם יעדכנו אותו אצלם בשרת. הסיבה היא שכיום שטח אכסון הוא יחסית זול אבל רוחב פס לאינטרנט הוא הרבה יותר יקר. שימוש אחר לפרוקסי הוא בתור שרת anonymizer, כלומר שרת שמקבל ממך בקשות לתקשורות עם אתרים או שרותים כלשהם באינטרנט, מבקש בשמו את השרותים והקבצים ומעביר אותם אליך, כך שבעצם האתר המרוחק אינו יודע מי מתקשר איתו מכיוון שמי שמתקשר איתו מתקשר בעזרת שליח. שימוש אחר לפרוקסי הוא בתור Network address translator, למשל כאשר ברשת פנימית יש הרבה מחשבים שרוצים להיות מחוברים דרך אותו חשבון (למשל דרך ICS), אז ניתן לאפשר למחשב אחד לשוחח עם האינטרנט החיצוני בשם כל שאר המחשבים ולשמש כשליח עבורם. זה מה שקורה ברשת ביתי שמחוברת לאינטרנט. יש עוד הרבה דוגמאות. מכיוון שבהרבה מקרים כל התקשורת החוצה ומבחוץ עוברת דרך הפרוקסי, זה מקום טבעי לשים firewall. לגבי האם נורטון מגן נגד פריצות דרך ה- ICQ, צריך להבדיל בין פריצות ישירות דרך ה- ICQ (שלא ידוע לי כרגע על חור אבטחה בגירסה האחרונה של ה- ICQ שמאפשר את זה), לבין פריצות בדרכים אחרות אבל שקשורות ל- ICQ כי הפורץ מחליט לפרוץ רק אחרי שדרך ה- ICQ הוא בחר את הקורבן ולקח את מס´ ה- IP שדרכו הקורבן היה מחובר למחשב. NIS ככלל נותן הגנה חלקית נגד נסיונות פריצה משני הסוגים.

yaronsh

New member
שוב שלום עוזי . שאלה!

אני מקים אתר שייתן כל מיני שרותים ברשת. כרגע הוא על win2k proffesional על הIIS ויש לי קיר אש. החיבור הוא adsl (השבוע מחברים) אבל אני רוצה גם לגלוש על החיבור אבל לא בעזרת השרת IIS שמחזיק את האתר. האם הפתרון המתבקש הוא שרת פרוקסי? אם כן אז איך ומה? כלומר איך זה שרת פרוקסי? win2k server יכול לשמש כפרוקסי? ואז לחבר אליו כמה מחשבים? גם בין המחשבים צריכה להיות תקשורת כי סביבת הפיתוח עובדת על מחשב שהוא תחנת עבודה שמדברת עם האתר. בקיצו אני מקווה שהתיאור מקיף. איך צריכה להראות ארכיטקטורת הרשת שאני צריך לבנות?

uzi2

Active member
שתי דרכים

הדרך הראשונה זה להשתמש בראוטר חיצוני (שלמעשה משמש גם כ- Proxy), כדוגמת ה- Alcatel Pro. יש הנחיות איך הופכים את ה- Alcatel הרגיל לפרו, אבל אני לא בטוח שזה חוקי. בכל מקרה, אני יודע שהציעו אצל חלק מספקיות שרותי האינטרנט, פתרונות שכללו את הראוטר במחיר יחסית זול. הוא יאפשר לך לתקשר בין המחשבים, בצורה מאובטחת שלא דרך האינטרנט החיצוני. בכל מקרה חיבור של יותר ממחשב אחד על חשבון אחד מחייב שרת פרוקסי (שהוא NAT), אם זה הראוטר (router) ואם זה ICS, וכדומה. ו- ICS +כרטיסי רשת, שהמחשבים מחוברים ביניהם, זו הדרך השניה. המגבלה העיקרית, ה- ADSL עצמו - אני מקווה שאתה מודע לכך שמהירות ההורדה מהמחשב שלך דרך ADSL הרגיל תהיה מאוד איטית (בניגוד למהירות ההורדה אל המחשב שלך. כמו כן רצוי שיהיה לך מספר IP קבוע (בד"כ זה לא).

yaronsh

New member
הADSL...

כן אבל מה הפתרון? איזה חיבור אני צריך? אני חושב לבנות את האפשרויות ולהעלות חלק מהם על שרת חיצוני בחוות שרתים. ולהשאיר את השאר שבפיתוח על השרת שלי עם קישורים . הייתה מייעץ משהו טוב יותר?

למעלה