האם תמו החיזורים?

האם תמו החיזורים?

שבוע טוב וגמר חתימה טובה!
במהלך כתיבת הרומן שלי, שבחלק מהעלילה קיים סיפור אהבה, עלתה בי תהיה: האם החיזורים שאפיינו את ההורים
שלנו, ואת הדורות הקודמים שלנו, כבר לא קיימים? אני בכנות מרגיש שלא, ואינני מדבר על חיזור אובססיבי, שלא משנה אם
האישה תצייר "לא!" על המצח שלו - הוא לא ירפה. אני מדבר על חיזור שיודע גבולות אך לא מוותר מראש. אני היום חי
בתחושה שגבר ששומע לא, אומר "יאללה, לא רוצה? לא צריך, נקסט", ומנגד, אני כבר לא בטוח שאנו חיים בעידן שבו
נשים מעוניינות בחיזור, ואם הקליק לא שם מראש, הלב "אטום".
ולמען הסר ספק, הטרדה היא לא חיזור - היא הטרדה. נקודה.

אוי.. כמה שאתה צודק

אני עצמי אדם מאד מאד ״של פעם״. היו אינסוף מקרים בהם פשוט לא השתלבתי עם מה שנקרא עולם ההכרות של הזמנים של היום. אני לא נמצאת באתרים, ואני לא אדם של ׳זוגיות בזק׳ , והחיזורים היפים של פעם פשוט התאדו מהעולם של היום שהופך יותר ויותר מסובך. חיזור הוא אותן מחוות קטנות לשני הצדדים, אותן הודעות מתוקות באמצע היום ללא כל סיבה שמכילות סתם ׳חשבתי עלייך׳, פרחים
חיזור זה כשיש עניין הדדי, הטרדה זה כשיש עניין חד צדדי ובו לא מכבדים סירוב. חיזור הוא משהו שנמשך לאורך כל הדרך, לא רק בהתחלה בשביל ליצור עניין.. זה פשוט מקבל משמעויות אחרות עם הזמן בתוך הקשר.

DogsPCI

New member
הלו נוגע, מה שלומך? שבוע טוב :)...

שאלה במקום, ובמיוחד בשבילי....
&nbsp
אולי נפתח בקרוב שאלה על מהי רומנטיקה... כי בטח לא כולם חושבים על אותו הדבר.
&nbsp
הניסיון האישי שלי אומר - לא כדאי! מכל כיוון אפשרי, וגם בימים האחרונים קיבלתי לכך חיזוק פה בשרשור על האובססיביות. אם תהיה רומנטי שלא מוותר מראש אתה אכן מתקרב מידי לגבול של להטריד... ומתי תחצה את הגבול? לא אתה קובע אלא היא...
&nbsp
אישית, אני בהחלט מתכוון להתחיל לממש את הדרך של פניה ישירה בלבד: כן, כן. לא, לא. וזהו. ובכל פעם אני מקבל לכך יותר ויותר חיזוקים... מה שיחשב בעיניך לרומנטי יכול להיתפס מהצד השני כחולשה, כילדותיות, כחוסר-רצינות...
זה לא כמו פעם... אז היו קודים ברורים לרומנטיקה, זה לא סתם לשלוח וורד... לכמות הוורדים ישנה משמעות, לצבע הוורדים ישנה משמעות... ואני מדבר על משמעות פופולרית, לא כמו היום שאתה יורה בחשכה, ולרוב לא תהיה מובן כלל, ולפעמים אפילו יסתכלו עליך בעין עקומה...
&nbsp
מבחינתי נכון להיום, כשכל אחד רומנטי בדרכו שלו... והעולם הזה הפך מהיר ועצבני וחומרני, עידן הרומנטיות מול זרים הסתיים מזמן, יחד עם הפירטים :) לך תשיר סרנדה מתחת לחלון של מישהי זרה, בהצלחה לך, לדעתי לא רק שלא תשמע ממנה יותר, היא גם תזמין לך משטרה... (ולא בגלל שהיא אישה! מקדים תרופה למכה
).
&nbsp
סליחה על הייבוש בהודעה הזו, כמו שאמרתי... לצערי אלו החוויות שלי, משתף :).

כמה שהעולם של היום מתדרדר..

אם הוא ישיר סרנדה לזרה מתחת לחלון, היא כנראה תשפוך עליו דלי מים קרים ובמקרה קיצון תזמין משטרה - נכון. אם הוא יגיד לה ״היי״ ויחייך, אז יקרו שני מקרים, או שהיא תסתובב לכיוון השני, או... שהיא תחייך בחזרה. מפה, הוא יאמר שישמח להכיר אותה, ישאל מאיפה היא, יתעניין בשלומה.. ואז ברגע שיש עניין - הוא ישיר סרנדה מתחת לחלון שלה , והיא תתרגש, תשמח ותרגיש הכי ברת מזל בעולם.
שיטת ה ״אני מתעניין, רוצה, טוב.. לא רוצה - לא צריך יש תור מאחורייך שירצו..״ היא שיטה שמראה בדיוק את מה שנוגע במילים כתב - התדרדרות מעציבה בכל הקשור להכרויות. טיפה של סבלנות , טיפה של הבנה , זה הכל.

