האם ראיתם בחדשות 10

זה לא בדיוק כך.

נתחיל עם זה שרוב הילדים שמאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז לומדים בבית ספר רגיל.

בלי משלבת, למשל.

יש בתי ספר לילדים על לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז.
http://makom-m.cet.ac.il/pages/subject.asp?s=1&id=213&defid=103

ולמה את חושבת שילדים משתגעים בבית ספר להפרעות התנהגות?

dina199

New member
לא מטריד אותי מה קורה לרוב

(או אפילו מספר מסויים)
מטריד אותי מספר (אפילו קטן) של ילדים שמגיעים למקום שלא מתאים להם.
ואז אני לא מתפלאה שהם משתגעים במקום שלא מתאים להם ולא מתנהגים 'כפי שנדרש מהם'.

בכתבה אמרו שהילד לומד בבית ספר לילדים עם הק"ר

בית ספר לילדים עם הפרעת קשב וריכוז.

לא יודעת מי החליט שלומד בבית ספר לילדים עם הפרעות התנהגות.

dina199

New member
אם כך זה בית ספר מאוד מצליח

בדרך כלל מסגרות

חינוך מיוחד של הפרעות קשב הולכות עם וגם עם קוד הפרעות התנהגות, זה בדרך כלל משולב, אז מעניין האם זה המצב בבית הספר המדובר.

בדקתי בחוזר מנכ"ל עכשיו

קוד 55 מאפשר להכניס תלמיד עם הפרעות קשב וריכוז למסגרת הפרעות התנהגות ציטוט: "55 הפרעות התנהגותיות רגשיות/
הפרעות התנהגותיות –AD(H)D אפשר לסמן חריגות זו כעיקרית רק אם התפקוד השכלי של התלמיד תקין או גבולי.

יוצא מזה

שחלק מבתי הספר לבעיות קשב וריכוז הם קוד 55 שזה אומר בתי ספר להפרעות קשב וריכוז+ הפרעות התנהגות+ הפרעות רגשיות.

dina199

New member
אז יש להם סלט - הפרעה

התנהגויות או רגשית או ADHD - הכל באותה צלחת.
שלושה דברים שונים שמצריכים שלושה אופני טיפול שונים ונמצאים כולם במקום אחד. לא מפתיע שיש פיצוצים.
וכשיש פיצוץ האשם זה התלמיד כי הוא מסכן את הסובבים אותו

זה דבר ידוע שמסגרות ח"מ

של הפרעות קשב יש שם מקרים קשים של הפרעות התנהגות, שמעתי את החשש של הורים לא אחת..

כתבתי כאן לא פעם שהשינוי צריך להתחיל

בשינויים של תקנון ועדות השמה, בכל הקשור לאפיון וקודים והשמה למסגרות, השינויים נדרשים גם לגבי כיתות תקשורת, ולהוסיף מסגרות וקודים לדברים שאין כיום, כמו לקות שפתית ולקות בלתי מילולית.

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון

תהיי מוכנה להסביר לי את עמדתך אני אשמח מאוד.

dina199

New member
אני באמת חושבת כך. אבל לא מדובר כאן בדעות שלי

אלא על קודים של משרד החינוך (ולמשרד חינוך לא איכפת מהדעות שלי
).
לדעתי הם מערבבים תחת קוד אחד כל מני דברים שלא אמורים להיות יחד.
העיקר זה לא איך שקוראים לדברים, אלא שבגלל גישה לא נכונה יש פיצוצים.
וכשיש פיצוץ מי שאשם הוא המתפוצץ שאותו צריך 'לרסן' , 'להשעות', 'להרחיק' - עיקר שלא 'יהווה סכנה'.

מה שאני אמורה לדעת

שצפתי אתמול בהתעללות קשה בנער חסר ישע! וההגנה שהמתעללים זוכים מראה עד כמה מצב קבלת השנה כל כך רחוקה מרחק שנות אור!!

מסכימה עם אמא חמסה!!!!

זה שילד לומד בחנ"מ לא נותן לגיטימציה לפגוע באחרים. קודם צריך לנטרל אותו מפגיעה באחרים ואחר כך לברר מה ארע בשביל למנוע את האירוע הבא.
לא ראיתי את הכתבה אבל אני מאמינה שאף אחד כאן לא יודע מה קדם לכך מפאת צנעת הפרט. לא סתם הנער במעצר.

זה שילד לומד בחינוך מיוחד

ואני ממש כמוך לא יודעת את פרטי המקרה מספיק לי מה שראיתי בכתבה להבין שזה לא נותן לגיטימציה למורים לחבוט בו כמו בחיה!!! וזה שהוא במעצר במקום המתעללים בו זו תעודת עניות למדינה!!

ממה שאני ראיתי הם לא חבטו בו

אלא החזיקו אותו, כשהוא מקלל אותם.

אני ראיתי בכתבה ילד בהתקפת אמוק שזורק כיסאות ומורים שמחזיקים אותו מעט מאוד זמן, ואז מקימים אותו.

זה שהוא במעצר מראה שהמצב היה קשה יותר וההתנהגות שלו גרועה יותר.

כבר היו בעבר מקרים של נערים שהיכו מורים והם לא נעצרו.

את כל הזמן מגינה על אלימות נערים, בזמן שיש נערים בגיל הזה ששותים לשוכרה, שלוקחים סמים, ומאוד אלימים והמערכת לא יודעת מה לעשות כי למורים אין כמעט כלים להתמודד עם זה.

אני מכירה כמה מקרים של אלימות לא קלה, ואף אחד מהם לא נגמר במאסר לילד, כי המורים מאוד חסים על הצעירים כדי שלא יהיה להם כתם לכל החיים. ולפעמים דווקא הרחמים האלה שאינם במקום, מביאים להסלמה. הנערים הופכים אלימים יותר ויותר במשך השנים.

תראי קצת חומר על זה פה
cms.education.gov.il/NR/...9CAE.../meeinbaayalehalifameyuhedet.pdf

למעלה