האם קריאה מרובה

The Green Ape

New member
האם קריאה מרובה

עלולה לגרום לבעיות ראייה כלשהן? אני קורא כשעה וחצי בממוצע ביום, אולם יש לי ראייה מצווינת. אני מפחד שראייתי תיפגע עקב קריאה מרובה, האם ישנם טיפים לקריאה נכונה (כמו שנאמר שמול מסך מחשב יש לשבת במרחק של מטר)?

amni

New member
לגבי מחשב

ההנחיה לשבת כל הזמן במרחק מטר מהמחשב, היא הצעה מאוד לא רצינית. הבעיה העיקרית היא שבמרחק מטר מהמחשב שדה הראיה שלך על מסך המחשב מצטמצם וזה מונע ממך להבחין בפרטים קטנים, במיוחד תתקשה לקרוא טקסט ארוך. אם צפיה ממושכת במסך מחשב גורמת לך לקשיים (עייפות, טישטוש, כאבים, סחרחורת וכולי) נסה לגשת לכמה אופטומטריסטים ששולטים בנושא "משקפי מחשב" ויתכן שהם יוכלו להציע לך הצעות. לגבי קריאה מספר וכולי. צריך לספור לא רק את זמן הקריאה אלא גם את כל העיסוקים של "התבוננות מקרוב" במשך שעות היום, כולל כתיבה וצפיה במסך מחשב. לא אוכל להוסיף מעבר לכך.

ישיבה מול מחשב

שלום רב. אין כל צורך "במשקפי מחשב" ! פשוט חבל על הכסף. חשוב שתהיה תאורה טובה בחדר, מלבד מסך המחשב. מדי פעם נסי לסגור העיניים ולנוח. כמו כן חשוב לעפעף באופן סדיר - רוב תלונות העייפות והטשטוש למעשה נובעות מחוסר עפעוף שגורם ליובש של פני העין ולהפרעיות בראייה ולצריבה. בברכה ד''ר אורן מן

amni

New member
כנראה שהעיניים שלי משקרות כל הזמן

בתור מי שיושב שעות רבות מול המחשב, אני חש בהבדל עצום בנוחיות של הראיה עם דיופטר מופחת. בהחלט סביר שהעניין אינדיוידואלי, כלומר לאנשים אחרים אין הבדל (ולאנשים רבים יתכן שיש הבדל). שווה ניסוי עצמי בעלות 300 שקל.

למעלה