האם תתחסנו

nothing but the truth

Well-known member
אם אני לא טועה, החיסון המוחלש ניתן במנה אחת ובעבר נתנו רק את המוחלש.

אין צורך לנחש ניחושים. אפשר פשוט להסתכל בתדריך החיסונים, ואז להיווכח שגם בתקופה בה ניתן מוחלש בלבד, הוא ניתן ביותר ממנה אחת. אפילו בשנות ה 60.

nothing but the truth

Well-known member
אפשר קישור לתדריך החיסונים כשניתן רק פוליו מוחלש?
כבר צרפתי קישור באחת התגובות שלי (לדעתי לסופרמן) - אז מוזמנת לעיין באחד הפרקים הראשונים בו מופיעים לוחות חיסוני השגרה (לא חושב שיש קישור ללוח ספציפי).
כמו כן אני בטוח שבהרצת חיפוש פשוטה בגוגל על הערך "תדריך חיסונים" תוכלי למצוא את התדריך.

כבר צרפתי קישור באחת התגובות שלי (לדעתי לסופרמן) - אז מוזמנת לעיין באחד הפרקים הראשונים בו מופיעים לוחות חיסוני השגרה (לא חושב שיש קישור ללוח ספציפי).
כמו כן אני בטוח שבהרצת חיפוש פשוטה בגוגל על הערך "תדריך חיסונים" תוכלי למצוא את התדריך.
מה שיש זה העדכני שיש היום וזה לא מה שביקשתי.

nothing but the truth

Well-known member
מה שיש זה העדכני שיש היום וזה לא מה שביקשתי.

תדריך החיסונים הוא מסמך ארוך.
בהתחלה יש את הלוח העדכני, אך לאחר מכן יש פירוט ההיסטוריה של החיסונים יחד עם לוחות של שנים קודמות.

צריך פשוט לחפש, וזה לא מסובך במיוחד. כמובן שאם זה לא מספיק מעניין אותך , אינך חייבת.
אך הקישור שצרפתי הוא לתדריך החיסונים המלא (ומאוד פשוט למצוא אותו גם לבד) וחיסון פוליו מוחלש (OPV) ניתן במספר מנות גם בעבר.

תדריך החיסונים הוא מסמך ארוך.
בהתחלה יש את הלוח העדכני, אך לאחר מכן יש פירוט ההיסטוריה של החיסונים יחד עם לוחות של שנים קודמות.

צריך פשוט לחפש, וזה לא מסובך במיוחד. כמובן שאם זה לא מספיק מעניין אותך , אינך חייבת.
אך הקישור שצרפתי הוא לתדריך החיסונים המלא (ומאוד פשוט למצוא אותו גם לבד) וחיסון פוליו מוחלש (OPV) ניתן במספר מנות גם בעבר.
אם כוונתך לקישור שמופיע במילה 'קישור', אז הוא קישור שגוי שלא מוביל לכלום.

nothing but the truth

Well-known member
אם כוונתך לקישור שמופיע במילה 'קישור', אז הוא קישור שגוי שלא מוביל לכלום.
ראשית הקישור אינו שגוי ועובד מצוין.
שנית, אני באמת לא רואה הגיון בלהמשיך את השרשור הזה בצורה זאת. לו רצית למצוא את תדריך החיסונים היית עושה זאת מזמן. זה באמת לא מסובך. לא הפניתי לאיזה מאמר בכתב עת אזוטרי שרק למנויים יש גישה אליו.
אז אם בא לך תעשי זאת, ואם לא זה גם בסדר. אני אחיה מצוין גם את תחשבי בטעות ש OPV ניתן במנה אחת בעבר.

כאן הסתיימו שידורנו.

ראשית הקישור אינו שגוי ועובד מצוין.
אם אתה אומר, רוצה צילום מסך?
שנית, אני באמת לא רואה הגיון בלהמשיך את השרשור הזה בצורה זאת. לו רצית למצוא את תדריך החיסונים היית עושה זאת מזמן. זה באמת לא מסובך. לא הפניתי לאיזה מאמר בכתב עת אזוטרי שרק למנויים יש גישה אליו.
אז אם בא לך תעשי זאת, ואם לא זה גם בסדר. אני אחיה מצוין גם את תחשבי בטעות ש OPV ניתן במנה אחת בעבר.
אני זוכרת בבירור, למשל בשנת 88 נתנו מנה אחת לכולם.
כאן הסתיימו שידורנו.
שלום הרינגטון, לא ידעתי שאני מתדיינת עמך.

nothing but the truth

Well-known member

ומה צילום מסך יוכיח, את לא יודעת איך להיכנס לקישור או שאת לא מצליחה להריץ חיפוש פשוט בגוגל?

