האם תוכלו להמליץ לי על...

האם תוכלו להמליץ לי על...

תוכנה לאילנות יוחסין לא מסובכת שכולל עיברית ואנגלית? שלכם חנה גונן

yoavep

New member
GENOPRO

היו כבר המון דיונים לגבי התוכנה הזאת כאן בפורום. אני משתמש בה ובינתיים (טפו טפו) אין בעיות.

ד ז י ר ה

New member
שאלה לגבי התוכנה

ביומיים האחרונים אני עסוקה בלהקליד עץ משפחתי לתוכנה . האם מישהו יודע, אם אני רוצה להכניס צאצאים למישהו שהיה נשוי פעמיים בלי להכניס את אשתו הראשונה. ומבלי שיראה שאותם 2 ילדים שייכים לאשה הנוכחית.האם ניתן ?

בוודאי../images/Emo70.gif

הצעדים לצורך כך יהיו אלו: 1. הכניסי את אותו אדם; 2. הוסיפי לו בת-זוג; 3. הוסיפי להם ילד (אם על ידי לחיצה עליו או עליה); (אפשר להתעלם מצעדים אלו אם כבר יש לך את האדם עם אשתו הראשונה והילד). עכשיו: 4. לחצי על האדם והוסיפי לו בת-זוג; 5. לחצי על בת הזוג השניה והוסיפי לה ילד; 6. לחצי על בת הזוג הראשונה ומחקי אותה. זה הכל
כך קיבלת אדם עם ילדים משתי נשים שונות, כשרואים רק את השניה. אם תעמדי עליה ל - 2 שניות, תראי כי כתוב שיש לה ילד אחד. אם תלחצי על הילד הראשון ותנסי לסמן את הוריו (עם הכפתור המתאים בשורת הכפתורים), תראי שנבחר לו רק אבא.
ארנון

yehudad

New member
אם הבנתי נכון את רוצה

להתעלם מקיומה של האשה הראשונה למרות שהילדים הם מהנישואים האלה. אם זה המצב, אז לדעתי את כמובן יכולה לשייך את הילדים לנישואים השניים - אבל אין בכך אמת גניאולוגית. לכל פרט יש אב ואם ביולוגיים. לכן הצגת הילדים כאילו הם שייכים לאשה השנייה איננה נכונה. גם הצגתם כמאומצים איננה נכונה מאחר והם כן שייכים לאביהם הביולוגי. לכן כמו שאני רואה את זה: 1. יש להראות את כל העובדות (נישואים ראשונים - אך ללא ציון שם האם וקישור הילדים לנישואין אלה) 2. לציין שהילדים מאומצים בנישואים השניים אך לציין בהערות את אביהם הביולוגי) אני מקווה שעזרתי ולכך היתה הכוונה.

ד ז י ר ה

New member
הצלחתי חלקית לשבץ את 3 הילדים

מהנישואים הקודמים. אבל, כשלוחצים קלות על קו הגבר מופיעה שורה שהוא אב חד הורי ל-3 ילדים.

אבל אשתו השניה מסומנת, אז הוא לא

"חד הורי"... אם תלחצי על הילדים ותבחרי בעזרת הכפתור המתאים את הוריהם, תראי שבאלו מהנישואים הקודמים - נבחר רק האב, ואילו באלו מהנישואים האחרונים - נבחרת גם האישה החדשה. ארנון

ד ז י ר ה

New member
נכון, אבל כשלוחצים קלות

על הילדים מהנישואים הקודמים יוצא שהאב הוא סינגל ואב ל-3. לא חשוב , העיקר שהיא לא מופיעה אצלי בעץ.

yoavep

New member
יש מקרים שונים

אני דיברתי עם קרובת משפחה מענף חדש שמצאתי שהתגרשה מבעלה בגירושים כנראה מכוערים והיא ביקשה ממני לא לציין אפילו את שמו, לכן לא תמיד אפשר לעשות את העץ "נכון גנאולוגית". צריך להתחשב ברגשות המשפחה. דבר נוסף - לסבא שלי היתה אחות שנרצחה על ידי בעלה והוא התאבד ישר לאחר מכן, לכן תאריך הפטירה שלהם זהה. סבתא שלי בקשה ממני לא לציין את זה ואני באמת הורדתי את תאריכי הפטירה מהעץ למרות שזהו מידע חשוב.

yehudad

New member
העלית כאן סוגיה מעניינת

האם יש להתעלם מאירועים מסויימים - "סודות אפלים" של המשפחה ולא לציין אותם או שמאחר ואנחנו עוסקים בחקר המשפחה יש לציין זאת עבור הדורות הבאים. הרי יש לזכור שכאשר יבואו לראות את העץ בעוד מספר שנים כאשר האנשים הנוגעים בדבר כבר אינם בינינו - לא יהיה זכר לכך שהיו האנשים האלה ולא משנה נסיבות לידתם או פטירתם. הרי בסופו של דבר נושא ההתעלמות הוא נושא של רגש ולא של מחקר. מה לדעתכם צריך לעשות במצב כזה?

yoavep

New member
תוסיף את הארועים בעוד 20 שנה

בינתיים, שמור אותם בצד ולא בעץ המשפחה. ולמען הסדר הטוב - אני מסכים לגמרי איתך רק שאי אפשר לבקש ממישהו מידע ולא להתחשב בבקשתו לא להציג חלק. זוהי חוצפה לשמה.

yehudad

New member
אתה צודק בקשר לחוצפה אבל

1. אין בטחון שיהיה מישהו שיזכור להכניס את המידע הזה בעוד שנים. 2. קיימות היום תוכנות בשוק בעזרתן ניתן "להוציא" אירועים ואנשים מדוחות ורישומים היוצאים מהתוכנה, כך שהמידע נמצא רק בידך.

ד ז י ר ה

New member
yehudad אני חושבת שרצוי לרשום

בהקדמה את אותם אירועים לא נחמדים, אולי בדף נפרד שמצורף. ולהחביא !!!ואחרינו המבול.

למעלה