עדיין תקועה..
בס"ד שלום לך! אכן כבר שאלת לא פעם וענו ועדיין העניינים לא מסתדרים.. אישית גם עניתי והאמת שיש לי להוסיף אבל הפעם נדמה שיש לרדת יותר לפרטים אישיים ועלי לשאול מס' שאלות שאינני בטוח שינעמו לך או שתרצי להעלות אותן בפורום. לכן אומר כך: מעבר לתשובתי הקודמת שיש ונגזר על האדם לחוות הפסדים וקשיים וכמעט שאין מה לעשות בעניין היות שיש והדבר קשור לגלגולים קודמים וזהו אולי התיקון היחידי. סיפרתי לך על רבי אברהם אבן עזרא זי"ע שהעיד על עצמו שהוא "ביש מזל"מושלם - הוא אמר שאם יהיה מוכר נרות השמש לא תשקע ואם יהיה קברן אנשים לא ימותו.. אינני טוען שיש להרים ידיים ולהתייאש, אבל יש לקחת בחשבון או שלא ניתן לשנות או שהתיקון יעלה ביוקר! אתן 2 דוגמאות: 1) מסופר בתלמוד על אחד התנאים (אחד מחכמי המשנה) שהיה עני מרוד. ואחר שהרבה להתחנן ולהתפלל לה' שיושיע אותו מצרותיו אמר לו הקב"ה כך: למעשה אני יכול הפוך אותך לעשיר אלא שלשם כך אני צריך להחזיר את העולם לתוהו ובוהו ואז אולי ייצא לך בגלגול ההוא להיות עשיר, אתה רוצה?? ההמשך לא כל כך נוגע לנו רק אשלים ואומר שאותו חכם ויתר על ההצעה זו. 2) לא פעם באו לצדיק מסויים בבעיה של חוסר פריון והצדיק אמר שבשמיים כך החליטו אלא שאם הזוג מתעקש המחיר יהיה עניות מרודה או מות של אחד מההורים ר"ל! מבינה עד היכן הדברים מגיעים?! כאמור, אם רוצים בכל זאת לנסות ולשנות (פרנסה, ילדים, מחלה ל"ע) יש בראש ובראשונה להיות צדיקים מושלמים כדי שלא יהיה פתחון פה של מקטרג לאמר לקב"ה: "אבל לא מגיע לו\לה!!" לכן, בידקי נא לפני כן את מצבך הרוחני: שמירת שבת וחגים, כשרות המאכלים(לא פחות מ"מהדרין"), צניעות, שעטנז בבגדים, הקפדה על גזל, שמירת הלשון וכו'. כמו כן הרבי בתפילה ובתחנונים, חסד עם הבריות (קבלי על עצמך חסד אפילו קטן אבל קבוע), צדקה כפי יכולתך ולימוד קבוע של הלכות איסור "לשון הרע". תלמידו של מרן החפץ חיים זי"ע העיד שאין מי שלומד מידי יום 2 הלכות ולא נושע בעניינו!! עוד דבר חשוב: חישבי ונסי להיזכר אם פגעת פעם במישהו אנושות ולא ביקשת סליחה! הקב"ה טוב ורוצה בטובתה של בתו. אם תהיי צדקת גמורה בטוחני שכל שער לא יהיה חסום בפנייך!! בברכה והצלחה מכל הלב! מגב