DogsPCI

New member
הלו, מה המצב? :)

אני מסכים לחלוטין עם האמירה שלו כי ישנה - התדרדרות מעציבה בכל הקשור להכרויות.
&nbsp
עידן הסבלנות, והאמון, אולי גם הסתיימו להם....
&nbsp
לרוב רומנטיקן מוחלט בעיקר די יעשה מעצמו אידיוט... לפחות בעיני הסביבה...
&nbsp
ןאם תשימי לב כתבתי כי עידן הרומנטיות מול זרים הסתיים מזמן... דגש על זרים :). ואני ממש לא בטוח לגבי אחוזי ההצלחה בדוגמה שאת נתת: כי ברגע שיש עניין - הוא ישיר סרנדה מתחת לחלון שלה , והיא תתרגש, תשמח ותרגיש הכי ברת מזל בעולם. אישית לא הייתי מציע לעשות זאת, אולי אחרי שנה אם הוא מציע נישואין...
&nbsp
אני לא דיברתי על - "אני מתעניין, רוצה, טוב.. לא רוצה - לא צריך יש תור מאחורייך שירצו."...
&nbsp
כי תור מאחורה לא הזכרתי באמירה שלי. אז לא בגלל שיש תור מאחורה, דווקא למי שהוא רומנטיקן-אמיתי (בעיני) אין תורים של נשים שמחכות לו... וגם אם יש, הוא לא תמיד ישים לב.... אלא שפעם ב... תהיה אחת שהוא יהיה מעוניין בה, ועבורה הוא יהיה מוכן לעשות הרבה, גם אם להביך את עצמו כדי ל"הרשים אותה" ולמשוך את תשומת-ליבה.
&nbsp
&nbsp
אבל למה? כמו שעניתי קודם, משני הכיוונים אתה מסתכן: מצד אחד שלא תחצה גבול ותהפוך למטריד. ומצד שני, שלא תצא אדיוט מוחלט... או שתשקיע את המקסימום שלך על ניוטראל...
&nbsp
לפעמים צריך לקבל דברים, גם אם אנו לא היינו רוצים שהם יהיו כך :).
&nbsp
ואולי יש גם גורם תרבותי... ויתכן מאוד שישנם מקומות בעולם שם עדיין יש מקום לכך...
&nbsp
&nbsp

מתי מחזרים הפכו למטרידים..? מטרידים הם אלה שבפירוש נאמר להם לחגול ואילו הם מסרבים לקלוט ( בעיני גובל בבעיה נפשית של ממש לעיתים ) בגדול, התמונה הכוללת היא שאנשים לא טורחים להכיר באמת את מי שמולם, אולי בגלל המהירות בה דברים קורים כיום עם כל ההיצע ברשת, אולי בגלל שאין ערך לכלום כמעט, עדיין התוצאה זהה - נשים שנוטות לנפנף כל מה שזז, וגברים שלא ממש אכפת להם. אז אחד גורר את השני. אני לא יודעת כמה טוהר נשאר, אבל אני מקווה מאד מאד שנשארו כמה מהדור של פעם שם בחוץ.

DogsPCI

New member
השאלה למה את קוראת חיזור?

חיזור במשמעות אולי הכי פשוטה שלו הוא נסיון לשכנע את הצד השני שאתה "ראוי" לו...

ראוי למה? בטבע זה להזדווגות. אצל בני האדם בעבר זה ראוי להתחתן. והיום? אולי ראוי שתינתן לך ההזדמנות להכרות בכלל...

אני חוזר למשפט של נוגע-בך: "אינני מדבר על חיזור אובססיבי, שלא משנה אם
האישה תצייר "לא!" על המצח שלו - הוא לא ירפה. אני מדבר על חיזור שיודע גבולות אך לא מוותר מראש.".

למה הכוונה לא אובססיבי ומצד שני לא מוותר מראש? משהוא באמצע, בין לבין... ועל הגבול הזה אני לא מתכוון ללכת :). מהסיבות שכתבתי בהודעה הקודמת...

אז אם אני מעוניין והאישה מולי מעוניינת להכיר אותי גם, אין חיזור ברמה של ההכירות... יהיה אולי חיזור ברמה של לקחת את זה לשלב הבא... להפוך לזוג-קבוע, אחר כך לגור יחד, אחר כך להתחתן (אם זה מעניין אותם)....

חיזור הוא תמיד נסיון לשכנוע שאתה ראוי לשלב הבא... וכשאתה מנסה "לשכנע" את הצד השני שיתן לך רק את הזדמנות להכיר ולפגוש (נאמר לקבוע דייט)... אז פה יש מקום לטעויות, ואפילו טעויות רבות מהכיוון של לא ללחוץ מידי וכו'.... וכן מהכיוון השני, יש מצב בו תמצא את עצמך מתאמץ, ולא מקבל תשובה לכאן או לכאן. ואז מתאמץ שוב ולא מקבל תשובה לכאן או לכאן. ומתאמץ שוב....

אז למה? מה אני עובד בשביל מישהי? חוץ מזה שבשלב מסויים זה יכול להתפס כבר כהטרדה, בפרט אם נחבר זאת לשרשור שהיה בו דובר על עטיפת ה"לא" בשוקולד... ככה שאתה כמחזר - אבוד!

