האם ראיתים בטלוזיה?

Mירב26

New member
נשמע מגניב...

לנצל את הפורום תמיכה בשביל לפרסם את הסניף החדש שלכם, שברור לכולם שזה לא גוף הפועל בהתנדבות!!!! NO

לדני

אני חושב שהפורום הוא המקום להגיד הכל, הוא בילתי תלוי וחשוב שכך יהיה. אני חושב שמה שקורא כאן הוא אחל'ה. מאחר שאני מבין שצינת שלאגודה יש פעולות מבורכות. ושיש לך שתי בקשות לעמותת אי"ל: 1. שהפורום יוזכר בעלון עמותת אי"ל. 2. שיאפשרו לאנשים נוספים להכנס בחופשיות לאתר של אי"ל, ללא תשלום דמי חבר בסך 200 שקל לשנה, כשרות לכלל. אתה רואה זה פשוט ולא אישי. ניראה לי שעדיף שכך. לדעתי זה לא נורא שיוסי יפעל מעל דפי הפורום לקידום העמותה, ורצוי שעם יש אמותות נוספות שיפעלו גם הם בפורום לקידום עמותות שעוזרות לנו, רק לשמור על רגיעה.

א68

New member
"אייל"

"אייל" לא מספיק מצליחה לבצע את תפקידה על הצד הטוב ביותר. נכון שהיא דורשת כספים מכל אפילפטי, שהיא מכירה כבר מהעבר וגם מאפילפטים חדשים, כדי להצטרף לשורותיה ולהגדיל את קופתה, אך כל זאת לא מספיק. בניגוד לבעיות אחרות, שרוב הציבור מכירים את עמותותיהם בשמותיהם, אם יערך סקר כלשהו ותישאל השאלה מה זאת עמותת "אייל", ייתכן שרובם יאמרו:"אין לי מושג, אף פעם לא שמעתי עליהם", אלא רק האפילפטים עצמם ויכול להיות שגם לא כולם. לשם כך, דרוש אדם מקצועי, שיידע לייחצן את האפילפסיה ואת עמותת "אייל" בפרט וטוב שיהיה או ימצא ספונסר גם אם לא יחשוף את שמו, שיוכל לתגמל את העמותה. כך תוכל העמותה לגדול יותר, יכירו אותה יותר ורבים מהאפילפטים יסתכלו עליה גם באופן חיובי ושונה לחלוטין. אם עוד מדברים על חשיפה לתקשורת, כדאי שזה יהיה בזמן אחוזי צפייה גבוהים, כשהפנים יכולות להיות מוחשכות עם עיוות הקול, כפי שעושים עם בעיות אחרות. שבת שלום!

וכמה שיותר

עמותות מעסיקות אנשים בשכר כולל את המנכ"ל, הם מספקות שירותים בתשלום, רק אין להם מרכיב של רווח.הם פשוט ממלאות חלל חסר. לדוגמא היה לנו אמותה "גן ילדים" שהקימו הורים, שילמנו שכר לגננת-מנהלת, לצוות העובדים. וכמובן חיפשנו מצטרפים ששילמו רק תשלום חודשי. הקמת הגן ועמותה היתה ההתנדבות שלנו, ואנחנו קבענו את הדרך. הרווח שלנו היה החינוך הטוב והאושר של הילדים. מה שלא תמיד הצליח, והצלחנו גם לריב. אז כן אי"ל זה אירגון התנדבותי שמטרתו לעזור לנו וכל פירסום שלו יבורך, וכן ירבו. אני עדיין לא חבר בעמותת אי"ל.

