האם שמעתם פעם על זה?

האם שמעתם פעם על זה?

שהעמידו פעם לדין חייל שציית למפקדו, וירה על "דודי שמש" ? המבוגרים בינינו יודעים על מה אני מדבר! עכשיו נשאלת השאלה: אם אותו בחור בן 18 היה אמור להבין לבד שפקודה כזאת של "פיצוץ דודי שמש" היא פקודה בלתי חוקית בעליל,שדגל שחור מתנוסס מעליו. האם לגרש את בני משפחת כהן קטועי הרגלים מביתם,ולהחריבה,או למסור אותו לרוצחים,או רק את השטח! ללכת להוציא את הרב דוד חטואל לאחר שאיבד למען ביתו ולמען ההתיישבות בארץ ישראל, את אשתו ואת חמשת בנותיו, ללכת להוציא בכח,עשרות הורים שכולים,אלמנות, יתומים,פצועים מבתיהם. ועוד אלפי משפחות,תוך כדי שמכינים להם מחנות כליאה ומאמנים את המשטרה בכל מיני קרבות מגע,איך להסתדר עם כל אותם אנשים. על זה לא מתנוסס דגל שחור? מתנוסס על זה דגל אש"ף...

noamgk

New member
דיבורים לקיר.

מקרה נוסף הוא על חייל שירה על גלגלי רכב ערבי שחנה ליד הפגנה והורשע במשפט. איש לא נפגע ולא היה קרוב להפגע באותו מקרה. אבל כשהשמאל בשלטון, מה הטעם להיות צודק?

אין לי טענות על השמאל!

יש לי טענות על הימין "המתון" שחושב שהוא שומר על הצבא בזה שהוא צועק נגד הסרבנות, ולא מבינים שזה ההרס הכי גדול שאפשר לגרום לצבא אם יצייתו לפקודות נוראיות שכאלה!!!

noamgk

New member
מה זה משנה מה צועקים?

הרי מי שגורם לזה להקרא "הסתה" זה השמאל, ומי שלא קבע עדיין שגירוש יהודים מאדמותיהם זו פקודה בלתי חוקית בעליל זה בג"צ.

Saatlan

New member
פה נכנסת השאלה,

מה זה "אדמותיהם", ועל כאן מתחולל הוויכוח.

noamgk

New member
אמרתי לך כבר.

היה פה כבר דיון על האדמות. לסיכום - של הערבים הן בטח לא. ואל תתווכח, אני לא אכנס לדיון הזה שוב (חפש את הקודם).

lior05

New member
חלאס!

מספיק עם השימוש השגוי במושג "פקודה בלתי חוקית בעליל". לרעיון הזה ישנם יסודות הומניסטיים. הוא נוצר ב56' במטרה לשמור על צלם אנוש ועל המוסר של הצבא הישראלי. המתנחלים עושים הזרה לרעיון המרכזי שבבסיס המושג הזה והופכים אותו למושג לאומני רבוי שנאה וכוחניות. ההחלטה לפנות יהודים מבתיהם לא עומדת בקנה אחד עם ההגדרה של "פקודה בלתי חוקית" או "בלתי חוקית בעליל". תעיין בסעיפי החוק ותבין שלסירוב לפקודה בלתי חוקית בעליל ישנם קריטריונים מוגדרים ומסודרים והתירוצים של המתנחלים לא מתישבים עם החלטת בג"צ מ-1956. ההחלטה של ממשלת ישראל היא החלטה מתוקף הכרעת הרוב. חוק פינוי- פיצוי עבר ברוב קולות הן בכנסת והן בממשלה. אתה יכול לטעון שהפינוי נוגד את חוקי הדת, על בסיס ההשערה הזו אני יכול לנהל איתך ויכוח.

E טי

New member
גם שלטון היטלר היה דמוקרטי!

ודי כבר לחשוב על השוואה מדינית ל"הסתה"! פקודה שמנוגדת לאמנת ז'נבה היא לא פקודה בלתי חוקית בעליל? לפי האמנה, העברת אוכלוסיה אזרחית משטח מגוריה אסורה!

lior05

New member
כנראה נוח לך להתעלם מכמה סעיפים..

באמנת ז'נבה שמהווה יסוד מסוים של החוק הבינלאומי ישנו איסור להעביר אוכלוסייה אזרחית לתוך שטח כבוש כשגורל השטח הכבוש עוד לא נקבע והוא עוד לא סופח למדינה הכובשת. העברת אוכלוסייה אזרחית משטח מגוריה מצביעה על האיסור לבצע טרנספר באוכלוסייה שנכבשה. אך כמה נחמד ונעים שאפשר לסלף גם את אמנת ז'נבה ולנכס אותה לצד שלך.

Saatlan

New member
רק לתקן- השלטון של היטלר

היה חד משמעית לא דמוקרטי. היטלר אמנם עלה לשלטון באמצעים דמוקרטים אך משעלה, השלטון הפך להיות טריטויאלי ודיקטטורי לכל דבר, והנאצים גם דאגו להודות בכך ואין אחד שיגיד אחרת.

E טי

New member
מה כן דמוקרטי?

העפת שרים מהממשלה, בכדי להשיג רוב בהצבעות הממשלה, ובכך ליצור הצבעת ממשלה שלא משקפת את בחירת הציבור, שהלא הממשלה שהצביעה לא היתה בעלת 60 ח"כים. שימוש באיומים כנגד שרים, ובכך לגרום להם להצביע כנגד דעתם האישית. בגידה במצביעים! התחמקות מתיק פלילי ע"י הבאת תהליכים מדיניים. כל זאת ועוד בשם הדמוקרטיה.

The Bugi

New member
שכחת עוד המון מעשים של הדיקטטור

טיהורים בצמרת מערכת הביטחון,החלפת רמטכ"לים כמו גרביים על סמך חילוקי דעות פוליטיים,הדחת ראש השב"כ,התפטרותו של תת אלוף זכאי... מעצרים פוליטיים-המשטרה עוצרת מפגינים נגד ההתנתקות בגלל שהחזיקו שלטים,בקרית גת אדם נלקח למעצר באמצע היום לכמה שעות רק משום ששאול מופז הגיע לעירו. והשחיתות? רק במזל השמן יצא ללא פגע מהחקירה נגדו והכל בזכות הפודל הננסי מני מזוז.

noamgk

New member
קודם כל תלמד לשרשר.

אחר כך תבין שרוב שמאלני וערבי זה לא רוב במדינה הזאת, ושפקודה מסוימת היא בחב"ע לא רק כשזה מתאים לבג"צ (שמורכב משמאלנים, כמובן)

למעלה