האם צריך ליידע את הבעל?

תפוזית

New member
האם צריך ליידע את הבעל?../images/Emo53.gif

בנות יקרות, רציתי לשאול איך זה אצלכן? ואני מדברת על החודש שעושים את זה טבעי(בהפסקה בין טיפול לטיפול, או אם אתן עדיין לא בעיניין של הזרעות). האם אתן בכל זאת עושות US לדעת את מצב הזקיקים? ואיך מבחינת הבעלול האם אתן מיידעות אותו בצורה כזאת: "אה תשמע השבוע כדאי שנעשה את זה כל יום או לפחות יום כן יום לא, כיון שאולי השבוע אני בביוץ" נשמע אולי טיפשי, אבל אני כ"כ מנסה להיות טבעית עד כדי כך שיוצא לי הכל כזה רשמי, ומתוכנן. בקיצור אני מרגישה שאני חייבת תמיד לעדכן אותו כיון שאני לא יודעת איך זה אצלכן, אבל אחרי שנתיים שנשואים לא בא לנו תמיד (לפעמים פעם בשבוע). ואני לא רוצה לפספס אף חודש. גם שמנסים טבעי זה יכול הרי להצליח. בקיצור איך מיידעים את הבעלול שהוא צריך ל"עבוד" השבוע.

פינקי33

New member
אוי, יש לי כל כך הרבה מה להגיד...

אז ככה, בעלי יודע על כל דבר, על כל זקיק ועל כל גודל של זקיק. הוא יודע הכל! זה לא תמיד טוב, זה מלחיץ אותו ונכון שזה מכני ולא טבעי אבל אין מה לעשות, כשלא הולך לנו כמו שצריך זה כל חודש מתוכנן. ויש לפעמים גם בעיות במיטה מרוב לחץ, ובגלל שהבעלול יודע שהזרע שלו חלש, זה מוריד המון מהאגו הגברי, אין מה לעשות. זה טבעי. ובקשר לתדירות-אנחנו לא נשואים אפילו שנה (9 חודשים) והנסיונות האלה כל חודש הורסים לנו לגמרי את הספונטניות והתדירות, ולא תמיד בא בימים של הביוץ, ולפעמים עייפים, ויש הרבה דאגות קיומיות בחוץ. בקיצור, אני כבר הבנתי שזה המצב וזה טבעי ואין מה לעשות. אצלנו יש סימביוזה שלא תמיד טוב שתהיה, אבל אולי צריך לפעמים להחסיר מהם פרטים כי מספיק שאנחנו בלחץ וחבל שגם הם יהיו. וסליחה על הפתיחות.

פינקי33

New member
כל הטיפולים האלה הורסים לי את

הגינה והורסים לי את המצב רוח... (גדליה מ-קרוסלה ל"זקנות" שבינינו...)

בהתחלה לא אמרתי לו כלום, אבל מאז

שהתחלנו אם מעקבים ומיני כימיקלים, בעלי שמח לדעת, כך שאני לא יכולה ללכת לרופא ולחזור מבלי לספר לו מה ומתי. והוא דווקא מאושר מהעיניין - אם יש סקס - אז הוא מאושר. בחודש טבעי, הוא מאושר כפליים, יום כן יום לא, ולאו דווקא ביום מסויים או בשעה מסויימת, ואם אפשר אז לכסות את כל המקרים, להגדיל ראש ולא להתמקד רק בימים של הביוץ, והרי גם הוא לא רוצה להפסיד חודש.

פינקי33

New member
אה, עוד דבר, הוא גם מגיע איתי לכל

פגישה אצל הרופא ושואל שאלות יותר ממני (מזל שאני מביאה אותו...). האמת, אני לא יודעת כמה זה טוב ללחץ שלו...

ellieg

New member
למזלי עדיין לא הגעתי להפסקה

אבל חשבתי על זה המון. הגעתי למסקנה אישית שאם אין זריקות אז אולי חבל על הטירטורים וריצות. אבל אני עדיין דנה בעניין (עם עצמי). היה לי חברה שהיתה עושה הזרעה רגילה בחודה הפסקה. לדעתי זה שאלה לגיטימית לרופא שלך. הבעלול שותף להכל. זה הפך להיות בדיחה אצלנו שאני אומרת לו איזה יום כן ואיז יום לו. תשובות שאני נותנת לו , לא מספיקות והוא שואל את הרופא הכל. ולפעמים לא בא או אין כוח אז תמיד יש למחרת.

