האם שמתם לב

האם שמתם לב

שהפורום הזה הפך ל"פורום פרודיה על פורום יוצאים בשאלה"?
אותי זה ממש מצחיק. מתי בפעם האחרונה מישהו סיפר משהו מרגש, משהו מבית הוריו, איזה שיחת טלפון מרגשת, משהו... הכל פרודיה. וזה נחמד.

מה זה אומר?

יכול להיות שהפורום סיים את תפקידו (אם בכלל היה לו)? (הערת אגב לא כל כך קשורה: בסקר שערכנו כאן, עולה כי 42.31% מבין חברי הפורום הינם חילונים מלידה)

אז הנה אני יספר,סיפור אמיתי

לפני יומיים אמי היקרה לי מכל התקשרה אלי שוב לבכות ולהגיד לי "רק" כמה היא אוהבת אותי ומחכה לי ושהיא חושבת עלי כל היום וכמובן שבתוך דבריה הרגשתי שוב את הכאב העמוק ואת היסורים [שלא מגיעים לה ולשום אמא יהודייה בעולם-וגם לא לאמא גויה...] ואת ההרגשה של חסר אונים שהיא מרגישה ואני נסיתי לעודד אותה ולומר לה עד כמה גם אני אוהב ואני מתגעגע אליה אבל רבותי תמיד אבל תמיד כשאני מסיים לדבר איתה אני מרגיש רע ואני אומר שוב היא הצליחה להחליש אותי לרגע ולפעמים ליותרצ [ליום או יותר]ולעמים היא מספרת לי גם על הרצון שלה לחתן אותי [היא תשדך אותי...] ולראות כבר נכדים ובנמי בנים ממני והמעניין שתמיד כשהיא מסיימת לדבר איתי היא מברכת אותי שנזכה לגדלך לתורה לחופה ולמעשים טובים ואז אני שותק,שותק כמו דג מה אני יגיד לה שלא,שלא תזכה?אז אני שותק אבל תמיד אחרי השיחה עם אמא שלי אני מרגיש כאב עמוק על מה שגרמתי לה חברה יש לכם משהו להגיד ע"מ לעודד אותי, משהו משמח , לא משהו קישקוש

Kimbal1

New member
קודם כל....

כתבתי כאן עוד הודעה פחות רצינית וזה היה לפני שקראתי את ההודעה שלך אז אני מקווה שלא תפגע. אני חושב שאתה צריך לשמוח שאמא שלך עדיין בקשר אתך ושהיא אוהבת אותך. חוץ מזה, אין ספק שהצער שלך מצער אותך, אבל (וזה "אבל" מאד חילוני) אתה לא צריך להרגיש אחראי לסבל שלה . היא אחראית להחלטות שלה בנוגע למה שגורם לה לבכות ומה לא וכו'.. זה לא אומר שהיא אשמה במשהו, אבל זה גם לא אומר שהאחריות לאושרה צריכה לרבוץ על כתפיך.

R a c h e

New member
זה המחיר של הבחירה בחופש

מאוד מוכר לי הצער על הכאב שאנחנו גורמים להורים, אבל עשינו כאן בחירה בין המשך החיים "חסרי המכאובים" במקום שלא התאמנו אליו לבין חיים שמתאימים למחשבה ולרגשות שלנו למרות הכאב שזה גורם לאהובינו. אני מאחלת לך ולאמא שלך שיגיע היום בו תוכלו לשבת ביחד בלי הסיום הצפוי של "לתורה, חופה ומעשים טובים" ושתמשיכו להיות הכי קרובים בלב ובנשמה, חיים של שלמות והשלמה. רחל

עוד סיפור אמיתי

בנו, 'יורש העצר' של הרבי משפיקוב החליט לצאת בשאלה אבל הסתיר כמובן מהוריו. כשהגיע לפירקו שידכו אותו עם בת הרבי מבלז. למרות שידע את המרחק בין יציאה בשאלה לבין בעלז, החליט בלב נשבר ליסוע לבלז ולהתחתן עם הרבי, מתוך שנשבר ליבו לצער את אימו כשתראה שהתפקר. תקוותו היתה להגיע לבעלז, ובהזדמנות הראשונה לברוח משם אל החופש. העיקר שאמא שלו לא תשמע מיד, ובעיקר שלא תתבייש ותצטער כל כך. ומה קרה בסוף? כנראה שבת הרבי מצאה חן וחסד לפניו. הוא נשאר בבעלז (ובחיי החסידות) לאורך ימים ושנים, והיוצא בשאלה הזה הפך להיות בעצמו הרבי משפיקוב לאחר פטירת אביו. אמרתי שזהו סיפור אמיתי. מי שלא מאמין יקרא את מכתבו של 'יורש העצר' משפיקוב בכתב העת 'אלפיים' 14 במאמר של דוד אסף. ובכן רבינו תשמב, צרתך צרת רבים היא, וכיבוד אם היא סגולה בישראל הרבה שנים קודם תשמב. ובבנין הארץ ננוחם. אמן

