האם 7 יהיה מספר המזל?

tamara2508

New member
האם 7 יהיה מספר המזל?

בת 31 + 1 בן שנתיים מ-IVF ראשון. עכשיו אחרי למעלה משנה ו-6 טיפולים כושלים (4 החזרות) אני כבר אובדת עצות. יש לי אנדו' קשה (עם כאבי מחזור נסבלים) שהתגלה בניתוח להוצאת ציסטה (פתיחת בטן בגלל בורדר ליין). בין טיפול לטיפול הייתי על גלולות. הבנתי שדיכוי חזק וארוך בין טיפולים יכול לעזור. האם מישהי יודעת למה? איך יודעים האם להתחיל בטיפול או לא? איך יודעים האם רמת הדיכוי מספיקה או לא? האם רק עניין של זמן או שבדיקת דם יכולה להעיד על משהו? ובנוסף לכל בשאיבה האחרונה הרופא אמר שיש לי חצוצרה "חולה" ושאולי צריך להוציא אותה כי היא מפריעה לכניסה להריון. רופא אחר אמר שזו תהיה התאבדות לנסות ולהוציא אותה מאחר ואני לאחר ניתוח בטן + קיסרי עם המון הידבקויות. מה עושים?

שלום לך

דיכוי חזק וארוך - אצלי דיכוי חזק וארוך זה דקא' למשך חצי שנה. אם זה יכול לבוא בין טיפולים אין לי מושג אבל זה כן עוזר לדיכוי האנדו ללא ספק אצלי זה עשה פלאים. איך יודעים האם להתחיל בטיפול או לא - אני חושבת שלאחר שאת מסיימת את כל תהליך הניקוי והצריבה והמוקדים "שקטים" והרופא מוסר לך ש"החזירו לך את איכות החיים" (כמה שאפשר במצבנו) ואת אכן מרגישה כך שהכוחות הפיזים והנפשיים שלך אומרים לך שיש לך את כוח הסבל לעבור טיפול אז כנראה כך יודעים. איך יודעים האם רמת הדיכוי מספיקה או לא - עיניין של זמן, את מרגישה שהפסיקו הדימומים הכאבים וכל הסבל המיותר שמתלווה לאנדו'. (אבל לדקא כמה שרובנו אוהבות יש גם תופעות לוואי כמו גלי חום ו"קריזות"-הקריזות היו אצלי ובעצם אם אני זוכרת נכון עוד כמה העידו על כך, כך שאני יכולה לומר שגם קריזות) כמה שאני מבינה (שוב המבינות בינינו יענו לך בוודאות עדיין לא התחלתי טיפולי פוריות) חצוצרה חולה אכן מפריעה לכניסה להריון הייתי מציעה לך לגשת למרפאת אנדו בתה"ש 03-5302024 לייעוץ אצל דר' סוריאנו - ואני בטוחה שהרוב יסכימו איתי הוא ללא ספק יוכל לייעץ לך מה הכי טוב לעשות במקרה שלך עם ניתוח הבטן הדיכוי החצוצרה וההדבקיות. בהצלחה ותרגישי טוב (מצטערת שזה כזה "יבש" אבל בדיוק התעוררתי משנת צהריים ואני מתה מעייפות מבטיחה לך בפעם הבאה אייקונים על החשבון)

tamara2508

New member
תודה רבה זק

אני אכן אפנה לדר' סוריאנו. מקריאת ההתכתבויות בנושא הגעתי למסקנה שהכי פשוט יהיה לקבוע תור ולשלם כסף (אני מהכללית). האם הוא מקבל פרטי? בנושא האנדו ובין טיפולים. האנדו אצלי בדרגה גבוהה אבל הכאבים הם רק בתקופת המחזור וגם אז רק בעת מתן שתן. לכן הייתי "מסוגלת" לעבור 6 טיפולים ולשרוד. מה שלא הבנתי זה איך יודעים שיש דיכוי. בכל תחילת טיפול עשיתי רק אולטרסאונד כדי לוודא שאין ציסטות וישר עברתי לטיפול. אני מבינה שלא בטוח תוכלי לענות לי מאחר ואת לא "שם". אני אנסה גם בפורום הורים בטיפולי פוריות. תודה רבה על התשובה ועל העידוד