אני כבר לא מוכן להיות מחזר רק לשם ההזדמנות להכיר... הספיק לי באופן אישי. היא רוצה להכיר? בכיף! נצא לדייט ואז אפשר לחזר הלאה בכל ההתנהגות ומהעשים שלנו. היא לא רוצה? אני לא אנסה לשכנע אותה לשנות את דעתה - כי אז אהיה מטריד. היא לא יודעת? אז כשהיא תחליט אם היא מעוניינת לפגוש או שלא שתעשה לי טלפון
... מה היא רוצה שאני אסתובב סביב עצמי, ואצא בריקודים ובמחולות כדי לשכנע שאני בחור טוב? לפחות טוב מספיק כדי לקבל הזדמנות?

אני רוצה לספר כי מתי-שהו בתקופה האחרונה קיבלתי כך-פתאום מסר ממישהי שאני לא מכיר כלל. ובו נאמר כך: "קראתי כמה הודעות שלך בפורום X. רוצה להכיר?".
תודה רבה לך נסיכה
. וזו הגישה הכי טובה לפנות למישהו/י בעיני... רק שאני עדיין לא אימצתי אותה לעצמי כמו שצריך. היא השאירה בפני לבחור בין שתי אפשרויות בלבד: כן או לא! אין מקום לטעויות, אין מקום למריחות, ואין מקום למאמצי-שווא - רק כדי לקבל את ה"זכות" לצאת עם מישהו לדייט.

זו גם לדעתי גישה יותר הוגנת עבור שני הצדדים. כי בכך שני הצדדים מכריזים כי יש עניין שהו, ויש רצון ונכונות להשקיע משהו כדי שזה יצליח! ולא שצד אחד צריך לקרקר סביב הצד השני ולהרשים אותו, כשהראשון מסתכל מהצד ומחלק לו נקודות... מי שמוצא את עצמו במקום שצריך לשכנע אותו לתת הזדמנות, זכותו. כנראה ויש לו מבחר...

ושאלה לי אלייך, כמובן לא חייבת לענות... האם חיזרת פעם אחרי מישהו/י בשלב של נסיון להכיר? אם כן, אני אשמח לשמוע קצת על החוויה ועל איך הייתה ההרגשה...

לילה.

DogsPCI

New member
ותשובה נוספת... זהה אך שונה...

כמו שאומרים בהודו: Same, Same But Different

דובר פה לדעתי על עולם ההכרויות, לא חיזור בין בני זוג קיימים... אלא כדי להגיע ולהיות בני זוג.

ושוב ישנם 3 אפשרות של מצבים אפשריים בנסיון לקבל הזדמנות מהצד השני כן, לא, אולי - כשרק ב"אולי" יש מקום לחיזור.

כי:
אם כן, אז אין יותר צורך לחיזור עבור ההכירות עצמה....
אם לא, אז גם אין יותר צורך לחיזור עבור ההכירות עצמה.... זו כבר תהיה הטרדה.
ואם אולי, זה פה יש מקום לחיזור. אבל לא רק לחיזור :)

אולי זה מצב שיכול להביא להמון מתח... אולי זה מקום שמביא לחרדה ברמה כזו או אחרת תלוי בסיטואציה ובמי שנמצאים בה (כשחרדה גם יכולה להביא לאובססיה, אגב...)...

אולי לא נותן לך סיום, שקט, הוא רק יוצר מתח, רעש... וכמו בכל דבר כמה שהמתח יותר גבוה, בהתאם התוצאה. חיזרת המון והצלחת בסוף? אתה מלך העולם... וגם יכתבו עליך ספרים ושירים. חיזרת המון ונכשלת? לא-טוב... כל אחד ואיך שהוא מתמודד עם הלא-טוב הזה...

אז למה? מה טוב יש באולי? רכבת-הרים ריגשית? יש זוגות שחיים בצורה כזו, אפס ודאונס כל הזמן... אז הם מגיעים לפיקים הכי גבוהים, אבל גם לתהומות הכי עמוקים... למה? מי שנהנה, זכותו. אני לא מחפש רכבת הרים ריגשית... ולדעתי המון לא מחפשים זאת. ואם היו מבינים איך לא להכנס לרכבות הרים שכאלה, בוודאי היו בוחרים אחרת.
האופציה היותר "יציבה", שיש בה פחות מתח, לא תגיע לפיקים כל-כך גבוהים, אבל תגיע לפיקים יפים :), ובקטע של התהומות, שם זה יהיה אפילו עוד יותר מעודן, התהומות יהיו נמוכים מאוד. וזו מסיבה מאוד פשוטה, כשאתה ברכבת הרים ריגשית, אתה מחוץ לשליטה, או הזוג הוא מחוץ לשליטה, ואתה/ם פשוט נסחפים... אבל כשאתם יציבים יותר, אז אתם דוחפים למעלה יחד, עם שליטה רבה, ואף אחד לא דוחף למטה, אז גם אם מגיעים לתהום עדיין דוחפים למעלה ולא נסחפים ללא שליטה.

אז סליחה על הגוש שהתקבל, וזה היה נסיון להסביר מדוע לחיות "באולי" שזו האופציה היחידה מה-3 שיוצרת מתח, היא בחירה רעה! (לדעתי). ורק בה קיים החיזור. משמע, אם אתה רוצה לא להפגע ולא לחוות סערות רגשיות עם עצמך, לחוות חרדה (והיא קיימת בשדלבים אלה בדוק, תרצו אחפש לכם רפרנס), להיות בחוסר וודאות, וכו' - אל תעז להיכנס למקום של "אולי"/חיזור בשלב של ההכרות (ואם בכלל?). כן, כן. לא, לא. קלוז'ר, שקט.

