האם תוכלו לעזור לי...

Dror Bar

New member
האם תוכלו לעזור לי...

אני והחבורה שלי מנסים כל מיני דברים , מכוון שאנחנו מתחילים הרפתקאה חדשה אני חושב לעשות להם הרפתקאת אימה. לאחר שקראתי את המאמר איך ליצור אוירת אימה הבנתי את העיקרון. אבל אני רוצה שזה יהיה הגיוני , בעיקרון הרעיון עוד ככה ( אין סיכוי שמישהו מהחבורה יקרא כאן) : הדמויות יתחילו בעיירה קטנה שנמצא ליד נווה מדבר די גדול, העיירה מתפרנסת בעיקר מצאן, הדקלים המיוחדים שלו( טעם מיוחד מאוד ושימוש למאכלים רבים), וכמות ההרפתקנים שבה. העיר עצמה נבנתה סמוך לעיר עתיקה במרחק של חצי יום עד יום הליכה, העיר עצמה היא מקום מיסתורי שרוב התושבים מעדיפים להתרחק ממנו כמה שאפשר( חוץ מהילדים כמובן). העיר העתקיה נקראת טרהפ terap , היא נקראת גם עיר המתים. בתקופה יותר עתיקה שודדי קברים הכניסו אוצרות לתוך העיר הזאת ולפתע נעלמו. הרפתקנים שחיפשו את האוצרות לא מצאו אותם אך לאחרונה היתה רעידת אדמה שפתחה פתח חדש לעיר. אחד האנשים שלח את הדמויות להביא לו צמיד/שרשרת שאמורה להיות בעיר העתיקה, והגיבורים נרתמו למשימה. כמה שאלות: 1. האם אפשר להכין יין/דברים אלכוהולים מדקלים? 2. האם יש עוד דרכים שעיר מדברים תתפרנס? 3. העיר עצמה די דומה לפטרה( תסתכלו בשם) אז למישהו יש מפה של פטרה שתוכל לעזור לי? 4.בהתחשב בכך שהפתח החדש שנפתח לא מקושר לחלק אחר של העיר העתיקה חשבתי לשים בו כמה מלכודות האם מידע אישי שלכם זה מוריד את רמת האימה/ מתח? 5. האם בהרפתקאות מסוג אימה כדי לשים הרבה מפלצות? 6. כל עצה אחרת תועיל לי... תודה לכם גבירותי ורבותי אני הולך לבדוק מי פלש לי לקבר

DDN

New member
כשאתה שם הרבה מפלצות

5. זה מקלקל לדעתי את האימה. אתה צריך לתת לדמויות תחושה שיש שם הרבה מפלצות. מספרן האמיתי לא ידוע. הן לא מפחדות? תפגיש אותן עם מפלצת אחת, קטנה, חזקה מאוד מאוד, שאפילו תגרום להן לברוח (אל תרחם - אם הם לא בורחים, שתהרוג מישהו) ותן לדמויות את ההרגשה שיש אלפים כאלה. 1. אלו הדקלים שלך - אתה מחליט. 2. כסף הרפתקנים, צאן, הוצאת רשיונות "ארכיאולוגים" לאלו שרוצים להגיע לעיר העתיקה. 6. אל תתן לשחקנים זמן לחשוב ולדמויות זמן מנוחה. תדאג להיות לוחץ. וגם כשאתה נותן להם שתי דקות לנוח, תן להם להרגיש שאוטוטו קורה משהו.

ogmios

New member
זווית מבט אחרת

מפלצות שיכולות להרוג את הדמויות הן אולי מפחידות, אבל זה אינסטינקט ההשרדות הבסיסי. זו לא אימה. אימה, IMHO, לדעתי מתרחשת כשאתה מערער את היסודות שהמבנה הפסיכולוגי של הדמות בנוי עליה. במשך שנים תושבי הכפר פחדו מהמפלצות המרושעות ששחטו את הבקר שלהם וטרפו ילדים? אחלה. לאט לאט, במהלך ההרפתקה, הדמויות מתחילות להבין שהעולם הוא לא כזה פשוט. ה"מפלצות" הן בסך הכל נשמות עבודות שפרנסי הכפר כלאו באותה עיר אבודה, מונעים מהן לנצח את הגאולה. יותר מזה, בכל פעם שהדמויות השתתפו בתפילות הבודק המסורתיות, הן רק חזקו את הכבלים הקושרים את אותן נשמות אבודות לעולם שלנו. אלוהים אדירים, לאיזה מן מפלצות הפכנו? get my drift?

ogmios

New member
yes?

כלומר, אתה מסכים איתי, או שאיבדתי אותך איפשהו?

Nihau

New member
1. כן בודאי. גם עושים את זה במציאות

2. מכרות, אגרה על מים, אגרה על מסחר בפרשת דרכים חשובה, אגרה על מעבר בדרך החשובה והנוחה הזו... תעשיית תיירות\מסחר שלמה. 3. אררר? היא עיר מדברית חצובה לתוך הר לא? 4. מלכודות אם נעשות בהפתעה גמורה לשחקנים יכולות להעלות דראסטית את רמת המתח, כאשר כל צעד הופך לחשש וסיכון חיים. 5. לא. מעט מפלצות שעובדות עם תנאי השטח בחוכמה יעשו עבודה פי 1000 יותר טובה וסתם המון מפלצות, אלא אם זה חרקים קטנים- אז צריך כמויות ענק שלהם. 6. תן על המקום איזו אגדה קרועה על חתיכת קלף ותעבוד עם מה שהשחקנים שלך ימציאו מזה

Dror Bar

New member
איך שהבנתי

עדיף שהרוב יהיה לי מוכן ולא שאני יאלתר בזמן שהם יקבלו את הקלף.

Dror Bar

New member
עוד משהו שקשור למלפצות

יש כמה מפלצות שמתוכננות לשם אבל חלק מהכישורים שלהם הם דרך בדיקת היאבקות, איך אני מבצע בדיקה זה? איך אני קובע כמה היאבקות יש לד'שים שלי.

תשובות

1) בוודאי. תמד תמרים. כל פרי שיש בו סוכרים ניתן להתסיס ולזקק לכוהל. 2) עיר מדברית צומחת בדרך כלל מסביב לנווה מדבר, ומהווה צומת מסחרי. היא לא חייבת לייצר שום דבר כדי להשאר רווחית - יש בה מספיק פעילות כלכלית, כמו שווקים, חלפנים, חניונים וכו'. 3) מפה של פטרה כבר נתנו לך. בכל אופן, צא לטיול בעבדת שבנגב - גם היא עיר בסגנון הזה. 4) שודדי קברים בדרך כלל *מוציאים* אוצרות ולא מכניסים אותם, אבל בנוגע למלכודות וכו' - תקרא את הספרים שעוסקים בחקר הפירמידות ותקבל רעיונות (במיוחד את "פרעה של זהב") בנוגע לדרכים למנוע מאנשים להכנס לקברים - מלכודות הן דווקא פטנט פחות נפוץ. 5) אימה היא הפחד מהבלתי נודע והבלתי מובן. במפלצות לרוב (במיוחד מפלצות מו"ד, שהדבר המפחיד היחיד בהן הוא כמות החישובים הכרוכה בלחימה בהן) אין שום דבר אימתי - כמה שפחות מפלצות - יותר טוב.

למעלה