האם שווה להיות היום אנשי QL [TESTING] ?

האם שווה להיות היום אנשי QL [TESTING] ?

שלום אנשים, יש לי שאלה שדי מטרידה אותי. האם היום ישנה דרישה גדולה לאנשי QL, TESTING ? מהי המשכורת לעובד כזה? כדאי היום להיות עובד כזה? זה מענין? זה שווה? יש ביקוש? תוןדה לעונים

vinney

Well-known member
QA, התכוונת?

אם כן יש פורום בקרת איכות תוכנה - QA (מס' 936), אתה מוזמן לעבור דרכו

GuestOfHonor

New member
יש דרישה

פתח מוסף דרושים (נגיד, במעריב או ידיעות) ותראה. כמו כן יש באינטרנט סקרי שכר שבהם מצויין גם שכר ממוצע של אנשי QA, כפונקציה של וותק. המקצוע נחשב פחות אטרקטיבי מפיתוח מסיבות של עניין ושכר. אולם, אני מכיר אנשים שמאוד אוהבים את התחום הזה. חלקם עושים בזה תואר שני (יש בטכניון), ורובם ככולם היו יכולים למצוא עבודה בפיתוח אם הם היו מעוניינים. כמו כן, דווקא בגלל הסטיגמה של חוסר האטרקטיביות, נראה לי שאיש QA מקצועי ואיכותי הוא מצרך מאוד נדרש לגופי תוכנה שהם בוגרים מספיק כדי להבין ולהפנים את החשיבות של אבטחת איכות טובה. עוד משהו קטן - מהכרותי המועטה, מבחינת עניין ורמה נדרש יש טווח מאוד גדול בתחום הזה של QA, החל מחבר'ה שפשוט נותנים להם מפרט בדיקות והם אמורים לעשות אותו ידנית, וכלה בTest Engineers מקצוענים שמומחים בתחום, בכלים ובטכניקות.

iiddoo

New member
יש ביקוש מאוד גדול כמו שזה נראה לי

אצלנו בחברה מחפשים בנרות מישהו שייכנס לתפקיד {אפילו ללא ניסיון ובלבד שיהיה רציני}. אם אתה אוהב לראות את התמונה הגדולה, אוהב מחשבים ורוצה להתעסק בתיכנון ולא בתיכנות אז זו יכולה להיות התחלה טובה. כמו שאני רואה את זה יש שלושה סוגי אנשים בQA: א. אלה שבאמת אוהבים את זה. ב. אלה שרואים בזה תחנת מעבר לפיתוח. ג. אלה שהולכים להיות טסטרים במקום לעבוד במלצרות. חשוב לציין שQA טוב זו עמדת מפתח באירגון שיכולה להשפיע מאוד על המוצר. החיסרון הוא שהבדיקות עצמן הן סיזיפיות ומשעממות והשכר לרוב יותר נמוך מפיתוח אבל עדיין גבוה, במיוחד לאנשים עם ניסיון ומקצועיות {הQA הקודם שעבד אצלנו היה בן אדם עם ניסיון ומאוד מקצועי והרוויח משכורת גבוהה ויש שיגידו גבוהה מאוד}. יש לציין שיש כאלה שמוגדרים טסטרים - לרוב אלו אנשים ללא ידע מוקדם שמקבלים תוכנית בדיקות מוכנה מראש ופשוט מריצים אותה בלי לדעת הרבה מעבר לכך. לאנשים כאלה השכר נמוך משמעותית ולדעתי מדובר בתפקיד מאוד משעמם.

למעלה