האם רשאי רופא

יוגינס

New member
האם רשאי רופא

לקבל לטיפול {פסיכיאטרי / גניקולוגי/קוסמטי..... } קטין מתחת לגיל 18 ללא ידיעת /הסכמת הוריו או אפוטרופוס ????

shaio

New member
מסובך

אני חצי-זוכר כללים משפטיים כלשהם שעסקו בזה, אבל כל נסיונותי לאתרם עלו בתוהו. בהעדר כללים, יחולו הכללים הרגילים לגבי פעולות משפטיות שקטינים עושים, יחד עם חובות הנאמנות של הרופא. הדברים הם סבוכים למדי, ואני לא חושב שישנה תשובה פשטנית שאיננה תלויה בנסיבות המקרה.

תשובה

לאור חוק זכויות החולה נראה לי שרופא לא יכול לתת טיפול בלתי דחוף לקטיןאם לא קיבל הסכמת אפוטרופסו. לפי החוק לא ניתן לתת טיפול לחולה ללא הסכמתו ואם כי החוק לא מציין במפורש שהסכמת קטין צריכה להנתן על ידי נציגו ניתן ללמוד על כך במשתמע מההוראות העוסקות בהיתר לתת טיפול ללא הסכמה. נראה לי שהסכמה לטיפול רפואי לא יכולה להנתן על ידי קטין.

igalgolan

New member
הסכמה וטובת הקטין

דברים שמטבעם נעשים על ידי קטין (בגיל המתאים) ללא אישור אפוטרופוס יכול הקטין לעשות לבד. מכאן שקטין יכול לקנות בסופרמרקט וגם ללכת לרופא כאשר יש לו נזלת (או שפעת וכדומה). כאשר מדובר בהתערבות יותר רצינית (למשל ניתוח) ברור שדרושה הסכמת ההורים כפוף לטובת הקטין. למשל נערה שנכנסה להריון ומבקשת לעשות הפלה אין הכרח לבקש את הסכמת ההורים אם בקשה של הסכמה מסוג זה עשויה לגרום לקטינה נזק. כך למשל נפסק באוסטרליה ובמקומות אחרים. יגאל גולן

הסכמת הקטין

נראה לי שכאשר מדובר בטיפול רפואי בקטין יש לקרוא את חוק זכויות החולה יחד עם חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

למעלה