אז הלכתי עמוד אחד אחורה בפוסט, ולחצתי על הקישור שצרפתי מההודעה לסופרמן לפני חודש (הקישור שאת טוענת שהוא שגוי..) ומתחת לפרק הכללי, תת פרק שגרת חיסונים בישראל, תת פרק לוחות החיסונים השגרתיים בשנות ה 80, מופיע לוח 21 (עמ' 31 בקובץ PDF) ומסתבר שבשנה הראשונה תינוק מקבל שלושה חיסוני OPV ועד גיל 14 חודש עליו לקבל מנה רביעית. (הצלחת איכשהו לגרום לי להאכיל אותך בכפית למרות הכל. בתור תרגול לבית תבדקי כמה חיסוני פוליו ניתנו בשנת 1966 ובאיזה לוח זה מצוין).
מה שאת זוכרת מ 1988 זו מנה נוספת שניתנה במסגרת מבצע חיסון עקב התפרצות פוליו בנפת חדרה. יש הסוברים שהגורם להתפרצות היה מעבר מחיסוני OPV ל IPV (לא הגרסה הנוכחית, אלא גרסה ישנה יותר שפחות יעילה) שבוצע כניסוי בנפה זו. אני לא יודע לומר בביטחון אם השערה זו נכונה. אבל זה ממש לא שבמסגרת חיסוני השגרה מספיקה מנה אחת.
גם ב 2013 נתנה מנת דחף של OPV לילדים עד גיל 10 בעקבות גילוי של וירוס פוליו במסגרת הניטור השגרתי במערכות הביוב.

שלום הרינגטון, לא ידעתי שאני מתדיינת עמך.
כמעט כתבתי בתגובה מי נראה לי שכתב את ההודעה הזו בעקבות הנטייה להתעקש על טעות במשך שבועות, אבל התאפקתי .
ההתנצלות שלך מתקבלת. ;)

ומה צילום מסך יוכיח, את לא יודעת איך להיכנס לקישור או שאת לא מצליחה להריץ חיפוש פשוט בגוגל?
את מה שהמסך הציג לאחר לחיצה על הקישור שלך.
כמעט כתבתי בתגובה מי נראה לי שכתב את ההודעה הזו בעקבות הנטייה להתעקש על טעות במשך שבועות, אבל התאפקתי .
ההתנצלות שלך מתקבלת. ;)
עכשיו שבת, אז אני מניחה שתשיב לי רק מחר במוצ"ש ;)

מ ש ה 53

Well-known member
ככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר לא להתחסן. ממילא חיסון (נגד מחלה ספציפית) צריך לקבל פעם אחת והוא יעיל לכל החיים (נגד אותה מחלה), לא כל שנה (לכן זריקה נגד שפעת אינה קרויה חיסון) ובטח שלא כל 6 חודשים או 4 חודשים. זה לא חיסון, זה חירטוט.
אתה טועה ומטעה. גם נגד טטנוס מחסנים אחת לכמה שנים וכך גם לדלקת ריאות. לפוליו יש סידרת חיסונים ואם תעקוב אחר רישומי פנקס החיסונים שניתנים לכל תינוק, אתה תיווכח שיש עוד חיסונים שחוזרים עליהם לפחות פעמיים. בכל מקרה, שיטת החיסון נגד המקרנה היא חדשה ומדובר בכלל גם בווירוס שאינו עונתי אלא סוג של דייר קבע (לפחות עד עכשיו מזה כשנתיים). אז כדאי לדייק בדברים שכותבים, גם אם החוקרים עצמם טרם הצליחו לפצח את הצופן עד תום.

SupermanZW

Well-known member
אתה טועה ומטעה. גם נגד טטנוס מחסנים אחת לכמה שנים וכך גם לדלקת ריאות. לפוליו יש סידרת חיסונים ואם תעקוב אחר רישומי פנקס החיסונים שניתנים לכל תינוק, אתה תיווכח שיש עוד חיסונים שחוזרים עליהם לפחות פעמיים. בכל מקרה, שיטת החיסון נגד המקרנה היא חדשה ומדובר בכלל גם בווירוס שאינו עונתי אלא סוג של דייר קבע (לפחות עד עכשיו מזה כשנתיים). אז כדאי לדייק בדברים שכותבים, גם אם החוקרים עצמם טרם הצליחו לפצח את הצופן עד תום.
לא חוזרים על החיסונים שמקבלים בינקות בשלב הבגרות פשוט כי אין צורך בכך. גם כשמדובר בסדרת חיסונים היא חד פעמית, גם אם יש חלוקה למנות (ואפילו זה לא הכרחי ונעשה בטעות בגלל הנחה שמקורה בטעות והוזכרה בשרשור זה).

palmony1951

Well-known member
נערך לאחרונה ב:

stavanit

Well-known member
אני חושבת שאלמליא האנשים היו שומרים לא היה צורך בעוד חיסון
כמעט כולם חובשי המסיכות האף בחוץ,,נוסעים לחול מתקבצים בחתונות ,או בכל מקום ,ןעתה בא סילבסטר
כמה התקבצויות יהיו?? אי אפשר לספור

אנשים, תשמרו על עצמכם לא יצטרכו כל כך הרבה חיסונים מעבר לבוסטר

משתפרת1

Well-known member
עושים עלינו עבודה פסיכולוגי.
מקדם ההדבקה עולה.
רק שהערב בשיחה עם אחד המומחים הוא הודיע שכרגע יש כ- 130 מאושפזים, למעלה מ-70% מהם לא מחוסנים בכלל, חלק מהנותרים מחוסנים חלקית ובודדים מחוסנים מלא.

מקסים 45

Well-known member
רק שהערב בשיחה עם אחד המומחים הוא הודיע שכרגע יש כ- 130 מאושפזים, למעלה מ-70% מהם לא מחוסנים בכלל, חלק מהנותרים מחוסנים חלקית ובודדים מחוסנים מלא.
מה לעשות? החיסון הפך כחלק מחיינו :-( כמו אינסלוין למי שזקוק לו

למעלה