וכל מי שפעם חיזר במצב שכזה, עבור ההכירות, יודע על מה אני מדבר... במיוחד אם הוא גם חווה חוסר הצלחה. אם תמיד הוא הצליח, אז בטח שהכל טוב. נעשה עליו סרט
.

ונ.ב. אחד הגורמים המובילים כסיבה להתאבדות בעולם הוא כישלון-רומנטי! אז רק שתבינו כמה השפעה יש לתחום הזה על בני-אדם...

מקווה שהייתי ברור

וואוו, מישהי כנראה ממש פגעה בך בעבר.

אחרת אני לא רואה ולו סיבה אחת לרפואה למה לסבך גם את הדברים הפשוטים ביותר. חיזור בעיני לא קשור בכלל ללהיות ראוי לאף אחד. חיזור זה שלב התחלתי שבו צד אחד מראה לשני שיש לו עניין רומנטי כלשהו בו, או מנסה לתפוס את תשומת ליבו של הצד בשני בהיבט רומנטי, או שמחצין מחוות כאלה או אחרות כדי להראות שיש לו עניין רומנטי בצד השני. בדרך כלל זה שלב התחלתי, שבו עדיין לא ברור מה יהיה הלאה, ומכאן אם יש עניין הדדי או תגובה חיובית לאותן מחוות חיזוריות, זה ימשיך לזוגיות. אתה לא עושה טובה לאף אחת בכך שאתה ׳טורח׳ לחזר אחריה, זה אמור לבוא מרצון אמיתי ולא איזו חובה בלתי כתובה, אין מה לחיות אף פעם באולי, כי זה מיותר. וזה לא מוריד מהכבוד של אף אחד להראות גם עניין התחלתי, שהוא הרבה פעמים נחמד ביותר. זה נשמע שבעבר נתת המון ומישהי כנראה לקחה את זה לכיוונים לא נכונים, וכיום אתה לא מוכן לתת כלום אלא אם אתה בתוך בזוגיות, וזה קצת חבל. גם אם מישהי תאמר לך ״אהבתי מה כתבת בפורום מסויים״ זה אומר שהיא ישר תצא איתך לדייט? זה בכלל לא עובד ככה ( ברוב המקרים ) שלב ההיכרות הוא חשוב ביותר. ולשאלתך, כן, בעבר סוג של התחלתי עם מישהו גם, ובסוף גם היינו יחד שנתיים, אז כנראה עשיתי משהו נכון. :)

אני מסכימה איתך לימור לגבי מהות החיזור

וכל מה שהוא כתב נשמע לי קשקוש בלבוש של איזה קואצ'ר בשקל וחצי
לגבי מהות החיזור
כניראה אומנות הפיתוי
שהם מתנגדים לחיזור ורואים באשה - אוביקט מיני
או מישהו אחר שכניראה לא רצה שהוא יחזר אחרי מישהי

כמה שטויות במיץ תחת !!!
מי שחושב ככה כניראה ישאר לבד עם הכלבה שלו לנצח

DogsPCI

New member
אני מבין שזה מה שלמדת בתטא הילינג? לא עושה חשק... ובינינו,

אני מעדיף להיות עם הכלבה שלי לנצח, מאשר להיות איתך או מי שדומה לך לדקה.
איכס עליך כמו שאומרים...

DogsPCI

New member
לצערי את מפספסת את כל הנקודה, ובטח כך גם

אחרים... ואני יודע שאני לא מתנסח טוב :)

זה לא קשור למי פגעה בי או שלא, זה קשור למקום שלי בחיים. אני רוצה להכיר, מחפש להכיר, לא מחפש לחזר.
ואני מאמין שההגדרה שלנו ללחזר היא שונה. מה לעשות שלחזר זו המשמעות הבסיסית? טווס פותח זנב כדי לחזר, כדי להרשים ולשכנע את הנקבה שהוא זה הראוי להעמיד צאצאים. הדבר הראשון שכבתבתי בכל תת הדיון איתך הזה היה:

"השאלה למה את קוראת חיזור?
חיזור במשמעות אולי הכי פשוטה שלו הוא נסיון לשכנע את הצד השני שאתה "ראוי" לו...".

אז מייד הודעתי שיש לנו פה בעיה של הגדרה. אני ואת יכולים לדבר על דברים שונים. אז אז כדי שנוכל לדבר באותה השפה, נתתי הגדרה מסויימת. היא כלל לא משפיעה על מה שאני מנסה להגיד.

ובואי נגיד ככה, אני לא דיברתי על זוגיות מיידית (מאיפה הבאת את זה), הדייט היה רק כדוגמה וגם הוא לא חובה... כל מה שאני אמרתי זה שתהיה הדדיות מההתחלה, לפני שמתחילים את "החיזור"...

למשל:

אני פונה למישהי שמצאה חן בעיני בפורום/צ'ט/פייסבוק, וכותב: "היי? קראתי כך וכך, את מוצאת חן בעיני... רוצה להכיר
?".

ומפה 2 אפשרויות:
כן/לא. והאפשרות השלישית הקיימת תמיד והיא שאני לא מקבל ממנה שום תשובה. ואז יש "אולי"... אולי היא לא קיבלה את המסר? לשלוח שוב?