הבהרות

1. ראוי שנתייחס לאנשים עם אפילפסיה ולא ל"אפילפטים" זו הגדרה שקובעת מהות. 2. הסניף בחיפה הוא לא חדש. 3. כדי לתת שרות לאשנים עם אפילפסיה אנחנו גם מציעים שרותים לאנשים שבפורום . 4. חלק קטן מהשגי אי"ל: הכנסת תרופות לסל הבריאות, הכנסת נהלים לטיפול בילדים עם אפילפסיה על ידי משרד החינוך, מתן אלפי שעורי עזר לילדים עם אפילפסיה בישראל, הפקת עשות חוברות בנושא והפצתם באלפי עותקים ברחבי הארץ. מאות משתתפים בקבוצות תמיכה, אלפ]י שעות טיפול אישי על ידי עובדים סוציאלים. 5. מי שרוצה לרתום את כעסיו לפעולה אקטיבית חיובית מוזמן ליצור קשר ולסייע. יוסי אונטרמן

moribat

New member
אני לא רואה חולי לב או סכרת

מתראיינים עם קול מוסווה או טשטוש המראה. ואחר כך מתפלאים שאנשים לא שומעים על אי"ל... למה להתראיין כאילו המרואיין צריך להתבייש?

האם ראיתים בטלוזיה?

היום בתוכנית של רבקה מיכאלי הופיע ירדן חבר באי"ל בטלוזיה כדי לעזור בשבירת הסטיגמה. ככל שירבו כתבות כאלה נוכל לשבור את הסטיגמה. כל מי שמוכן להתראעען מוזמן לפנות אלי.

rosmarin

New member
עדיין בראש מונמך -ולא מורם../images/Emo104.gif

אם כל הפעולות שציינת לחיוב להיות חולה אפילפסיה בארצינו עדיין אינה נחשב ראוי ומכובד כשאר המחלות- וזה נקודה קריטית שיש מה הרבה מה לעשות הפעיליות שציינת הינם פעולות מסורתיות כבעבר ואין בם לשנות מודעות חברתית הגיע זמן לשנות טקטיקות לראות את "האנשים עם אפילפסיה" כחוליה חשובה ולא משנית בקבלת החלטות-

א68

New member
moribat

למה? אפילפטים עדיין מצטיירים לא טוב בציבור יותר מחולי לב וסכרת, שאומנם יותר גרועים, ויש סכנה לחייהם, אבל האפילפסיה זו בעייה, שעדיין לא מובנת(לה יש היסטוריה של שנים על גבי שנים.ראי ערך "אפילפסיה", כרך ה' ע"מ 199-206 באנציקלופדיה העברית), שרובם מאוזנים ללא התקפים, אבל יש אפילפטים קשים לצערי, שמפגיעה כלשהיא נגרם להם נזק מוחי עד פיגור שכלי ובדרגה הגבובה ביותר הוא מוות לא פחות ולא יותר. הציבור לא מעניין אותו כלום וכולם חד הם, ורואה בזה מחלה/בעייה קשה, תקראי לזה איך שאת חושבת, ובתור התחלה, ראשית, אם ברצונך להביע את דעתך, תוכלי לחשוף את עצמך וזה נתון לשיקולך האישי ואם לא, כדאי שמיהו ידע לייחצן אותו תקשורתית במידה רבה בשלב הראשון ואח"כ יהיה ניתן לדבר על השלב השני. שיהיה לך שבת שלום!

moribat

New member
"אפילפטים עדיין מצטיירים לא טוב".

ואיזה מסר בדיוק אנחנו מעבירים אם נתראיין בעילום שם, מכוסים ומוסווים? המסר יצטייר יותר טוב? ומה זה "עדיין"? במי זה תלוי? נחכה שהציבור יגלה בגרות, אמפטיה, ויהיה רחום וחנון כלפינו? אז אתה סומך על אי"ל שיעשו את השינוי בציבור? לא יותר הגיוני שאתה וכל החברים בפורום הזה, אינטיליגנטים אחד אחד ,ללא שום נזק מוחי או שכלי, רחוקים מריח המוות, הם יעשו את השינוי? אלו בדיוק האנטי תזה כנגד סטיגמת הציבור. רק אנחנו יכולים לשבור סטיגמה זו. "הציבור לא מעניין אותו כלום".ואיך יעניין? מישהו מציג בפניו משהו אחר, שסותר את הכתוב באנציקלופדיה? אגב- בעלי חשף את עצמו.אמנם ללא שם המשפחה (זה לא קשור לבושה-אם תרצה, אספר לך למה ללא שם המשפחה) אך עם תמונה, ומונולוג (שלצערי לא פורסם במלואו). עיין עיתון "לאשה", 9.8.04, עמוד 64.

