האם צריך להעניש

האם צריך להעניש

רציתי להתייעץ אתכם. אני אביגיל בת 27 אחות בפנימית. נשואה לגבר בן 31 רופא בילדים הכרנו בעבודה והתחתנו לפני שלוש שנים לנישואים שלנו הוא הביא שתי בנות מקשר קודם שאמא שלהן בארה"ב. עינת בת 15 ויעל בת ה 18. מעולם לא הענשתי אותם. לא היה צורך הן בנות נהדרות שעושות מה שמבקשים מהן ולא מסתבכות בבעיות. בתחילת החודש נסעתי לשבוע לבקר את המשפחה שלי שגרה בלונדון והבנות ביקשו להצטרף. לקחתי אותן איתי (הבטיחו להשלים חומר). הסתובבנו בלונדון עשינו קניות היה מדהים עד שהגיע היום הרביעי בו היינו אמורים ללכת לארוחה אצל ההורים שלי. הבנות עוד לא ראו אותם. בהתחלה הם סרבו אבל אחרי המון והדגש הוא על המון שיכנועים שלי הסכימו. בבוקר של אותו היום אני הלכתי להורים מוקדם בבוקר ואילו הבנות אמרו שיגיעו במונית בסביבות חמש השארתי להן פתק עם כתובות חיכיתי וחיכיתי ומי לא בא הבנות. הייתי בטוחה שקרה משהו התקשרי למלון לנייד כלום מתתי מדאגה. בסביבות עשר חזרתי לחדר ומה אני מגלה? פתק: "אביגיל, הלכנו להסתובב לא נעים לנו לבוא להורים לא הודענו קודם כי ידענו שאם נודיע את תשכנעי אותנו" המקרה הזה קלקל את כל הנסיעה באותו היום מתתי מדאגה ההורים שלי נעלבו זה היה מעשה חסר אחריות חזרנו לארץ ואני מתלבטת האם מגיע להן עןנש ואם כם איזה (או שאולי אני קצת אשמה כי ממש אבל ממש לחצתי עליהן לבוא). בתודה אביגיל.

ulul

New member
תגובה

להעניש מה פתאום לבנות לא היה נעים לבוא אך לבסוף נעתרו לבקשתך והבטיחו לבוא בגלל הלחץ אך שפג הלחץ והן היו לבד במלון גמלה בליבן ההחלטה לא לבוא הן כתבו "לא הודענו כלום כי ידענו שאם נודיע את תשכנעי אותנו" מראה על הרצון לשמוע בקולך אך לבסוף חוסר הנעימות גבר והן לא באו כמובן שלא היה נעים להן לבוא לבקר "קרובים" שלא ראו מעולם אולי מכיוון שלא היה בין הוריך לבנותיך קשר כלשהו לפני הפגישה שלא התקימה הן "פחדו" לבוא (תתקני אותי אם אני טועה) אך כמובן שצריך להיות קשר בין בנותיך להוריך אולי תיצרי קשר זה על ידי מכתבים אי-מילים שיחות טלפון ושכבר יכירו במעט יוכלו במועד מאוחר יותר להפגש (שכבר מכירים ולא חוששים)

bimbo.

New member
המין האנושי התקדם עד../images/Emo9.gif

כדי כך שהאבא בן 31 והבנות בנות 18 ו-15?????? טוב, בכל אופן, גם אני מסכימה על כך שאין להעניש אותן. חבל לקלקל את היחסים הטובים, בעיקר שאת זו שתרמת הרבה למצב בגלל הלחץ הכבד שהפעלת עליהן. אין כל ספק שהבנות התלבטו והרגישו רע מאוד לפני שהתחפפו. אני מסכימה עם ULUL בדבר ההכנות להכרות עם ההורים: מכתבים וטלפונים. מאחלת לכן המשך יחסים נהדרים.

bimbo

היי קודם כל טעות שלי טעות כתיב הבעל בן 41 השאלה היא אם אני לא אעניש אותן אולי הם יחשבו שזה בסדר להעלם ולגרום לי להתקף לב. מצד שני באמת אני האשמה אבל אם כל פעם אחשוש להענישם בגלל הפחד לקלקול היחסים לאן נגיע? וכמו שאמרתי לULUL חשבתי על אי סי קיו לתחילת הקשר תודה על התגובה אביגיל

bimbo.

New member
אביגיל, כנראה לא הסברתי את עצמי

כראוי. ב"קלקול היחסים" התכוונתי למקרה המסויים מאוד הזה, עקב העובדה שאת לחצת עליהן קשה, ולכן עונש נראה לי ממש לא במקום. הן היו הופכות לממורמרות ולא אוהדות. וזה חבל מאוד. ברור שלא בא בחשבון להעלם ללא הודעה, ואני מבינה את חרדתך, עם זאת הבנתי שאת יכולה לדבר אתן ולהגיע אתן לידי הבנה. בהצלחה!!!

bimbo

אולי את צודקת אולי עלי לשכוח מזה לדבר איתן פעם אחת ולשכוח מזה אני אשתדל לבהיר להן שאני לא הייתי בסדר אבל עדיין זה לא בסדר שהן נעלמו אביגיל

ulul

אני לא כועסת עליהן שלא באו. אני לחלוטין מבינה אותן. אבל אין לך מושג מה עבר עלי באותן שעות ספורות. יכול להיות שאתה צודק הן באמת רצו לשמוע בקולי לא הייתי צריכה ללחוץ אבל אני רוצה שיבינו שמה שהן עשו נורא כי חשבתי שאני משתגעת ושזה לא יחזור על עצמו אני רוצה שהן יידעו שאפשר להגיד לי הכל! ואני אשמע בקולך ואציע להם לדבר באי סי קיו בתודה אביגיל

zivadina

New member
כל המכתב שלך נראה מאוד מוזר.

