האם תתחסנו

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
משפחה בת 4 נפשות. אמא ו-3 בנים. הבן הגדול הוא סרבן חיסונים. השני והשלישי קיבלו 2 חיסונים והאמא קיבלה 3.
הבן השני חלה ואושפז. נמצא שנדבק במקרנה. מצבו היה טוב יחסית, ולאחר יום וחצי שוחרר מבית החולים.
הבן הגדול, האמא והבן הקטן נדבקו אף הם.
כולם סבלו יומיים, בעיקר מכאבי ראש קשים והכל עבר להם בשלום.
אז כן 2 חיסונים? כן 3 חיסונים? ומי שכלל לא חוסן? כולם חלו וסבלו "אותודבר". אז מה בדיוק הבלוף של ברבורלא, של BB ושל בר ששת?
יכול להיות שהם סתם חטפו הצטננות קלה.
קשה לי להאמין שהם חלו בקורונה.
תאמין לי שאילו נדבקו בקורונה אז הסרבן לא היה עובר את זה כל כך בשלום.

מ ש ה 53

Well-known member
יכול להיות שהם סתם חטפו הצטננות קלה.
קשה לי להאמין שהם חלו בקורונה.
תאמין לי שאילו נדבקו בקורונה אז הסרבן לא היה עובר את זה כל כך בשלום.
אני לא הייתי שותף לבדיקות ולתוצאות. אבל אם הם עברו בבי"ח ובבית החולים קבעו שזו מקרנה, סביר שהרופאים לא טעו. ואם קשה לך להאמין? אין בעיה. תמיד תזכור שאמונה זה עניין לבית הכנסת, וכל עוד אתה לא שם, האמונה שלך לא ממש תיחשב... :p

בפעם רביעית חמישית...
דעה אחת נגיע לחיסון רביעי, חמישי ושישי.
דעה שניה, האומיקרון יכול להיות הסוף של המגפה.
או תמתינו לזן נוסף?
צפה בקובץ המצורף 38775
כנראה שאתחסן במנה השלישית לאחר שיעבור שנה מאז שהתחסנתי במנה הראשונה, כשתהיה מנה רביעית.
נראה לי מטופש להתחסן כל חצי שנה, אבל כל שנה, אתחסן אם אצטרך.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
בפעם רביעית חמישית...
דעה אחת נגיע לחיסון רביעי, חמישי ושישי.
דעה שניה, האומיקרון יכול להיות הסוף של המגפה.
או תמתינו לזן נוסף?
צפה בקובץ המצורף 38775
ככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר לא להתחסן. ממילא חיסון (נגד מחלה ספציפית) צריך לקבל פעם אחת והוא יעיל לכל החיים (נגד אותה מחלה), לא כל שנה (לכן זריקה נגד שפעת אינה קרויה חיסון) ובטח שלא כל 6 חודשים או 4 חודשים. זה לא חיסון, זה חירטוט.

כוכבית מצויה

Well-known member
תראי לי מילון מדעי שאת רוצה בערך שובל ותיראי שמה שאת מבקשת מגוחך.
קשקוש, יש הגדרה שמקובלת על כולם לחיסון "לכל החיים" לא נכלל בה.
זה שבהגדרה אחרת לטענתך (לא בדקתי) יש טעות לא ישנה את העובדה שסופרמן המציא הגדרה לחיסןן כי זה נח לו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ככל שעובר הזמן אני משתכנע יותר לא להתחסן. ממילא חיסון (נגד מחלה ספציפית) צריך לקבל פעם אחת והוא יעיל לכל החיים (נגד אותה מחלה), לא כל שנה (לכן זריקה נגד שפעת אינה קרויה חיסון) ובטח שלא כל 6 חודשים או 4 חודשים. זה לא חיסון, זה חירטוט.
אבל חייב שיהיה לו שם ל"חירטוט" הזה.
כי אם אגיע מחר לקופת החולים ואומר לאחות: "אני רוצה לעשות חירטוט נגד שפעת".
אז האחות תגרש אותי בבושת פנים החוצה לרחוב. |רופאה|

SupermanZW

Well-known member
אבל חייב שיהיה לו שם ל"חירטוט" הזה.
כי אם אגיע מחר לקופת החולים ואומר לאחות: "אני רוצה לעשות חירטוט נגד שפעת".
אז האחות תגרש אותי בבושת פנים החוצה לרחוב. |רופאה|
לכן אתה יכול לבקש מהאחות זריקה נגד שפעת, היא תבין בדיוק למה אתה מתכוון. חיסון זה לא.

nothing but the truth

Well-known member

האם אתה מכיר חיסון שניתן במנה אחת ויעיל לכל החיים?

nothing but the truth

Well-known member
חיסוני הילדות נותנים לך חסינות עד גיל זקנה שהמערכת החיסונית שלך נחלשת.