יפעת 1 2

New member
מסכימה עם לימור

אחד הדברים שיכולים לעזור לסטיגמות הם להיחשף ולדבר ללא בושה כי זה משדר לציבור-במודע או לא במודע-שאנחנו לא שונים ולא מפחדים מעצמנו ומהמחלה. לי למשל אין כל בעיה להיחשף- אינני מתביישת בעצמי ובבעיה שלי וזה רק יעזור להגביר את המודעות בצורה הרבה יותר טובה. עם זאת-ניתן להבין את האנשים שחוששים מחשיפה, אבל לפי דעתי חשוב שתהיה שאיפה לזה. ערב טוב חברים.

א68

New member
אל moribat

ראשית כל, בוקר טוב לך ולכולם ושימשיך כך כל השבוע. לפחות את מסכימה איתי, שעדיין אנחנו לא מצטיירים טוב. הפניתי אותך לאנציקלופדיה, ע"מ שתעייני בהיסטוריה הארוכה על האפילפסיה, שהיא בעלת אלפי שנים אחורנית, עוד בזמן שעל הבעיות האחרות לא ידעו עליהן מאומה ומאז ועד היום אנחנו מצטיירים כמצורעים. מי שלא מעניין לקרוא לאן שהפניתי אותך, זה כבר לא עינייני האישי. דעי לך, שאפילפטי א' שונה מאפילפטי ב' וכן הלאה מהקל אל הכבד, אך את רוב האפילפטים האנונימיים, שבפורום ומאוזנים פחות או יותר, אין מישהו בעל יכולת לייחצן את כולנו בו בזמן ולא רק אותך או אותי באופן אישי, שאנו ככל בני אדם ולא שונים מהם, אלא טובים בהרבה מאחרים, רק שלהם יש לובי וגב חזק מאחוריהם. כמו-כן לובי תקשורת חזק, דבר שלאי"ל אין.

Mירב26

New member
ארגון התנדבותי לא פועל ללא כסף?

אבא של אפי, אני מצטערת אבל אני באמת לא מבינה בעניין איי"ל, אבל אני יודעת שפגישות שם עולות כסף (והרבה) ולי אישית אין אפשרות לממן את זה.

moribat

New member
התשלום הוא 200 שח לכל השנה.

כשהוא תשלום עבור משפחה, אם יש כזו. נסי להרשם לחוג לחודש..נסי לברר כמה עולה פגישה אצל פסיכולוג.... קבוצת תמיכה ב-200 שקל לכל השנה, ממש לא נראה לי בשמיים....

Mירב26

New member
אם אני לא טועה אז רצו ממני 200 שח

לפגישה אחת בעבר כשהייתי חיילת. יש שם סניף בחיפה אבל אולי זה לא שייך לאי"יל. 200 שקל בשנה זה לא הרבה ואני מצטערת אם התמרמרתי על משו לא נכון. פשוט לא מבינה בזה... תודה לימור.

rosmarin

New member
הם עוד מקבלים תמיכה ממשרד האוצר|תרו

זאת לו חוצפה שאני מדבר על גופים ואינטרסים תבינו על מה אני מדבר!

לרוזמרין

לא אני לא מבין, צריך קצת יותר עובדות. למדתי בחיי שאינטרסים דוחף אנשים, ורק צריך לשמור. ומה האינטרס שלך?

rosmarin

New member
האינטרס שלי-טובת האדם עם הבעיה

גוף שממומן מכספי ציבור הופך להיות עסק כלכלי על חשבון החולה מה עוד שאין הם באמת מסוגלים לעזור ולפתור בעיות למשל ביקשו מימני את הטופס של האמבולנס(אדם אשר איבד הכרתו במקום ציב אני וגבי ולצר פעלנו למען החולים ולא למען כיסינו אני לא צריך לשלם 200 שקל בישביל נוירולוג אני יכול ללכת לקופת חולים מקום עבודה אין הם יכולים לעזור לי
.

Mירב26

New member
מסכימה איתך

אבל מה לגבי מד"א? אני גם אמורה לשלם למרות שלא הסכמתי להתפנות... מה עושים?

למעלה