האם שדה מגנטי

מלשב17

New member
נו, רק עכשיו בטלויזיה בערוץ 2

דיברו על קרינה, הזכירו איזה תקן של 1000 מילי גאוס ( בעצם גאוס אחד,לא?) שמעליו זה מסוכן, ככל הידוע לי גאוס= שדה מגנטי הנוצר גם מזרימה בחוטי חשמל?? ואם בכל זאת זה לא מסוכן למה קרינה אלקטרומגנטית כן מסוכנת?

Palindrom

New member
יש לך מושג כמה זה גאוס?

השדה המגנטי סביב תילים בהם זורם חשמל לא מגיע להרבה יותר מכמה מאות מיקרו גאוס! (לא הלכתי לבדוק מספרים במדוייק, אבל הבנת את הרעיון). אתה לא תתקל בשדה מגנטי בגודל גאוס אלא אם כן תצא לחפש אותו. חוץ מזה, לא ידוע כיום עד כמה שדה מגנטי ישפיע באמת עלינו- ואגב זה לא תלוי בגודלו כי אם בגודל ההפרעות בו (למשל האור הוא הפרעה בשדה מגנטי שלא מזיקה לנו, ומצד שני קרינת גמא היא הפרעה שכן מזיקה). הבנת את הרעיון?

atheist22

New member
האמת היא

שברפואה משתמשים בשדות מגנטיים בעלי עוצמה של עד 20,000 גאוס בבדיקת MRI והבדיקה כלל לא נחשבת למזיקה. המקרים היחידים שבהם נפגעו אנשים בזמן בדיקת MRI היו כאשר עפו עליהם חפצים עשויים ברזל מרחבי החדר כאשר הופעל השדה. היו גם מקרים שבהם אנשים נהרגו. כך שהשדה המגנטי החזק יכול להיות מסוכן, אבל לא במובן שחשבת עליו.

DhoBit

New member
רגעעעע... ../images/Emo13.gif

הרי ידוע שהעצבים מעבירים פולסים חשמליים... אין יכולת למכשיר הMRI להשפיע על העצבים???

זכיר

New member
מעניין...

לא מזמן הזדמן לי לשמוע הרצאה של מומחה בתחום ההדמיה הרפואית (רנטגן, CT, MRI, US וכו)... מסתבר שלא ניתן להשתמש ב MRI בזמן פרוצדורות רפואיות - לעקוב אחרי מיקום סכין המנתחים בזמן ניתוח להסרת רקמה פגועה מהמוח למשל. מסתבר שרוב האנשים הממוקמים בתוך שדה המגנטי של MRI לא מסוגלים לתפקד קוגנטיבית ברמות הרגילות שלהם - הם לא מצליחים להתרכז, "לחשוב כמו שצריך" וכולי...

voguemaster

New member
זה לא אתו הדבר

אומנם יש פולסים חשמליים לאורך מע' העצבים אבל בגלל האופי שלהם הרבה יותר קשה להפריע הם. פולסים של מע' העצבים הם בינאריים והחל מפוטנציאל מסוים נוצר פולס. בכל מקרה הזרם מתקדם מרחק קצר מאוד לכן ההשפעה עליו קטנה. שכחתי איך קוראים למחיצות שמחלקות את האקסונים לכמה חוליות. כל חוליה נורא קצרה והאפקט של שדה מגנטי בתוכה הוא קטן. בכל מקרה עבור כל חוליה בנפרד נוצר פוטנציאל הפעולה מחדש (כלומר, נוצר הפולס מחדש).

helva

New member
Nodes of Ranvier

תגדיר מרחק קצר מאוד - יש לנו עצבים די ארוכים בגוף.

voguemaster

New member
אני מדבר בעיקר על מה שקורה במוח

כי הממברנות שמעבירות לשאר הגוף זה משהו אחר כבר..

voguemaster

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל הממברנות האלה שונות במבנה שלהן מהאקסונים...

TheFinalCut

New member
כן, לפי מיטב זכרוני של חלק מהם אבל-

עם כל הדיבורים על תאי עצב וציפויים הנחתי שאולי חל בלבול כלשהו...

voguemaster

New member
לא לא

אני מדבר על ממברנות שתפקידן להעביר ברחבי הגוף את המידע שהמוח שולח (זה היה מזמן, אני לא זוכר את השמות).

helva

New member
אני באמת לא מבינה על מה אתה מדבר

אם תמצא את השמות, אולי אני אבין, ככה אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר מתאים.

למעלה