אבל בהנחה שהתשובה היא כן. אז לא מתחתנים מייד! יאללה נפגשים מחר תבואי עם עד. אני או היא יכולים לרשום: "מגניב, את רוצה להתכתב קצת? או לדבר בטלפון או להפגש בבית-קפה?"... ואז מגיעים להתחיל את החיזור! כששני הצדדים מכריזים שיש עניין בסיסי משותף להכיר (ולא כידידים, כן.). ואני מקווה שאני ברור שהכוונה שלי בכל השרשור שלהכיר - זה להכיר במטרה/כוונה רומנטית, לא להכיר עוד ידידה.

אז זה מצויין, מה הבעיה? הכל ברור לכולם, המטרה, הכיוון, שני הצדדים לוקחים על עצמם לקדם את העיניין, כי שניהם רוצים ומחפשים לתת הזדמנות להכיר מישהו/מישהי למטרה רומנטית
.

מצד שני, ממה אשתדל להמנע בעתיד ...
אני פונה למישהי שמצאה חן בעיני בפורום/צ'ט/פייסבוק ושאני רוצה להכיר אותה, ואז אתחיל לפתח איזו שיחת חולין, בסבבה. קצת מדברים, קצת צוחקים, קצת מספרים סיפורים... וזה יכול להמשך גם ימים. וכל זאת בלי להיות ברור מההתחלה כלפי הצד השני מה הכוונה שלי, ובלי לבדוק מההתחלה אם יש לה כוונה דומה.
ומשם זה יכול להמשיך לתקופה, כשצד אחד יש לו כוונה רומנטית, ולצד האחר אין, והוא סתם מתכתב כי כיף לו. וזה מצב ביש, כי לא אמרו לך "כן" ולא אמרו לך "לא" ואתה חי ב"אולי" שגם יכול להתברר בסוף כ - לא. ומעל לכל גם הבאת את זה על עצמך
. לי אישית זה לא מתאים יותר.

או דוגמה נוספת, אם אני בבר קולט מישהי שמוצאת חן בעיני. אז אני לא אבוא כהרגלי ואשב לידה ואפתח בשיחה, וכו' ואנסה "להרשים אותה" כל הערב כדי לקבל טלפון. אלא, אני אבוא ואומר לה בנחמדות ועם חיוך... משפט מחץ מהסוג הבא: "הגומיה של השיער שלך מוצאת חן בעיני, רוצה להכיר
?".

למה שאת קוראת - מישהי פגעה בי קשות (ואת קצת קופצת למסקנות...).
אני קורא - תודה לאל שסוף-סוף אני מקבל שכל ואומץ, ושמהיום והלאה אם אני מעוניין להכיר מישהי באופן רומנטי (או עם כוונה רומנטית), אני אגש ואומר לה בדיוק את זה.
(- למי שלא תהי שמחכה לי שם).

זה המקום בו אני נמצא היום :) לא ביישן יותר, לא בררן שיא מבעוד מועד, לא סגור יותר, לא חסר-אמון... אני רוצה להכיר לקשר רציני
. את (לא אישית) גם במקום שאת רוצה להכיר ומחפשת משהו רציני? מצויין! בואי ניתן הזדמנות אמיתית, כששנינו באים פתוחים, ועם שימחה, ועם התרגשות, ועם רצון להשקיע ולדחוף את זה קדימה יחד :).
אולי אחרי יום או פגישה אחת זה לא ילך, אבל לפחות זה היה ניסיון עם פוטנציאל אמיתי... ובלי להתברבר ולבלי לבזבז זמן, ובלי להיות במקומות לא ברורים... וזה הוגן לשני הצדדים.
אני מבין שבכך אולי אני מפספס את אלה שמיידית לא תרצנה לתת לי צ'אנס, והן היו יכולות להיות הכי מקסימות בעולם! אבל אני בסדר עם זה, הן פשוט לא במקום שאני נמצא בו. אני לא פוחד מכלום יותר בקטע הרומנטי, אני פתוח לחוויה :) מי פתוחה גם? .... את (לא אישי)? אותך אני מחפש :).

לפחות זו כרגע הגישה אבל רק בתיאוריה
, בכדי ליישם אותה בפועל ב- 100% אני עוד צריך קצת התכווננות בראש ועוד טיפה אומץ (למרות שאני מפתיע את עצמי בזמן האחרון) :). אבל כבר היום, ברגע שאני שומע "אולי", אני עוצר... לא מקבל מצב של אולי, זכותי :).

אז כל מה שאני מדבר עליו, זה רק הצהרת כוונות מיידית מראש, ולא להתחיל צעד אחד קדימה מבלי להצהיר כוונות. אז אני אחשב כפחות רומנטי? ביג-דיל...

ונ.ב. אנא אל תזלזלי בפגיעה שאנשים חווים במצבים הנ"ל, של ציפיה, והמתנה, והשקעה, וכו', ישנם כאלה שחיים ככה תקופה... ובסוף מקבלים - לא! על חלקם: "הידידים שמחכים להזדמנות שניתן יהיה להתקדם שלב" אני בטח אדבר בהודעה הבאה שלי. ואני מבטיח לך שגם אותה מי ששלחה הודעה, אם לא הייתי עונה לה כלל, ושם אותה במצב "אולי", היא הייתה נפגעת, אם לא ממני אז מהמצב... זו לא הרגשה נעימה.

