האם קרה לכם/ן..?

האם קרה לכם/ן..?

שהתאהבתם במישהו רק בגלל סיבות חיצוניות לו..כמו למשל עושר או ייחוס משפחתי, וכיוב'.. הכוונה היא שאלמאלא אותה סיבה חיצונית לא הייתם נקשרים מלכתחילה עם אותו בן זוג אולם לאור קיומה נכנסתם לקשר והתאהבתם בו. האם אתם מאמינים שאהבה כזו שאינה אינטואיטיבית ואשר היתה תלויה בדבר (לפחות בראשיתה), עשוייה להתפתח לאהבת אמת?

כן אני מאמינה

לפני שנה נכנס הנכד של הבוס שלי למשרד והתחיל לפלרטט איתי, כל פעם שהוא היה בא למשרד שלנו היינו מדברים מס' דקות אפילו שעה ואז יום אחד הוא התקשר אלי מלמטה ושאל מתי אני מסיימת כדי שנוכל לדבר בשקט בבית קפה, אני מאוד התרגשתי שהנכד של הבוס שלי מציעה לי "דייט", ואז הפקידה שלנו אמרה לי שהוא נשוי וזה הכעיס אותי, כשאמרתי לו הוא אמר שהוא לא הזמין אותי לצאת בסך הכל כדי שנמשיך לדבר כי כל הזמן מפריעים לנו. הקשר נמשך כמה חודשים אבל רק שיחות טלפוניות לא הסכמתי להפגש אבל נתתי לו את הטלפון הפרטי שלי, ואני רוצה להגיד לך שלאט לאט הבנתי שהוא חלול בצורה יוצאת מן הכלל ושאני סתם מבזבזת עליו קרינה (באמצעות הפלאפון). זהו אני חושבת שזה נורא להידלק על מישהו בגלל יחוס משפחתי או עושר וכו'... אני לא מאמינה שאהבה כזו עשויה להתפתח לאהבת אמת, ואולי כן.

ענתי 10

New member
לא מאמינה בשום פנים ואופן

ההפך - כן, וקרה לי לא פעם, אבל אם מתאהבים רק בגלל החיצוניות או יותר נכון בגלל המעמד הכלכלי/המשפחתי יכולים לקרות רק 2 דברים: 1 - או שאתה תתאכזב 2 - או שהצד השני יתאכזב בך, כי בעצם אתה לא מתאהב בו בעצמו, ובכך מרמה אותו. או במילים אחרות - בכסף אי אפשר לקנות אהבה.

הבהרה..

אני לא מדבר על התאהבות בכסף, מעמד, או יופי בלבד.. אלא על כך שהמשיכה לבן הזוג הייתה בהתחלה בינונית ולמרות זאת נכנסים לקשר בעידוד שיקולים זרים. לאחר מכן לומדים להכיר את בן הזוג ולהתאהב בכל הויותו שכוללת לצורך העניין את העושר אבל גם את חוש ההומור שלו, האופי שלו, המגע שלו, משפחתו, הסקס הופך קרוב ופתוח יותר, יש פירגון הדדי, ונוצרים יחסי חברות קרובים, הערכה ותמיכה הדדית. כמובן שפעמים רבות מקבלים גם פירגון מהסביבה על בן הזוג הנחשב ויש בכך מעין ממריץ התאהבות. כך ההתאהבות שהייתה אמורה להיות פנימית ספונטאנית מתפתחת באופן איטי יותר עם העמקת הקשר ובעידוד הסביבה שדחפה אותנו אליו מלכתחילה. יתכן? או שמי שמשכנע את עצמו שזה מה שקרה לו יגלה בסופו של דבר שמכר נשמתו לכסף/לכבוד/לפוזה.. הקיצר האם יתכן שהתאהבתי בבחורה שמראש לא הייתה המיין טייפ שלי או שאני משקר את עצמי?

Miss פטל

New member
לא מבינה אותך...

אתה אומר:"אני לא מדבר על התאהבות בכסף, מעמד, או יופי בלבד.. " ואז אתה אומר:"או שמי שמשכנע את עצמו שזה מה שקרה לו יגלה בסופו של דבר שמכר נשמתו לכסף/לכבוד/לפוזה" פה אתה חוזר להגיד שבעצם כן נכנסים לקשר בגלל כסף/כבוד/פוצה. תחליט ותכתוב שוב כי סיבכת אותי

g u r a

New member
יכול להיות, אבל לא בטוח

שקשר כזה יחזיק מעמד. ואם יחזיק - יהיה רצוף בקשיים( שלך) בעיקר, מפני שמלכתחילה "התפשרת" ולא הלכת על הטייפ שלך..

בטח שכן

אני קוראת לזה "אהבה ממבט שלישי". מתחילים לצאת עם מישהו למרות שיש תחושה שהוא לא ממש הסגנון. אבל משהו כן מושך לצאת. נותנים לזה צ'אנס אמיתי ופתאום מגלים עולם שלם ומתאהבים. בגלל זה אני תמיד מייעצת לחברות רווקות לא לפסול מהר מדי, בטח שלא בגלל גורמים חיצוניים (יש לו קרחת למשל). כי יכול להיות שהן מפספסות את המתאים להן... הבעיה שלרוב האנשים תקועים בתחושה שברגע שרואים את האדם מייד מתאהבים ויודעים שהולכים לבלות איתו את כל החיים. בחיים האמיתיים זה ממש לא כך.

S i r i u s

New member
כשאני ובן זוגי התחלנו לצאת

היתה לי ההרגשה שהוא ממש לא הטיפוס שלי - מה שהשתנה מהר מאוד

la luz

New member
אהבת חיי ההוא זה שלא היה הטיפוס

שלי ממילא... חשבתי עליו דברים לא טובים... אבל כשלמדתי להכיר אותו.. עד היום אני אוהבת אותו (אילו רק היה יודע עד כמה) אנחנו לא ביחד תראה, אתה צריך להכיר בן אדם כמו שהוא עם האופי שלו.. ואם אתה חושש שאולי הכסף, מעמד, עושה לו הארה מסויימת מסביב אז אל תחשוש כי בסופו של דבר זה לא יישאר מה שישאיר אותך בקשר הזה זה הערכים הכן חשובים תיהיה שלם עם עצמך , תזרום ודע כי לדברים יש דרך להגיע לדרכם הטבעית אם הקשר באמת יהיה טוב אתם תשארו ביחד ואם לא ... אז זו גם חוויה תהנה מהקשר ואל תפסול בהצלחה

נראה לי........

אם הכסף/יחוס משפחתי אם הסיבה המרכזית שמתאהבים באדם אז הקשר לא יחזיק מעמד כי האופי זה מה שחשוב וגם אם הוא נראה טוב אבל יש לו אופי חרא או אישיות לא טובה קשה לי להאמין שהקשר יחזיק מעמד כמו שאומרים "אהבה התלויה בדבר(חיצוני ולאו דוקא פנימי) בטל הדבר בטלה האהבה" מקוה שהבנתם וגם אם לא...........

למעלה