האם ADHD יכול "להיעלם"????

I am ADiDi

New member
האם ADHD יכול "להיעלם"????

במשך כמה שנים בתי (כמעט בת 9) התנהגה כלקויות קשב וריכוז. היא לא ידעה על מה דובר בשעורים בכיתה א' ו-ב'. היא הפגינה יכולות משתנות מאד - לפעמים ידעה לפתור בעיות מתמטיות שהיו לפחות שנתיים-שלוש מעל הגיל שלה ולפעמים לא יכלה לענות על שאלות פשוטות ביותר, לא ידעה לקשר בין עובדות (כמו "דני הוא אבא של יוסי, גיל הוא הבן של יוסי, מה הקשר בין דני וגיל?") ולא היתה מרוכזת בחוגים (המורות בחוגים קראו לי כולן לשיחה, ומורה אחת רצתה להעיף אותה והתחננתי שתשאיר אותה בחוג). בשנה שעברה היא אובחנה והתחילה לקחת ריטלין - רק לכיתה, ומייד טוך שבוע הפכה לתלמידה מצויינת. בחוגים עדיין הייתה בעייה קלה. השנה - כבר למעלה משבוע שהיא לא לוקחת ריטלין (טוענת שזה לא עוזר לה יותר) והיא עדיין תלמידה טובה. המורים נותנים לה רק מחמאות. שאלתי את המורות בחוגים עליה (רק מורות חדשות שלא מכירות את ההיסטוריה שלה) והן התפלאו על השאלה ותיארו אותה כילדה מקסימה, שקטה וממושמעת. כן מרוכזת ועוקבת אחרי השעורים. מוזר, לא? זה בהחלט לא מה שהייתי רגילה לשמוע בשנים הקודמות....!!!!! האם יכול להיות שה-ADHD שלה פשוט "נעלם"
(חוץ מקצת היפרקטיביות - היא עדיין זזה כל היום, לא רואה טלויזיה ולא שום פעילות פסיבית, רצה מחוג לחוג ולא נחה לרגע, בביית כל היום רוקדת ומסתובבת, אבל כבר מכינה שעורים בעצמה, ממושמעת יותר ומאורגנת יותר
)

zivadina

New member
זה לא נעלם

בכל אופן, כל עוד המצב בסדר, תמשיכו ליהנות ממנו. ברגע שתהיה הרעה, את יודעת איך לטפל... חשוב שתהיי עם יד על הדופק.

דליה.ד

New member
מתעדן, אך לא נעלם

כל הכבוד לילדונת ומגיעים לה הרבה חיזוקים שתמשיך כך!! כמו שזיוה אמרה - רק להיות עם היד על הדופק שלא תיפול. אצל בני היה adhd קשה ביותר ולפי דעתי זה התעדן קצת עם ההתבגרות (הוא כמעט בן 15), גם ירדנו במינון בהתאם והוא מקבל מחצית מינון ממה שקיבל לפני שנה.

בנימה פחות אופטימית

וכמובן - זה רק מהניסיון שלי, ולא אומר שככה זה יהיה אצלה. אני יכולה, לתקופות קצרות, להסתדר יופי בלי הכדור - נגיד בחודש הראשון שלי באוניברסיטה למדתי ממש טוב, מההתלהבות, מהעניין, וגם בגלל שאחרי שנתיים של כלום (=צבא) הייתי כמהה לעשיה. אחרי כמה זמן זה נעלם. הרבה פעמים כשזה נגמר, אני מוצאת את עצמי "על הקרשים" כי זה בעצם צרך ממני מאמץ עצום, רק שמרוב התלהבות לא שמתי לב. תמיד כשיש לי תקופות כאלו, אני נורא שמחה, אבל יש בי שד קטן שמחכה להתמוטטות. ואכן, תמיד היא באה. אני במקומך הייתי נשארת צמוד עם יד על הדופק, לראות שזה ממשיך לאורך זמן. אני גם לא מרגישה שה add אצלי התעדן, אבל ראיתי אנשים שזה בהחלט ירד אצלם, ואולי יהיה יותר נכון להגיד שהיא למדה להתמודד עם זה בעצמה. וכמובן - תמיד יש את האפשרות שההבחנה היתה שגויה, ושבעיות הריכוז נבעו ממשהו אחר. (חמשל - במקרה של בעיות שינה שגורמות לחוסר ריכוז, רטלין עוזר) בכל אופן - תמשיכו ככה

I am ADiDi

New member
האבחון לא נראה לי שגוי,

הרי גם אני כזו.... ואצלי זה לא נעלם. אבל קראתי שאצל 50% בערך התופעות נעלמות בבגרות. אז אולי גם אצל הבת שלי? (אם כי היי דיי צעירה בשביל להחשב בוגרת) במחשבה לאחור, אחותי הייתה בדיוק ככה (במצב ה ר ב ה ה ר ב ה יותר גרוע ממני), ובסוף בי"ס יסודי זה נעלם לה לגמרי!!!!! היום אף אחד מכם שיפגוש אותה לא יאמין שהיא היתה אי פעם "משלנו"...

pazro

New member
זה לעולם לא נעלם, אבל התופעות של

ADHD בהחלט יכולות להשתנות עם הגיל.

למעלה