ראשית, אין אף חיסון ילדות שניתן במנה אחת בלבד.
שנית, זה גם לא נכון שהם נותנים חסינות עד גיל זקנה - בטח לא לגבי הרוב. חיסון נגד טטנוס - ודיפתריה , אחרי כל סדרת החיסונים - יש לחזור לפחות אחת ל 10 שנים.
חיסון נגד שעלת מעל שעברנו מהחיסון התאי (whole cell) לחיסון האצלולרי - החסינות דועכת תוך שנים ספורות. זה הסיבה שהוסיפו חיסון נגד שעלת גם בכיתה ב' וגם בכיתה ח', ויש המלצה להוסיף את זה לחיסון dT (דיפתריה טטנוס) בכל פעם שאדם נזקק לטטנוס, אך אינני זוכר אם זה אושר תקציבית.
חיסונים מסויימים רלוונטים בעיקר לילדות לכן לא מחדשים אותם (כגון רוטה-וירוס או המופילוס אינפלואנזה) אך אין זה אומר שהם תופסים לכל החיים, פשוט ברגע שעוברים את הגיל הרלוונטי - לא מחסנים בהם.
גם חיסון הפטיטיס B (שלוש מנות) מראה סימני דעיכה עם השנים - דבר שרואים בעיקר במחקרים (זו לא מחלה נשימתית).

כנראה אחד החיסונים הבודדים שניתן במספר מצומצם של מנות (2) ותופס לזמן יחסית ארוך הוא ה MMRV (שהוא חי מוחלש). אבל גם הוא לא קיים מספיק שנים בכדי שנוכל להיות בטוחים שיתפוס עד הזקנה.

ראשית, אין אף חיסון ילדות שניתן במנה אחת בלבד.
שנית, זה גם לא נכון שהם נותנים חסינות עד גיל זקנה - בטח לא לגבי הרוב. חיסון נגד טטנוס - ודיפתריה , אחרי כל סדרת החיסונים - יש לחזור לפחות אחת ל 10 שנים.
חיסון נגד שעלת מעל שעברנו מהחיסון התאי (whole cell) לחיסון האצלולרי - החסינות דועכת תוך שנים ספורות. זה הסיבה שהוסיפו חיסון נגד שעלת גם בכיתה ב' וגם בכיתה ח', ויש המלצה להוסיף את זה לחיסון dT (דיפתריה טטנוס) בכל פעם שאדם נזקק לטטנוס, אך אינני זוכר אם זה אושר תקציבית.
חיסונים מסויימים רלוונטים בעיקר לילדות לכן לא מחדשים אותם (כגון רוטה-וירוס או המופילוס אינפלואנזה) אך אין זה אומר שהם תופסים לכל החיים, פשוט ברגע שעוברים את הגיל הרלוונטי - לא מחסנים בהם.
גם חיסון הפטיטיס B (שלוש מנות) מראה סימני דעיכה עם השנים - דבר שרואים בעיקר במחקרים (זו לא מחלה נשימתית).

כנראה אחד החיסונים הבודדים שניתן במספר מצומצם של מנות (2) ותופס לזמן יחסית ארוך הוא ה MMRV (שהוא חי מוחלש). אבל גם הוא לא קיים מספיק שנים בכדי שנוכל להיות בטוחים שיתפוס עד הזקנה.
ראשית, גם קורונה היא לא במנה אחת.
שנית, חיסון הפטיטיס B הוא עפ"י היצרן ל-20 שנים ובפועל הוא יותר, כי בדקתי אצלי שכבר עבר הרבה יותר מעשרים שנה ועדיין יש לי נוגדנים ברמה גבוהה.

nothing but the truth

Well-known member
ראשית, גם קורונה היא לא במנה אחת.

