האם Compaq באמת כ"כ גרועים?

יוני1616

New member
האם Compaq באמת כ"כ גרועים?

התקציב שלי למחשב נייד מצומצם מאד- 1500 מקס'. אני הולך כמובן על יד שנייה. השאלה היא- איזו חברה? מצאתי הצעה נחמדה של קומפאק, ורציתי את חוות דעתכם? האם יש חברות שוודאי לא קונים, או שוודאי לא קונים יד שנייה? האם יש חברות מומלצות שכן? דבר שני- נניח שאני כבר נפגש עם המוכר- מה לבדוק על המחשב? לא מצאתי מדריך קנייה שיעזור לי בזה. האם מישהו מכיר? ואם לא- אודה אם מישהו יוכל לכתוב בנקודות קצרות מה צריך לבדוק. תודה, ושנזכה לגאולה שלמה.

יאיר B

New member
מה הבעיה עם קומפאק?

(בעבר הם קנו את דיגיטל ונקנו בעצמם ע"י HP). אם אתה קונה יד שנייה - רק מחשב מותג (בטח לא כל מני דברים מוזרים שיש בארץ ולא ידוע מי הרכיב אותם ואחר כך לא תוכל למצוא חלפים באם תצטרך). לגבי מה לשים לב במחשב: 1. בדיקה חיצונית - שברים, סריטות, אפשר לבדוק את המחברים השונים שהם עובדים כמו שצריך. 2. מסך - סריטות ופיקסלים מתים (יש תוכנה ש"בודקת" פיקסלים מתים - בטאגליין). 3. מצב סוללה - כמה זמן היא מחזיקה? סוללה חדשה (אם צריך) עולה די הרבה. לרוב במחשבים משומשים הסוללה מתה. אתה גם יכול לשאול אם הסוללה הייתה בשימוש, כמה היא הייתה בשימוש ואם המחשב היה זמן רב בשימוש דרך החשמל כאשר הסוללה היתה מחוברת אליו. 4. דיסקשיח - אפשר לבדוק עם סורק הדיסק באם יש סקטורים מתים. אפשר גם להקשיב לו בזמן עליית המחשב (אם יש דפיקות - הדיסק בדרך למות). 5. תכולה - ספרות, חומר נלווה. אני גם הייתי בודק מקוריות (קבלות). שים לב: אם המחשב נעול בביוס והמוכר לא יכול/יודע לפתוח אותו - רוב הסיכויים שהוא גנוב. 6. מפרט - בדוק מפרט מול אתר היצרן (שמה שמוכרים לך מבחינת מפרט הוא נכון). אפשר גם לבדוק עם תוכנות יעודיות כמו אוורסט (להורדה דרך קישורי הפורום). זה בגדול.

יוני1616

New member
אמרו לי שהם דפוקים, כמו HP

אמרו לי להתרחק ממחשבים ניידים של HP, וכמו שאמרת- כנראה יש קשר בין HP לקומפאק. אתה אומר שזה מחשב סביר? זה נחשב מותג? לגבי הסוללה- אם אני יושב מול המחשב ובודק כמה זמן הסוללה עובדת- זו בדיקה מספיק טובה, נכון? מה זה סורק דיסק שבודק סקטורים מתים? תודה רבה!

למעלה