לילה.

DogsPCI

New member
ולהתייחס להודעה שלך עצמה...

לצערי את לוקחת את זה אישית משום מה... אנא אל.

מה שאת מתארת הוא בהחלט סוג נוסף של הגדרה של חיזור וקומנטיקה. אני לא נגד, זכותך. אבל זו לא הדרך היחידה שבה אנשים מתנהלים בחיים, כן? וגם זכותם. זו לא תחרות. אני הצגתי את מה אני חושב... לא ביקשתי להבעביר חוק בכנסת. ולא אמרתי שמי שנוהג אחרת הוא מטורף.

את כותבת - "וכיום אתה לא מוכן לתת כלום אלא אם אתה בתוך בזוגיות". זה לא משהו שאמרתי כלל. לא אמרתי בתוך זוגיות, רק אמרתי עם מישהי שברור לי שהיא מעוניינת גם **לנסות** משהו רומנטי. מה רע? למה לחזר אחרי מישהי שאני לא יודע שהיא בעניין בכלל של משהו רומנטי? אולי אם אנסה יש סיכוי שהיא תהיה בעניין, אבל יש גם סיכוי שהיא לא. אז מבחינתי לשאול ולסגור עניין, למה למשוך את זה? ואם היא לא יודעת, אז בסדר, אני לא אכעס, אבל אני גם לא מתכוון לחכות עד לזמן לא מוגדר בשביל לקבל תשובה. פעם כן הייתי, היום לא. אני פושע?

את כותבת - "גם אם מישהי תאמר לך ״אהבתי מה כתבת בפורום מסויים״ זה אומר שהיא ישר תצא איתך לדייט? זה בכלל לא עובד ככה ( ברוב המקרים ) שלב ההיכרות הוא חשוב ביותר.".

אני אומנם לא הייתי אף-פעם באתר הכרויות, למרות שקצת חשבתי בכיוון... ועם זאת אני די בטוח שישנם אנשים שאחרי כמה הודעות קצרות קובעים פגישה. במקום ציבורי כמובן, בית-קפה באמצע העיר באמצע היום.
למעשה בביקוי בפורום הכרויות (אחד מהם) היה שם שירשור בדיוק על זה! והיו לא מעט המלצות שקראתי שם לוותר אפילו על שלב הטלפון, ואחרי קבלת הפניה והודעה שתיים כדאי לצאת לפגישה של שעה בבית קפה. מה כבר יקרה? ומתוך המחשבה של - למה לבזבז זמן לעצמך? לך, תפגוש, ואחרי שעה כבר יהיה לך מושג... אז אני לא הייתי כך אף-פעם, אבל אני מוכן לנסות :) מבין את ההגיון :).

ואם חברים יסדרו לי בליינד-דייט? עד היום לא הלכתי אף-פעם. למה? כי הייתי רומנטי... אני צריך להכיר את הבחורה קודם.. לפגוש אותה במקרה ושהכל יהיה מושלם ורומנטי. היום, אני אולי אלך לבלינד-דייט. כמובן לא בלי שום מידע בסיסי. אבל כן, מה כבר יקרה? מקסימום זה יצליח. שנינו שם מרצון ועם מטרה דומה, מעולה!

אז על מה את מדברת בשלב-ההכירות, לא באמת הבנתי? אני לא מתכוון להתחתן בשידוך, כן? אבל אני לא מתכוון שיהיה שלב שלם רק כדי לבדוק האם אני והיא מוכנים בכלל לחשוב על האפשרות שכיוון רומנטי בכלל בא בחשבון... אין לי זמן לזה :). והאם כיוון רומנטי בכלל בא בחשבון מבחינתה/מבחינתי? זה תלוי בשני דברים...
1. המקום שאתה נמצא בו בחיים.
2. הרושם הראשוני שלך ממי שמולך.

ואז אפשר להכיר, אבל עם מטרה משותפת להצליח בה :).

בשורה התחתונה שלי, אמר לי פעם פסיכולוג (מרצה שלי) שדיברתי איתו על העיניין (עוד בתקופה שהייתי סופר-נייט, רק אהבת-אמת שתתחיל כך וכך, שנביט בעיניים ויהיה קליק, ואני אעשה ככה, והיא תעשה ככה וכו'...), אז הוא אמר לי - "ברמת העיקרון זה הכל בול-שיט, בסך הכל זה לא שבאמת יש מישהי מיוחדת עבורך :) כמעט עם כל אישה תוכל להגיע למשהו נפלא, זה רק תלוי בכם". אז לא האמנתי לו, חשבתי שהוא אידיוט :) היום הבנתי שאני הייתי האידיוט :).

אז יש המון מקום לחיזור ורומנטיקה ולהכירות, אבל נקרא לזה - החל מה"דייט-הראשון" (גם אם הוא ווירטולי, ברשת, אבל באווירת דייט :) לא התכתבות בין ידידים). וזו הייתה השאלה של הפותח לדעתי על המקום של חיזור בשלב ההכירות. אז זו הדעה שלי. אף-אחד נוסף לא חייב להסכים :)

ולגבי הסיפור האישי שלך, שני דברים:
1. אז הגיע הזמן לכתוב עליכם שיר, ואת תהיי הגיבורה בשיר

2. לא חווית חיזור שנכשל... אז דברי איתנו אחורי-זה
(חס וחלילה, שרק יהיה לך טוב תמיד!!!
).