עוד תשובות ../images/Emo140.gif

אני חושבת שגם בכללית את עדיין יכולה לגשת לתה"ש עם טופס 17. כן הוא גם מקבל פרטי אני מצרפת לך את האתר שלו שם יש את דרכי ההתקשרות http://www.4-women.co.il/about.asp הדיכוי זה משהו חיצוני כלומר זריקה דקא או גלולות . אני חושבת שלפני טיפולי פוריות הדיכוי שנותנים זה זריקת דקא אבל אני לא יכולה להגיד לך בוודאות כמה זמן אם לחודש או יותר... תבדקי אולי גם באתר הזה של פרופ' זיידמן: שמתמצא גם באנדו וגם פיריון http://www.baby4u.co.il/ בהצלחה

לגבי הדיכוי

הדיכוי ניתן כטיפול לאנדו' והוא ניתן קבוע כלומר אם את לוקחת גלולות אז זה ללא הפסקה כדי לא לקבל וסת. לגבי הזריקה בדרך כלל נותנים אותה כאשר המוקדים ממש "משתוללים" אז מקבלים זריקת דקא למקסימום 6 חודשים אפשר פחות כדי לדכא את האנדו והמוקדים

liatsw1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בס"ד לגבי התור לתה"ש - גם אני בכללית וחבל להוציא כסף סתם, תבקשי מרופא המשפחה או גניקולוג ואם זה לא עוזר תפני יותר גבוה. לי מנהל מרפאת בריאות האישה נתן לי את טפסי ה-17. סוריאנו מקבל פרטי, אך לדעתי זה די מיותר, תקבלי את כל היחס ותשומת הלב גם במרפאה בתה"ש. לגבי הטיפולים - כמו שזק כתבה הכל תלוי בהרגשה וברצון שלך. מתי שאת מרגישה נפשית ופיזית מסוגלת לחזור לטיפולים כנראה שזה הזמן. ההמלצה לבנות האנדו' היא אכן להיות בדיכוי ארוך בין טיפול לטיפול. אני ניסיתי את שתי האופציות. טיפול אחר טיפול כמעט ללא הפסקה ואז האנדו' פשוט השתולל
וגם עם דיכוי ארוך (כלומר שתיים-שלוש זריקות דקאפפטיל עד אפילו חצי שנה של דיכוי) וזה היה יותר סביר מבחינת האנדו'. ציינת שיש לך כאבים בזמן המחזור בעת מתן שתן. אצלי היתה אותה הבעיה, כאבים נוראיים כל פעם שהייתי בשרותים עד שבסוף גילו לי מוקד ענק על השלפוחית שדחף את השלפוחית פנימה. בניתוח הורידו לי חלק גדול ממנו, חשבו לכרות את השלפוחית אבל החליטו שלא. יש כאן מספר חברות שעברו כריתה חלקית של השלפוחית אולי הן תוכלנה לספר לך קצת על זה. בכל אופן הניתוח עזר לי מאוד והכאבים נעלמו. איך יודעים שיש דיכוי? ע"י אולטראסאונד ובדיקת דם (E2 ופרוגרסטרון). עצתי לך, בכל פעם שאת עוברת טיפול והוא לא מצליח ביום שאת מקבלת את הווסת תקחי זריקת דקא וזה יכניס אותך לדיכוי, כך לא תצפי לווסת הקרובה בעוד חודש וזה יתן לך זמן להחליט אם את רוצה על הדיכוי הזה להתחיל טיפול חדש (בד"כ כשבועיים אחרי) או לקחת חודש אחרי קבלת הזריקה זריקה נוספת שתמשיך למעשה את הדיכוי וכן הלאה עד שתחליטי האם לחזור לטיפול. אני אישית ממליצה דיכוי ארוך יחסית בין טיפול לטיפול. בהצלחה.

מצטרפת לדברי קודומתיי ../images/Emo141.gif

לגבי יעוץ בתל השומר. לפי מה שאת מתארת, הייתי מקפיאה הכל ועושה בירור לגבי החצוצרות. בהצלחה

למעלה