האם שייכת

מהוססת1

New member
האם שייכת

מנסה להיכנס להיריון כבר ארבעה חודשים. הריון ראשון לפני 3 שנים ספונטני ותקין. עניתי על השאלון והממצא היחיד שאולי קושר אותי לכאן הן 2 ציסטות אחת בכל שחלה, לא מאד גדולות שרופא אחד הטרידו ואת השני לא (נראות בעקביות בכל חודש בחודשים האחרונים). הועלה חשד שהן אנדומטריומות. אין לי כאבי מחזור גם לא שאר הסימנים וגם בדיקת ca-125 יצאה תקינה (25.9). האם קיומן של אנדומטריומות בהכרח מעיד על אנדו'?

ר ו מ י ה

New member
לא כל ציסטה עכורה היא אנדומטריומה

אך זה מעלה את החשד. מה גודלן של הציסטות?

מהוססת1

New member
אחת 15 השניה 18

שלושה רופאים שונים שעשו לי אולטראסאונד אמרו שנראה כמו אנדומטריומה, אלא ששניים כלל לא תרגשו מכך. איך מבדילים? (מהי ההגדרה לאנדומטריומה)

ר ו מ י ה

New member
מצרפת לך קישור בנושא

סוגי ציסטות. כעיקרון הציסטות קטנות ובוודאי לא מצריכות ניתוח לפרוסקופיה. יחד עם זאת את צריכה להיות במעקב צמוד של רופא נשים ובשום פנים אסור לך להעתר לטיפול מסוג איקוקלמין שעלול ליצור ציסטות נוספות ולהגדיל את הנוכחיות. לאור חוסר הוודאות בה את נמצאת הייתי ממליצה לך לפנות אל רופא פריון ולא להישאר אצל רופא נשים רגיל.

מהוססת1

New member
תודה רבה!

כל הכבוד על הפורום (אל הקישור שצרפת הגעתי כבר לבד משיטוט כאן). אני כבר אצל רופא פוריות שככל הנראה יודע מה הוא עושה משום שהבדיקה הראשונה שהוא הפנה אותי אליה אחרי גילוי הציסטות הייתה של ca-125. האם יש מה לעשות עם ציסטות בגודל כזה? האם ניתן להיכנס להיריון איתן?

מהוססת1

New member
איך ממשיכים מכאן?

הגדלים שציינתי במ"מ (15 ו-18). הבנתי משיטוט כאן בפורום שמדובר בציסטות קטנות וכאמור מלבד זה לא עניתי בחיוב על יתר השאלות בשאלון. אני גם מבינה שההליך היכול לשלול/לאשר אנדו' אינו הליך פשוט וייתכן שאינו מומלץ בגודל ציסטות כשלי. האם בכל זאת, ציסטות בגודל הזה עשויות להקשות על כניסה להיריון? אם כן, מה ניתן לעשות? מה מומלץ לשאול את הרופא? כל מידע/עצה יתקבלו בברכה

ציסטה יכולה להקשות אך לא תמיד

את מוזמת לקרוא את הודעת ההריון של בלגן (סינגולד) בקישורי ההריון שהצליחה להרות ולסיים הריון בהצלחה
עם ציסטה של כ- 11 ס"מ. הריון ספונטני. האם שללת פוליציסטיות? נראה לי שאת יותר נוטה לכיוון ההוא.. וכמובן ברוכה הבאה

בלגן2

New member
מישהו קרא לבלגן?

הנני כאן
אכן נכנסתי להריון טבעי עם ציסטה של 11 ס"מ שליוותה אותי כל ההריון ועדיין מלווה. אבל לצערי הרב אין פה נוסחאות מדויקות או טיפים שאני יכולה לתת בנושא, כי לי זה קרה ממש בלי שתכננתי או חלמתי. (טוב- דווקא כן חלמתי, אבל לא האמנתי שזה אפשרי). ובכל מקרה אני יודעת שזה לא מצב מומלץ. עדיף להכנס להריון כשהבטן פחות או יותר "נקיה". מאחלת לך בהצלחה בהמשך והכי הכי מאחלת לך שתגלי שאת לא שייכת לפורום הזה.

למעלה