לילה בפעם השלישית.

אני בכלל בכלל לא לוקחת אישית, אבל בכלל לא :)

כל אחד ואיך שהוא, תעשה מה שאתה רואה לנכון. אני יכולה לתת רק דוגמאות אישיות. לעולם לא אוותר על שלב ההתכתבות ההכרותי, ולא על שלב הטלפון ולא על שום ׳שלב׳ בתהליך הזה. עד היום, לא היה לי אפילו דייט כושל אחד, וכל קשריי היו ארוכים ומשמעותיים - אז עבורי כנראה הדרך הזו שבה אני מרגישה בנוח איתה גם עובדת. יש אנשים שיוצאים לדייט מאתרים כל יום, שמדלגים על שלבים ונפגשים ישר, שהיה בכיף. לרוב התוצאה היא מרמור בלתי פוסק ושחיקה מהירה ואדישות לעולם הדייטים מרוב שעושים מכאני את הכל וקופצים כמו טרמפולינה מאחד לאחד כמו ספורט, אולי אולי יפגשו ׳אחד נורמלי׳. ( זה ציטוט ) אני בגישה קצת יותר ישנה של תאכלס לטרוח להכיר את מי שמולי. תוכל למצוא פה את כל סקאלת האנשים והמצבים, ובעיקר ( אם נכחת בהכרויות 30 פלוס ) חברה צעירים מלאי מרמור שכבר אין להם כח לכלום. המרצה שלך צדק - הדרך בה תגיע לשם, באמת כבר תלויה בך.

הלוואי והייתי מכיר מישהי

שאוכל להתכתב איתה במכתבים, ממש מכתבים - נייר, מעטפה.
אבל זה אני מניח באמת כבר לא קיים:)

DogsPCI

New member
כל החיים הייתי בגישה דומה... והסטטיסטיקה שלי טיפה פחות

מרשימה :) לי היה דייט אחד שלא התקדם הלאה... או יותר נכון אחד וחצי (פעם גם ניסו "לסדר לי" מישהי)
.
&nbsp
לא ניסיתי אף-פעם דרך אחרת, ואני כן רוצה לתת הזדמנות לגישה חדשה... שגם תהיה קצת יותר מהירה, יותר ברורה, ועם יותר פוטנציאל להצליח...
&nbsp
יתכן ואת צודקת, אני לא מכיר את העולם הזה של דייטים ברשת וכו', ולמה הוא מוביל (אם מירמור או שחיקה)... אני רק יודע שכל הזמן מסביבי אני שומע על זה... והמון אנשים שאלו אותי - למה אתה לא נותן צ'אנס לדרך אחרת? חלקם בעצמם הכירו בן/בת זוג דרך הרשת, מה שאומר שישנם גם אנשים טובים שמכירים בדרך זו. אז החלטתי לתת צ'אנס... ואלי זו תתגלה כטעות מבחינתי, ואולי לא... אין לי מושג :) אבל בהחלט שאני מעוניין לנסות, מקסימום אני אתייאש מהדרך הזו תוך כמה נסיונות, או שאולי זה דווקא יהיה לי נחמד ו"יעיל".
&nbsp
והמילה "יעיל" די הרגה את הרומנטיקה והחיזור... אבל מביאה איתה דברים אחרים, ולא רק "חוסר-רומנטיקה", אלא גם (אני מקווה) אנשים פתוחים שיודעים מה הם מחפשים בחיים, וככה אני מרגיש. אז למה לא לתת להם צ'אנס?
ואם שמת לב, אני לא שללתי התכתבות או שיחות טלפונית, אבל זה בתנאי ששני הצדדים מחפשים לעצמם קשר רומנטי, ולא שהם מתכתבים כך-זתם להעביר את הזמן, ומי יודע אולי בעתיד יבוא להם לחשוב על המימד הרומנטי.
&nbsp
אישית, תמיד הייתי ביישן בעניין, וכו'. היום בפשוט בא לי לפנות למשהי שמוצאת חן בעיני ולהציע - רוצה ללכת לסרט? זהו. זה מה שבא לי היום, ואני מתכוון להיום תרתי משמע :). להתכתב כך סתם, חברים, ידידים/ות, וכו' לא חסר לי, יש בשפע. ללכת עם מישהי לראות סרט :) זה מה שחסר לי.
&nbsp
וכדי לסגור את הנושא הזה מבחינתי. אם אני פונה למישהי בדרך זו או אחרת, ואומר שיש לי עניין ראשוני/בסיסי בה, ואז שואל אם גם לה יש עניין ראשוני/בסיסי בי, ואני מקבל "אולי" (בדרך זו או אחרת). מבחינתי זה בדיוק כמו להגיד לי - "כרגע לא, בעתיד אולי כן". כשאני בא בגישה של - "כרגע כן, אולי בעתיד לא".
וכמו שכתבת לנוגע-בך, וכמו שרובינו מסכימים (ואני מקווה כולנו), לא זה לא. וכרגע לא, זה אומר כרגע "לא!"... אז אין שום בעיה, אבל למה שאני אשאר שם ואחכה שמשהו ישתנה? ועוד אחזר כדי לנסות לשכנע/להשפיע? היא מוזמנת ליצור קשר ברגע שזה יהפך אצלה גם ל-"כרגע כן, ואולי בעתיד לא" :).
מבחינתי ההבדל בין שני המצבים הנ"ל, שאגב שניהם לא מחייבים כלל! ושניהם "אולי", רק אחד הוא "כן" שאולי יהפוך ל"לא" והשני הוא "לא" שאולי יהפך ל"כן". ולדעתי, ומהנסיון של השינוי הזה שלי עצמי, ההבדל בגישה הראשונית-בסיסית הזו הוא הבדל פנימי, אישי, המקום בו אתה נמצא עם עצמך ועם החיים. ואולי זה גם קשור בפתיחות/סגירות, ברצון-אמיתי בקשר רומנטי, בבישנות/חוסר בישנות, במתן-אמון/חוסר-מתן אמון, וכו'. וכרגע מבחינתי זהו הסנן הראשון שלי, היא גם באה בגישה של "כן"? עם המוכנות להשקיע גם, להתאמץ, לנסות, בעצמה? או שהיא באה בגישה של "לא", ובוא "נשתכנע" למה כן.
&nbsp
טוב, זהו על העניין הזה. נראה לי חפירה בכל רמ"ח איברים. אולי מישהו מצא את הדיון הזה מעניין, כחומר למחשבה כמובן, אני לא מציג אמת-גדולה שהי.
&nbsp
יום-טוב :).
&nbsp