בהפסקה..

פעם אחת אמרתי לו, שאני בביוץ ולכן צריך להשתובב יום כן יום לא... זה עוד היה שהינו תמימים וחשבנו שלהביא ילד לעולם מספיק להינות כמה דקות.... מאז, בכל הפסקה מספיק שאני אומרת שאני בביוץ, והוא מבין שהשבוע עובדים קשה... אני אישית לא מוותרת לו על שום פגישה, אפילו לזריקות הוא היה בא איתי (לפני שהשתכללנו)

סנונית 1

New member
אצלנו זה עובד ככה....

בעלולי בא איתי לכל פגישה עם הרופא ואפילו הפך להיות אסיסטנט של הרופא, כלומר שהרופא עושה לי US במעקב הוא מודיע לבעלי שיושב ליד מה לרשום שחלה ימנית ככה וככה שחלה שמאלית ככה וככה ובעלי מאוד מרוצה שיש לו תפקיד פעיל. גם לנו יש בעיית זרע כך שזה עוזר לו להיות שותף. כמו כן בגלל בעיית הזרע אנחנו נשמרים עד ההשבחה שזה שבועיים מיום המחזור ועד ההשבחה וביום ההשבחה+ההזרעה הרופא אומר לנו לקיים את המצווה באותו היום ככה שהבעלול שותף מלא להוראות הרופא, מה גם שאחרי שבועיים התנזרות הוא מצפה ליום הזה, כל השאר אחרי ההזרעה ספונטי וכיף.

נועה 35

New member
אני מיידעת...

כשמגיע השבוע המתאים אני מיידעת אותו - ואז שנינו יודעים שלפנינו צפוי שבוע מתיש.... וכן, זה הורס את הספונטניות ומכניס מתחים למערכת כי לפעמים אחד מאיתנו (בדרך כלל אני) או שנינו ביחד יותר מיד עייפים ומשתעשעים ברעיון לוותר החודש (ולפעמים אנחנו גם מוותרים). לאחרונה אנחנו מנסים לגוון את זה. בן זוגי עוקב אחרי הספירה ויודע, לפעמים יותר טוב ממני, מתי אמורים להיות הימים המתאימים (ואצלי זה טיפה מסובך כי אורך המחזור משתנה מחודש לחודש ואי אפשר לדעת מראש) אז אנחנו מנסים לעשות את זה "כאילו, ספונטני. זה לא קל - אבל לפעמים זה מצליח (לפחות בפעם הראשונה של החודש....
).

תפוזית

New member
מה אתן אומרות על ד"ר קול?

האם הוא מומלץ, לא הצלחתי למצוא תגובות עליו. האם כדאי?

אני שותף מלא

לכל התהליך עד כדי כך, שאני יותר מיודע למה שקורה לפלפל והרופא שלנו שאול אותי יותר על מצבה מאשר שהוא שואל אותה (כולל מתי מועד מחזור הבאה שלה). איזה כדור היא לקוחת ורמות הורמונליות. לכל הבדיקות אני איתה ומעורב. אנחנו לא אומרים שהיא בתהליך פוריות אלא זה אנחנו בתהליך וכאשר יהיה הריון נגיד שאנחנו בהריון למרות פיזית היא שזה יקרה. הרי מי יפנק, ידאג ויטפל בה אם לא אני.

זקיקית

New member
נראה לי שלא ממש נשארת ברירה

ברגע שנכנסים למסע הפריון, לבעל/בן זוג יש חלק נורא חשוב בעניין, כי אצלי, שאני בשלב ההזרעות, צריך לתת זרע וכו', אבל אני יכולה להגיד שזה הרס הרבה מאוד מהספונטניות. היו מקרים שהיינו אמורים לעשות את זה בימי ביוץ, ומהלחץ הוא לא הצליח, וזה הטריף את שנינו. כך שזה סוג של מלכודת.

למעלה