לצערי את מפספסת את כל הנקודה, ובטח כך גם
אחרים... ואני יודע שאני לא מתנסח טוב
זה לא קשור למי פגעה בי או שלא, זה קשור למקום שלי בחיים. אני רוצה להכיר, מחפש להכיר, לא מחפש לחזר.
ואני מאמין שההגדרה שלנו ללחזר היא שונה. מה לעשות שלחזר זו המשמעות הבסיסית? טווס פותח זנב כדי לחזר, כדי להרשים ולשכנע את הנקבה שהוא זה הראוי להעמיד צאצאים. הדבר הראשון שכבתבתי בכל תת הדיון איתך הזה היה:
"השאלה למה את קוראת חיזור?
חיזור במשמעות אולי הכי פשוטה שלו הוא נסיון לשכנע את הצד השני שאתה "ראוי" לו...".
אז מייד הודעתי שיש לנו פה בעיה של הגדרה. אני ואת יכולים לדבר על דברים שונים. אז אז כדי שנוכל לדבר באותה השפה, נתתי הגדרה מסויימת. היא כלל לא משפיעה על מה שאני מנסה להגיד.
ובואי נגיד ככה, אני לא דיברתי על זוגיות מיידית (מאיפה הבאת את זה), הדייט היה רק כדוגמה וגם הוא לא חובה... כל מה שאני אמרתי זה שתהיה הדדיות מההתחלה, לפני שמתחילים את "החיזור"...
למשל:
אני פונה למישהי שמצאה חן בעיני בפורום/צ'ט/פייסבוק, וכותב: "היי? קראתי כך וכך, את מוצאת חן בעיני... רוצה להכיר
?".
ומפה 2 אפשרויות:
כן/לא. והאפשרות השלישית הקיימת תמיד והיא שאני לא מקבל ממנה שום תשובה. ואז יש "אולי"... אולי היא לא קיבלה את המסר? לשלוח שוב?
אבל בהנחה שהתשובה היא כן. אז לא מתחתנים מייד! יאללה נפגשים מחר תבואי עם עד. אני או היא יכולים לרשום: "מגניב, את רוצה להתכתב קצת? או לדבר בטלפון או להפגש בבית-קפה?"... ואז מגיעים להתחיל את החיזור! כששני הצדדים מכריזים שיש עניין בסיסי משותף להכיר (ולא כידידים, כן.). ואני מקווה שאני ברור שהכוונה שלי בכל השרשור שלהכיר - זה להכיר במטרה/כוונה רומנטית, לא להכיר עוד ידידה.
אז זה מצויין, מה הבעיה? הכל ברור לכולם, המטרה, הכיוון, שני הצדדים לוקחים על עצמם לקדם את העיניין, כי שניהם רוצים ומחפשים לתת הזדמנות להכיר מישהו/מישהי למטרה רומנטית
.
מצד שני, ממה אשתדל להמנע בעתיד ...
אני פונה למישהי שמצאה חן בעיני בפורום/צ'ט/פייסבוק ושאני רוצה להכיר אותה, ואז אתחיל לפתח איזו שיחת חולין, בסבבה. קצת מדברים, קצת צוחקים, קצת מספרים סיפורים... וזה יכול להמשך גם ימים. וכל זאת בלי להיות ברור מההתחלה כלפי הצד השני מה הכוונה שלי, ובלי לבדוק מההתחלה אם יש לה כוונה דומה.
ומשם זה יכול להמשיך לתקופה, כשצד אחד יש לו כוונה רומנטית, ולצד האחר אין, והוא סתם מתכתב כי כיף לו. וזה מצב ביש, כי לא אמרו לך "כן" ולא אמרו לך "לא" ואתה חי ב"אולי" שגם יכול להתברר בסוף כ - לא. ומעל לכל גם הבאת את זה על עצמך
. לי אישית זה לא מתאים יותר.
או דוגמה נוספת, אם אני בבר קולט מישהי שמוצאת חן בעיני. אז אני לא אבוא כהרגלי ואשב לידה ואפתח בשיחה, וכו' ואנסה "להרשים אותה" כל הערב כדי לקבל טלפון. אלא, אני אבוא ואומר לה בנחמדות ועם חיוך... משפט מחץ מהסוג הבא: "הגומיה של השיער שלך מוצאת חן בעיני, רוצה להכיר
?".
למה שאת קוראת - מישהי פגעה בי קשות (ואת קצת קופצת למסקנות...).
אני קורא - תודה לאל שסוף-סוף אני מקבל שכל ואומץ, ושמהיום והלאה אם אני מעוניין להכיר מישהי באופן רומנטי (או עם כוונה רומנטית), אני אגש ואומר לה בדיוק את זה.
(- למי שלא תהי שמחכה לי שם).
זה המקום בו אני נמצא היום

לא ביישן יותר, לא בררן שיא מבעוד מועד, לא סגור יותר, לא חסר-אמון... אני רוצה להכיר לקשר רציני
. את (לא אישית) גם במקום שאת רוצה להכיר ומחפשת משהו רציני? מצויין! בואי ניתן הזדמנות אמיתית, כששנינו באים פתוחים, ועם שימחה, ועם התרגשות, ועם רצון להשקיע ולדחוף את זה קדימה יחד

.
אולי אחרי יום או פגישה אחת זה לא ילך, אבל לפחות זה היה ניסיון עם פוטנציאל אמיתי... ובלי להתברבר ולבלי לבזבז זמן, ובלי להיות במקומות לא ברורים... וזה הוגן לשני הצדדים.
אני מבין שבכך אולי אני מפספס את אלה שמיידית לא תרצנה לתת לי צ'אנס, והן היו יכולות להיות הכי מקסימות בעולם! אבל אני בסדר עם זה, הן פשוט לא במקום שאני נמצא בו. אני לא פוחד מכלום יותר בקטע הרומנטי, אני פתוח לחוויה

מי פתוחה גם? .... את (לא אישי)? אותך אני מחפש

.
לפחות זו כרגע הגישה אבל רק בתיאוריה
, בכדי ליישם אותה בפועל ב- 100% אני עוד צריך קצת התכווננות בראש ועוד טיפה אומץ (למרות שאני מפתיע את עצמי בזמן האחרון)

. אבל כבר היום, ברגע שאני שומע "אולי", אני עוצר... לא מקבל מצב של אולי, זכותי

.
אז כל מה שאני מדבר עליו, זה רק הצהרת כוונות מיידית מראש, ולא להתחיל צעד אחד קדימה מבלי להצהיר כוונות. אז אני אחשב כפחות רומנטי? ביג-דיל...
ונ.ב. אנא אל תזלזלי בפגיעה שאנשים חווים במצבים הנ"ל, של ציפיה, והמתנה, והשקעה, וכו', ישנם כאלה שחיים ככה תקופה... ובסוף מקבלים - לא! על חלקם: "הידידים שמחכים להזדמנות שניתן יהיה להתקדם שלב" אני בטח אדבר בהודעה הבאה שלי. ואני מבטיח לך שגם אותה מי ששלחה הודעה, אם לא הייתי עונה לה כלל, ושם אותה במצב "אולי", היא הייתה נפגעת, אם לא ממני אז מהמצב... זו לא הרגשה נעימה.
לילה.