האם שדה מגנטי

voguemaster

New member
אין בעיה

עוד שבוע וחצי אני צריך ללמוד לבחינה הזו
אני אביא את השמות המדויקים אחרי שאני אסתכל במחברת

זכיר

New member
יפה :)

ואחרי שהסברת למה מערכת העצבים אינה יכולה להיות מושפעת משדות מגנטים, נסה להסביר את התופעה של ירידה קוגניטיבית בתחומי השפעתו של MRI.

voguemaster

New member
לא אמרתי שהיא לא מושפעת בכלל

אמרתי שהאפקט צריך להיות קטן, או לפחות לא גורף... ירידה קוגנטיבית ? יש לך דוגמאות אגב ?

זכיר

New member
../images/Emo4.gif

אין לי בנושא יותר ממה שכבר כתבתי בתגובה הראשונה. תזכורת - הרצאה של מומחה להדמיה רפואית - הנסיון להשתמש ב MRI דינמי (סדרת דימויים רציפה על ציר הזמן) לפרוצדורות רפואיות לא עלה יפה. בין היתר בגלל שאנשים חווים ירידה ביכולות קוגנטיביות בהשפעת MRI.

TheFinalCut

New member
MRI לא, אבל שדות מגנטיים דווקא כן

שדה מגנטי חזק שמופעל נקודתית על אזור ספציפי במוח יכול בהחלט לשנות את התנהגותו, ואפילו משתמשים בשיטה הזו במחקר בחקר המוח. קוראים לשיטה הזו TMS או Transcranial Magnetic Stimulation (בעברית: גירוי מגנטי חוץ-גולגולתי). באמצעות הפעלת שדה מגנטי באזור ספציפי, אפשר לשתק או להפעיל אזורים מסוימים במוח לטווח זמן קצר, וכך לראות את ההשפעה על נבדק בצורה בלתי פוגענית. לפי מחקר יחסית חדש בתחום, הצליחו לשנות את התפיסה הויזואלית של נבדקים ע"י גירוי אזור המקושר לפענוח הראייה. הנבדקים קיבלו קטע מעט משובש לקרוא, ולפני הגירוי הם השלימו את הקטע בקלות בלי לשים לב כלל לכך שהיה שם שיבוש. לאחר הגירוי, הם לא הצליחו להשלים את הקטע ושמו לב לבעיה בטקסט. דברים נוספים ומוזרים הרבה יותר התרחשו כשגורו אזורים אחרים... אפילו נשקל שימוש ב- TMS לטיפול פסיכיאטרי, ולהגברת כישורים שונים כציור! (להלן הכתבה בנושא) ועוד אחת - bright spot on the horizon: TMS in psychiatry על TMS ופעולתו בהקשר רחב יותר: http://www.ai.mit.edu/projects/medical-vision/surgery/tms.html

amir_aikido

New member
שאלה גם של תדר

אם הכוונה היא לזרם החשמלי הנוצר בתיל ברשת החשמל, הרי שמדובר אמנם על שדה חשמלי חזק למדי בחלק מהמקרים, אך גם בתדר נמוך מאוד. כשהתדר נמוך, אורך הגל גדול, וזה אומר שהגוף שלנו לא יספוג כמעט את הקרינה הזו. אין ראיה חד-משמעית האם שדה מגנטי בכלל יכול לסרטן (בתחומי התדר בשימוש האדם), אך גם אם זה יתכן, זה יהיה רק לשדה בתדרים מסוימים. אגב, דווקא דשה אלקטרומגנטי ממקורות "טבעיים" כן מסרטן: למשל, ידוע שיזוף יתר עשוי לגרום לסרטן האור. שיזוף יתר - חשיפה ארוכה לקרינה אלקטרומגנטית בשלל תדרים. אמיר

למעלה