האם צריך מעקב פגים???

האם צריך מעקב פגים???

אהלן, יהלי שלי השתחרר היום מבית החולים אחרי חודש שהייה הוא נולד במשקל קילו שש מאות בשבוע 34 ולא הזדקק לשום טיפול מיוחד (חוץ משיזוף כפול בפוטותרפיה
ששאלנו את הרופאה אם צריך איזשהו מעקב מיוחד היא אמרה שלא ???? בדיקת ראיה?? שמיעה?? פיזיותרפיה??? האם אני צריכה להתעקש על משהו??? ענת של אביב ויהלי -בבית !!!

בטח שכן...

למרות שהילד שלך הוא פג "לייט", עדיים ההיתי מתיעץ עם מומחה למעקב. אם הוא יגיד שלא (ותאמיני לי יש להם מספיק עבודה)- אז לא. אבל כדאי לשמוע את זה ממומחה. וכפי שידוע לי, טיפות חלב מפנות את כל הפגים למרפאות מעקב. הן לא יקחו את האחריות על הגב שלהם. ברוכה הבאה!!! ורק בריאות!!!!!

הרופאה ששיחררה אותו היא רופאה בכירה

במחלקת פגים-ילודים והיא גם נמצאת ביחידה למעקב התפתחותי, אז בכל הנוגע למומחה - היא ניראת לי מומחית האם מישהו נמצא ביחידה להתפתחות הילד בסורוקה ?? נראה לי שאני פשוט אבקש הפניה וזהו האלה למתי?? אני מפחדת שנאחר איזושהי רכבת התפתחותית?? ענת של אביב ויהלי - בבית!!!

ברוכה הבאה!!

ליאל שלנו נולדה בסורוקה בשבוע 29 במשקל 1138 גר' וטפו טפו היא גם לא היתה צריכה טיפול מיוחד רק להשמין ולגדול! מרגע השחרור קבלנו הפניות מהפגייה לבדיקות ראייה ושמיעה ומעקב התפתחותי כל חצי שנה בהתפתחות הילד בסורוקה (פרופ' גלילי מקסים עם הילדים). אם הרופאה הזו היא מהתפתחות הילד אז היא בטח מבינה אם היא אומרת שלא צריך...אם את עדיין בספקות את יכולה לבקש מרופאת המשפחה הפנייה לבדיקת שמיעה וראייה (זה במרפאות חוץ) ובטיפת חלב יש רופאה שבודקת כל כמה חודשים את ההתפתחות. בהצלחה ותהני מגידול הילדים!!

קרן פ

New member
קודם כל - מברוכ לשחרור../images/Emo140.gif

לגבי המעקב - אני מסיכימה עם אורן ששווה לשמוע חוו"ד נוספת. היה ולא צריך - נהדר, אבל אם צריך כדאי להתחיל ולגמור עם זה כמה שיותר מהר. שוב ברכות חמות לשחרור, קרן

kuki12

New member
אכן כן חשוב לבצע מעקבים

גם לי נולדו תאומים (בן ובת ), עדי (בת)נולדה משקל של 1700 ק"ג,ובהחלט נשלחנו למעקבים בדיקת ראייה נוספת (חוץ מזו שנעשתה לה בפגייה|),בדיקת שמיעה וכו', זה מאוד חשוב אצל פגים , אז שיהיה בהצלחה.

../images/Emo65.gifמזל טוב ליהלי שהגיע ה../images/Emo82.gifה

אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מומחה פגים. אפילו שהוא נחשב לפג לייט ושהה בפגיה "רק" חודש יש דברים שצריך לבדוק, וזה בדיוק הדברים אותם הזכרת,( אולי מלבד בדיקת השמיעה ). פיזיוטרפיה זה משהוא שמאוד חשוב לבדוק ויפה שעה אחת קודם, וכמו כן בדיקת ראייה. אצלנו ( בת-ים ) יש מרכז להתפתחות הילד אליו הופננו דרך הפגיה ושם מבצעים בדיקות ומעקבים של הכל פיזיוטרפיה, ומאוחר יותר גם ריפוי בעיסוק וכו'... שיהיה בהצלחה, והכי חשוב , תשארי איתנו ותמשיכי לעדכן אותנו לגבי יהלי

למעלה