מה זה, טסט קייס? למה את מפרסמת את השמות של כולם? למה את מציגה גילאים לא נכונים? ? ? ? ? ? באופן כללי, קשרים לא בונים ביום אחד, ואף פעם את לא יכולה לדעת מה הצד השני מרגיש, ולא יכולה להכריח אותו להרגיש כמוך.

../images/Emo45.gif"מוזר" זו מילה מעודנת.

כלומר הפרטים כל כך חשובים- איפה את עובדת ומה הוא עושה בדיוק בדיוק ושמות הילדות (הן הסכימו אגב?) ומשהו מסריח לי בממלכת דנמרק הזו. לא מתארגנת לי הביוגרפיה הזו. ונ.ב. בשביל מה להעניש ? הן אמרו שהן לא רוצות לבוא להורייך. לא התחשבת בדעתן. אז הן הבהירו לך אותה באופן מעשי. די טבעי, כשמכריחים מישהו לעשות דבר מה.

3ema

New member
אולי אם תקראי

את הסיפור "הרופא וגרושתו" שך עגנון...זה ייתן לך עצה אם להעניש את בנותיך או לא...

אחותו של שקספיר

סליחה אם נפתחתי יותר מידי. השמות של הילדות בדויים במקום להגיד הילדה הילדה עדיף שם לא? הלהעניש זה בשביל שהם יבינו שצריך להודיע שלא נעלמים שאני דואגת לאבא שלהם הם לא היו גורמים לכזה התקף לב. אביגיל

zivadina

קודם כל מה זה טסט קייס השמות הם שמות בדויים על מנת שיהיה קל יותר להסביר מי עשה מה הגילאים הם גילאים נכונים הייתה לי טעות כתיב סליחה זה קורה. נכון קשרים לא בונים ביום אחד ונכון אי אפשר להכריח להרגיש אבל אפשר להכריח לא להעלם גם אם זה דרך עונשים אביגיל

vered4

New member
לשם הענין, על איזה עונש חשבת

ומה חושב האבא שלהן? אני לא חושבת שאי אפשר לצפות מילדים לעשות משהו, אפילו לשם הנימוס. לדעתי, זו גסות רוח מצד הילדות, היה יורד משהו מכבודן אם היו "מבזבזות" ערב ובאות להגיד שלום? ולגבי זה שהן לא הודיעו, ממש חוסר התחשבות וחוסר יחס לתחושות של מישהו אחר. לא הייתי חושבת על עונש, אבל כן הייתי מבהירה להן טוב טוב, מה אני חושבת על ההתנהגות שלהן, ועל איך שהן היו מעדיפות שיתיחסו אליהן במצב דומה. זה מסוג הדברים שרק עם תקשורת טובה וניסיון להגיע לשורש הדברים, אפשר להצליח.

zivadina

New member
אם מותר לי לאבחן את הבעיה,

אז יש פה חוסר תקשורת ברור בין אשה צעירה לבנות של בעלה. היא ניגשת אליהן בתום לב, לטוב (הפינוק) ולרע (גילוי פרטים אינטימיים שלהן), והן לא מרגישות מחויבות לה. הן נראות לי די ציניות, אולי בגלל שהיא לא אמא שלהן ואולי בגלל הגיל. אז, פשוט צריך להפסיק להיות תמימים איתן, ולעבוד על הקשר. ובוודאי שאם את משקיעה בהן כל כך, מגיע לך יחס מהן. אבל לא בדרך של כפיה, אלא של הבנה הדדית. אז, תוודאי ששני הצדדים מבינים יפה את החובות והזכויות שלהם. אל תתני להן לזלזל בך ואל תזלזתי את בהן. את תצליחי, כי יש לך הרבה רצון טוב.

zivadina

כמה שאת צודקת הן רואות בי אחות לא דמות סמכותית. בגלל שהן באמת בנות טובות אף פעם לא הייתי צריכה להפעיל סמכות זו הפעם הראשונה. או קיי ממחר אני מפסיקה להית תמימה ואני שוב אדבר איתן על זה כי זה באמת מציק לי. מה שהן עשו לא היה זלזול רק חוסר התחשבות. בכל מקרה אני אעבוד איתן על הקשר שלנו אביגיל

ורד

תודה על תשובתך העניינית. עדיין לא חשבתי על עונש. הדבר היחיד שעולה לי בראש לא לקחת אותן איתי כשאני אסע בסוף הקיץ ביום הולדת שלי. אבא שלהן חושב שהן צריכות להבין את מה שאני עברתי כלומר גם לעשות להם כזה תרגיל אבל אני נגד כי זה יתגלגל לכדור שלג ענקי. הן לא הודיעו לא מכוונה רעה, וזה מה שהורג אותי שהן בכלל לא העלו את האפשרות שאני יכולה לדאוג. אני לא כועסת שלא באורק שלא הודיעו. ניסיתי לדבר הן התנצלו אבל לא נראה לי שהבינו. אביגיל

למעלה