האם קיים כביש

Flash Button

New member
האם קיים כביש

לא מהיר, שאפשר להגיע בעזרתו מרמלה לנתניה עם קטנוע 50 סמ"ק?

yuvalfra

New member
לא נראה לי

לפי המפה של ynet אני חושב שהדרכים ההגיוניות היחידות הן דרך כביש החוף או כביש מס' 4. כנס לקישור.

כביש 4 הוא "מהיר" מבחינתך?

מה הכוונה שלך במהיר? מבחינת החוק? או שאתה לא מעוניין להסתכן?

yuvalfra

New member
אני חושב שהבנאדם מתכוון למהירות...

הכי גם כביש החוף וגם כביש מס' 4 לא "מהירים" מבחינת החוק, אבל 50 סמ"ק לעומת קצב התנועה ...

בוא ניתן לאיש לענות...

כללית אני מאמין שיש איזה דרך להגיע בלי כביש מהיר בכלל... משהו כמו כביש 40 עד לפ"ת..משם להוד השרון...כ"ס...רעננה...ושם אני קצת נתקע אבל בטח יש איזה כביש למושבים בצד המזרחי של כביש 4... אבל זו חתיכת נסיעה על 50 סמ"ק..

Flash Button

New member
תודה לכולם על התגובות..

התכוונתי לכך שלקטנוע 50 סמ"ק הרי אסור לעלות על כביש מהיר, אז חשבתי אם מישהו מכיר כאן דרכים חלופיות להגיע לאיזור נתניה מבלי לעלות על כביש שכזה, שלא להסתבך עם החוק במדינתנו..

yuvalfra

New member
אז זהו שהם לא מהירים...

כביש החוף למשל הוא לא כביש מהיר ע"פ החוק, אבל התנועה פה היא כמו התנועה באיילון, 100 קמ"ש בממוצע שזה מהיר בהרבה מקטנוע 50 סמ"ק.

yuvalfra

New member
בתכלס - כן, הגיונית ובטיחותית - לא!

כלומר, לקטנוע 50 סמ"ק מותר לעלות על כביש החוף וליסוע לכל אורכו, אבל בכל שלושת הנתיבים מכוניות\דו"ג נוסעים ב100 קמ"ש ויותר. לעומת זאת אתה עם 50 סמ"ק מגיע לבערך 70 קמ"ש...80 קמ"ש...או גג 90 קמ"ש (אמיתיים, לא נתוני ספידומטר אופטימיים), או במילים אחרות אתה א) מעקב את התנועה ב) מסכן את עצמך לנהגים שיכורים\מטומטמים\פזיזים שלא יבחינו בך. ידוע שלרכב על שני גלגלים במדינה שלנו זה כבר חצי דרך להתאבדות (סליחה על הבוטות), אבל לעשות את זה מסוכן עוד יותר זה לא מומלץ. אם כבר, אז נסיעה על השוליים ב50-60 קמ"ש, אבל זה א) עדיין מסוכן ב) לא חוקי ג) מאוד מאוד לא נעים, כל הפחיות חולפות על פנייך במהירויות גבוהות וזה מפחידדד

Flash Button

New member
ספוווקקקקקיייי...

ונסיעה בצד, (לא על השוליים, סתם בצד) גם לא כל כך מומלצת אם אני רוצה להישאר בחיים..?

yuvalfra

New member
כמו שאמרתי

עדיף מליסוע בכביש אבל זה פשוט פחות גרוע, זה עדיין לא חכם. אם מכונית סוטה 4-5 מטר לשול, או שאתה בטעות סוטה 4-5 מטר לכביש...

אהוד א1

New member
פלש .הכבישים היחידים שאסור לך לרכב

בהם הם נתיבי איילון,כביש ת"א-ירושלים וחוצה ישראל.בשאר הכבישים מותר מבחינת החוק אך כפי שכבר כתבו קודמיי נושא הבטיחות לוקה בחסר.המלצתי היא לרכב כמה שיותר בתוך השטח העירוני.רמלה-ראשון-בת ים-ת"א-רמה"ש-הרצליה-כפר שמריהו-מושב רשפון ומשם דרך כביש השרות הפנימי עד לקיבוץ יקום.3 ק"מ על כביש החוף ואתה בתוך נתניה.אם תזדקק להסבר יותר מעמיק שלח מסר.

אל תסע על השוליים שם יש סיכוי גדול

..יותר לפנצ'ר או כל מכשול אחר, במיוחד בלילה שאתה לא תראה כלום בכביש החוף..שם פחות גלגלים עברו אז נגיד שמן, לא ימרח ויחכה לכל דו"ג אחר שיבוא לנגב אותו..., או כמה מסמרים שהצטברו שם כי אף אחד לא בא לאסוף אותם היום, ובמקרה את הראשון שבא היום...או השעה... בכל מקרה תקח בחשבון את המרחק שאתה צריך לנסוע רק שהמנוע לא יתפס, ושלא תעשה נזק...ואל השוליים אל תסיע, תיסע בצד ימין באזור שאמור להיות גלגל רכב...(2/3) מהכביש בצד ימין כל מכונית סוטה טיפה מהאמצע...והכי פחות סיכוי לפנצ'ר ושמן....אההה וברור שאתה צריך לצפות הרבה עקיפות וחלקם יהיו קרובות אליך...אז אל תקבל סחרחורת אה..

...

"שם פחות גלגלים עברו אז נגיד שמן, לא ימרח ויחכה לכל דו"ג אחר שיבוא לנגב אותו..." הכוונה לשוליים - לא לכביש החוף...

למעלה