היכן טענתי שקורונה נעשית במנה אחת? סופר מן השתמש בעובדה שחיסון הקורונה ניתן ביותר ממנה אחת כראיה לכך שלא מדובר בחיסון. מכאן תת- השרשור התחיל (התגובה הראשונה שלי הייתה אליו). ולכן שאלתי אותו איזה חיסון אחר מכיר שניתן במנה אחת.

שנית, חיסון הפטיטיס B הוא עפ"י היצרן ל-20 שנים ובפועל הוא יותר, כי בדקתי אצלי שכבר עבר הרבה יותר מעשרים שנה ועדיין יש לי נוגדנים ברמה גבוהה.
אני אלך אתך עם הוראות היצרן. אני מרשה לעצמי להניח שלא קבלת את חיסון הפטיטיס B בילדות, אלא בשלב מאוחר יותר בחייך.
חיסון הפטיטיס B בילדות החל רק מ 1992 (דיברת על חיסוני ילדות, זוכרת?). הוא ניתן בגילאי 0, חודש, וחצי שנה. אז קודם כל, הוא ניתן בגיל שמערכת החיסון פחות בשלה. מעבר לכך, גם אם הוא יעיל ל 20 שנה ואפילו ל 30 שנה - גיל 30 זה ממש לא כל החיים, זה אפילו לא מחצית החיים. וזה בטח לא עד הזקנה (בניגוד לטענתך).

היכן טענתי שקורונה נעשית במנה אחת? סופר מן השתמש בעובדה שחיסון הקורונה ניתן ביותר ממנה אחת כראיה לכך שלא מדובר בחיסון. מכאן תת- השרשור התחיל (התגובה הראשונה שלי הייתה אליו). ולכן שאלתי אותו איזה חיסון אחר מכיר שניתן במנה אחת.
קיבלתי שחפת בילדות במנה אחת והוא לכל החיים.
חיסון פפילומה (סרטן צוואר הרחם) שניתן בגיל 13 במנה אחת והוא לכל החיים.
אני אלך אתך עם הוראות היצרן. אני מרשה לעצמי להניח שלא קבלת את חיסון הפטיטיס B בילדות, אלא בשלב מאוחר יותר בחייך.
חיסון הפטיטיס B בילדות החל רק מ 1992 (דיברת על חיסוני ילדות, זוכרת?). הוא ניתן בגילאי 0, חודש, וחצי שנה. אז קודם כל, הוא ניתן בגיל שמערכת החיסון פחות בשלה. מעבר לכך, גם אם הוא יעיל ל 20 שנה ואפילו ל 30 שנה - גיל 30 זה ממש לא כל החיים, זה אפילו לא מחצית החיים. וזה בטח לא עד הזקנה (בניגוד לטענתך).
נכון, קיבלתי בגיל בוגר ואני מניחה שזה יחזיק לי עוד הרבה שנים.
כפי שכתבתי מעלה, שחפת קיבלתי בחיסוני הילדות בבי"ס ועשיתי בדיקה לאחרונה וגם לזה יש לי עדיין נוגדנים.
אתה, כמובן צודק ומטופש להתחסן לצהבת B בגיל NB ואפשר לחכות בכייף עד הצבא.

nothing but the truth

Well-known member
קיבלתי שחפת בילדות במנה אחת והוא לכל החיים.
חיסון פפילומה (סרטן צוואר הרחם) שניתן בגיל 13 במנה אחת והוא לכל החיים.

נכון, קיבלתי בגיל בוגר ואני מניחה שזה יחזיק לי עוד הרבה שנים.
כפי שכתבתי מעלה, שחפת קיבלתי בחיסוני הילדות בבי"ס ועשיתי בדיקה לאחרונה וגם לזה יש לי עדיין נוגדנים.
אתה, כמובן צודק ומטופש להתחסן לצהבת B בגיל NB ואפשר לחכות בכייף עד הצבא.

החיסון לשחפת לא רק שהוא לא לכל החיים, הוא לא יעיל בכלל . זו הסיבה שהפסיקו לחסן בו (הוא גם מקשה על הפענוח של בדיקת מנטו). שחפת מחסנים היום רק אוכלוסיות ספציפיות בסיכון , וזאת על מנת למנוע meningitis TB ולא שחפת ריאתית. החיסון הזה נכשל.
לגבי פפילומה - אם תבדקי את תדריך החיסונים כתוב במפורש שהוא ניתן בשתי מנות. והחיסון לא קיים מספיק זמן כדי לקבוע שהוא לכל החיים.

למעלה