מרגש לקרוא את הסיפור

אין לי איך לנחם אותך. אין שום דבר בעולם שיכול לגבור על אהבה אמיתית בין אמא לבן, זו דעתי. היא אוהבת אותך ואתה אותה וזה בדיוק מקור הקושי בשיחות ביניכם. אולי תתנחם ותרגיש טוב בכך שתדע שתמיד בכל מצב אמא שלך חושבת עליך באהבה רבה. אני מרגיש שאין לי מילים כדי לדבר איתך. תהיה חזק אחי. אין כמו אהבה אמיתית שכזאת. תרגיש טוב עם זה. תחשוב על זה ולא על "כמה היא בוכה עכשיו בגללי", תחשוב על המחשבות היפות שהיא מדמיינ כאשר היא נזכרת בך. מקווה שעזרתי לך במשהו.

PhiloMena

New member
אם זה סקר שכולל צופים פאסיביים

שלא כותבים בפורום אז זה סביר. אני מניחה שיש יותר חילונים עם גישה לאינטרנט מאשר דתיים, והם מסתובבים כאן כמו בעוד מקומות אחרים.

אוי ויי לייזר הלא ידעת

הלא ידעת כי סקר הוא שקר? סקר אחר שנערך גילה כי תשעים אחוז שיקרו בסקר הנ"ל. וההגיון אומר שהם שיקרו: שהרי מה לכוהן בבית הקברות? (ולהיפך)

Kimbal1

New member
אתמול אחותי התקשרה אלי...

ישר שמעתי בקול שלה שזאת לא הולכת להיות סתם שיחה. איזה שעה היא שאלה אותי "מה נשמע" "איך הולך" "מה ככה" אחר כך היא סיפרה לי מה קורה "שם" - איך החברים שלי הסתדרו, להוא יש שידוך מצויין, ההוא נהיה מגיד שיעור וכך הלאה ברוח זו - בסוף אמרתי לה: "תשמעי, את הרי התקשרת כי יש לך משהו להגיד לי נכון?" והיא קצת התבלבלה אבל אמרתי לה :"זה בסדר, כי, בניגוד לך, אני מקבל אותך כמו שאת אז תדברי חופשי" והיא השתעלה במבוכה ובסוף שאלה אותי: "זה נכון שהפורום נהיה פורום פארודיה על פורום יוצאים לשאלה?"

לא יודע אם קלטת

אבל זה בדיוק מדובר בהודעה. על ההודעה מהסוג שאתה כתבת עכשיו. הודעות כאלה כמעט ואין כבר. יכול להיות שהיא קיבלה את הרעיון להרים אליך טלפון בעקבות הנאמר בהודעה הראשית על "איזה שיחת טלפון מהמשפחה"... ?

MAYA20

New member
לא מובן לי למה פרודיה.

אם זו היתה פרודיה אז שירשורים היו נראים כך: יוסיהו הלא דתי יותר : חברים יקרים, רציתי לספר לכם מעשה מרגש שקרה לי היום, ראיתי את אלוהים בבקבוק והבנתי שבעצם, אין אלוהים והכל אשליה!!! ירחמיאל שהאל לא מרחם עליו אני יודע על מה אתה מדבר!!! בדיוק אתמול לסבתי היתה התגלות, היא ראתה את אלוהים בקבקב, ואז הבנתי, שבעצם, כיוון שהקבקב זמני, לא יתכן שיש אלוהים!!! יודעים מה? יש לי רעיון! (שנוכח ההתלהבות המרוסנת מההודעות שלי לאחרונה, ספק אם תישמו) הבה נפתח שירשור פרודי, כל אחד יפרסם הודעה של יוצא ממוצע , רק שההודעה צריכה להיות מאוד מוקצנת עד כדי גיחוך (כדי שיווצר שירשור פרודי) -בהצלחה-

Le Fay

New member
התלהבות מרוסנת?

זה כי את לא שומעת את הקולות שעושים כאן!

למעלה