האם קיים "ספר חברון" ?

avitalit

New member
האם קיים "ספר חברון" ?

שלום לכולם .. האם מישהו נתקל בספר / אתר המכיל רשימת אוכלוסין של יהודי חברון בראשית המאה העשרים ? כמדומני שהיה כאן קישור לאיזה מחקר שערכה הגב´ טג´ר -.... תודה . איציק

קצת מוקדם, אך המפקד של 1839

מכיל את המידע הנ"ל, אם זכרוני אינו מטעני. פרט לזה, יש את ספר המצבות של גרייבסקי - ולדעתי גם שם יש מצבות מחברון. איני זוכר אם יש בידי את הכרך הזה, אך כשאגיע הביתה אבדוק. ארנון

דדיחתם

New member
אביבה נאמן הוציאה ספר על יהדות ח´

הכונה ליהדות חברון טרם לווינגר וחבר מרעיו. חפש אותה בגוגל וכך תמצא את האימייל שלה.

ספרן

New member
קיים "ספר חברון"

במתכונת דומה ל"ספר טבריה". אין לי אותו ואני לא יודע מהו מכיל בדיוק. הוא יצא לאור על ידי יוצאי העיר, מייד לאחר 1967. כמובן שתוכנן כבר שנים קודם. מה שכן - הוא עב כרס וברור שהוא מכיל פרטים רבים מאוד.

כוכה

New member
יש ספר חברון

הוא בידי אך לא שלי. כותרת משנה: עיר האבות ויישובה בראי הדורות, בעריכת עודד אבישר. הוצאת כתר 1970. יש שמות מקומות ואישים.אמור מה אתה מחפש וננסה לסייע.

avitalit

New member
אז ככה..

תודה מראש על הרצון הטוב ! אני מחפש מידע על סבתא של אימי שהגיעה לחברון בסוף שנות העשרים (1920-1929) ממרוקו דרך מצרים . היא הגיעה בגפה. התגוררה בחברון וכעבור כמה שנים נפטרה ונקברה בהר הזיתים . שם משפחתה היה "שלוחה" שמה הפרטי "זהרה" או זָרִי . האם יש בספר חברון רישום כלשהו עליה ? ושוב תודה חנה איציק

נחי

New member
המלצה גורפת

לכל מי שמעונין באינפורמציה על תולדות ארץ ישראל,ארכיונים,שמות,ובכלל המקום הראשון לחפש בו הוא כתב העת "קתדרה" .חלק מהגליונות ניתנים לעיון כמעט בשלמות באתר סנונית.רצ"ב קישורית.

כוכה

New member
לא מצאתי

איציק, צר לי אך, הספר הוא בעבודה ואני די עסוקה. עברתי עליו - למעלה מ 500 עמ´ בתבנית אלבומית ולא מצאתי את השם. זה לא אומר שאין. פשוט לפי הפרקים: אישים, דמויות, אגדות, הפרעות, היסטוריה קודמת וכו´ - הרבה מאד תצלומים, תעודות, מכתבים וכו´ וכן עלעול לא מדוקדק. נראה לי שכדאי לך לקחת חוט אחר: 1. בית הקברות בהר הזיתים. 2. לבדוק ביד בן-צבי מי חקר את הנושא.3. לנסות להגיע לשרידי משפחות שחיו בחברון באותה התקופה: יו"ר הכנסת למשל.אולי יש להם רישומים שונים. בהצלחה!!!!

למעלה