בוקר אור

האם ב"לא" הראשון שתתני לבחור היית מצפה שיעשה אחורה פנה? לא היית רוצה "שיילחם" עליך?
בואי ניקח סיטואציה שאני חווה: ישנה אחת שהכרתי במרשתת - לא משנה היכן. כתבתי לה, השיבה לי כי זה לא יקרה.
כתבתי לה שוב ועשיתי איתה "הסכם" שרק תקרא את מכתביי. היא קוראת, ואני יודע שהיא קוראת ושמכתביי
נעימים לה. למה? לא יודע, אותי מתוך 100 אחוז יש בי את האחוז שאמצא את הדרך....
האם זה לגיטימי? האם זו הטרדה? אולי חסר טעם?

תלוי.

אם אני אומרת ׳לא׳, אני מתכוונת למה שאני אומרת, ואין סיבה שיתנו למילה ככ נחרצת שום משמעות אחרת. ולא ארצה שאותו אדם שלו סרבתי יילחם עליי. אם אני מעוניינת להכיר, לא אומר ׳לא׳ . אני מבינה שלא חסרות נשים שנהנות מזה שרודפים אחריהן ולכן הסירוב שלהן לא יותר מפוזה, והן בעייתיות. אני לא אחת מהן. :) אעדיף שיכבדו את מה שאני אומרת ולא יראו בזה פתח לנסיונות נוספים.

DogsPCI

New member
שלום חבר :) מה שלומך היום?

כתבתי המון תשובות על השאלה הראשונית שלך... מקווה שמשהו דיבר אליך :)
&nbsp
אתה בדיוק מציג פה את הבעיה של הרומנטיקה והחיזור. לפחות תחת הגדרה מסויימת - "האם ב"לא" הראשון שתתני לבחור היית מצפה שיעשה אחורה פנה? לא היית רוצה "שיילחם" עליך?".
&nbsp
אליה גם התייחסתי קודם. אז אתה ואני כנראה שגדלנו על אותם הפרים ועל אותם הסיפורים והסרטים :). כי אני מבין את מה שאתה שואל, וכבר מההתחלה.
&nbsp
למרבה הצער הספרות הפופולרית והקלנוע וכו' די רימו אותנו בנושא הרומנטיקה והחיזור, ולימדו אותנו להאמין בדבר שבמציאות הוא לא מומלץ.
&nbsp
עוד לא ראיתי סרט רומנטי או קראתי ספר רומנטי שם הבחור ניגש לבחורה (או להפך) ומציע להכיר והיא אמרה מייד - כן. לרוב זה תמיד מצב של "אהבה בלתי אפשרית" שהפכה לאפשרית.
&nbsp
למשל:
&nbsp
רומאו ויוליה.
לנסלוט וגוונביר.
היפה והחיה.
אלדין - קבצן מהרחוב עם אמבר - בת סולטן.
אפילו בת הים הקטנה - אהבה בלתי אפשרית. אחיינים שלי הכריחו אותי לראות את הסרט איתם
.
&nbsp
רוב הסרטים הרומנטים של בני נוער, זה החנון של הכיתה שמנסה משהו עם מלכת הכיתה ונרמס... אבל בדרך פלא בסוף הוא כובש את ליבה...
&nbsp
אז מכרו לנו את הבלוף שזה נחשב יותר מאשר לפגוש מישהי/מישהו שרוצה אותנו כבר מההתחלה
. למה להלחם? על מה? על כך שיסכימו לתת לנו הזדמנות? זה אמור מבחינתי להיות הדדי מההתחלה. אני נלחם כשיש לי על מה להילחם, אחרי שקיבלתי הזדמנות... בטח באהבה.
&nbsp
אני כותב בלשון זכר, אבל בהחלט שזה נכון לשני הצדדים, הכרתי גם נשים שניסו ל"הילחם" עבור הסיכוי לאהבה...
&nbsp
&nbsp

למעלה