האם צריך להיפרד???

חסויה79

New member
האם צריך להיפרד???

היי לכולם, אני חדשה בפורום.
רציתי להתייעץ אתכם מכיוון שיש לי קצת צרות בקשר ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
אני בת 26 ובן זוגי בן 28, אנחנו מעל ל4 שנים ביחד, גרים יחד שנתיים (אצל הוריי).
כבר המון זמן שיש ביני לבינו בעיות רציניות (שנה וחצי), אנחנו רבים המון, רב הזמן על דברים שקשורים למשפחה שלו שמסרבת לשחרר ממנו עם כל מיני בקשות אבסורדיות לחלוטין (אני לא ארחיב פה, אבל תסמכו עליי - דברים הזויים לגמרי, שרק מוכיחים כמה אין להם כבוד אליו ופשוט לא אכפת להם שהם מפריעים לנו בלי הפסקה). וגם הוא לא עוזר הרבה בנושא כי הוא רק נותן להם עוד ועוד לגיטימציה להיות תלויים בו, כי זה נראה שברגע שהם מבקשים ממנו משהו - הוא פשוט "מתעוור" ולא רואה כלום עד שהוא ממלא אחר הבקשות שלהם ואז חוזר להיות נורמלי.
בכל פעם שאני מדברת איתו עליהם, הוא מתנהג כאילו שהמשפחה שלו זה איזה דבר קדוש שאסור לדבר עליו (מה שגורם לי לחבב אותם עוד פחות), אבל לפני שנתיים למשל כשאחותו ניסתה לסכסך בינינו ואמרה עליי כל מיני דברים נוראיים, הוא לא קפץ עליה ישר ואמר לה שלא להעיז לדבר עליי ככה, אלא אמר לה: "טוב, אם זה מה שאת חושבת, בעיה שלך" ורק כמה שעות אחרי הוא הלך לדבר איתה פנים מול פנים ולהבהיר לה שאסור לה להתערב בינינו, אבל זה היה בעיניי too little too late כי זה לא נאמר ברגע האמת.
בכל אופן, הוא לא מבין שיש לו ולנו בעיה רצינית עם המשפחה שלו, אבא שלו שולט בו כמו בובה על חוטים, ובכלל באופן כללי, אני מרגישה שהמשפחה הזאת תקועה לי כמו עצם בגרון.
אני אוהבת אותו, ויש בו הרבה דברים טובים שאף גבר לא יכול להתחרות בו עליהם, אבל כאילו כל מה שטוב נעלם כבר ומתחבא מתחת להרים של תסכול וכעס וטינה של שנינו אחד על השני.
אני חייבת לציין, זה לא שאני לא אוהבת את המשפחה שלו, הם אנשים טובים סך הכל, אבל יש להם בעיית "קומוניות" (הם כמו קומונה) - ככה אני קוראת לזה. זאת אומרת, הכל של כולם, כל הזמן, ואין גבולות, האחים שם מתנהגים כאילו הם עדיין בני 10 גרים כולם באותו החדר, ולא כמו אנשים בוגרים שצריכים ללהתחיל את החיים הבוגרים שלהם ולהיפרד לאט לאט מהבית. ואני באה מבית שונה לחלוטין, כל האחים שלי כבר נשואים עם בית ומשפחה משלהם, ואפילו שאנחנו מאוד מגובשים ומאוד אוהבים להיפגש כל הזמן ולהיות ביחד, אנחנו מבינים שזה כבר לא כמו שהיינו ילדים, ולכל אחד יש את המשפחה שלו עם הגבולות שלו ואנחנו מכבדים את זה. ואני יודעת שאני וחבר שלי לא נשואים עדיין, אבל אני אומרת לעצמי למה להכניס ראש בריא למיטה חולה???
מפחיד אותי למשל לעבור לגור איתו, כי מאיך שאני מכירה את המשפחה הזאת, הם יהיו שם כללללל הזממממן, עם או בלי אישורינו, ואע"פ שהוא אומר שזה לא יקרה, אני מכירה אותם ואותו יותר מדי טוב, כי אני יודעת שבסוף הוא ייכנע להם. הם מרגישים (באופן טבעי) שאני גונבת אותו מהם, ואני מבינה שזה כואב להם, אבל זה העולם, לא? אנשים מתבגרים, נפרדים ממשפחת המוצא שלהם ובונים משפחה משלהם, או שאני טועה?
הוא טוען שהוא יודע שיש לו בעיה רצינית איתם, אבל בכל פעם, ברגע הקובע, הוא מפשל וממציא כל מיני תירוצים כאילו הפעם זה מוצדק לנהוג ככה.
בכל אופן, זה היה על רגל אחת, והכל יצא לי ממש מבולבל, כי גם אני מבולבלת, אז מצטערת על החפירה.
מישהו מוכן לייעץ מה צריך לעשות?

מריוס זכריה

Member
מנהל
בשורה התחתונה, כנראה שכן

זו חוכמה קטנה להגיד שהחבר מקסים והבעיה היא רק במשפחה שלו.
זו עיסקת חבילה. הוא חלק מהמשפחה שלו, הוא נושא את האופי שלה, הוא חולק הרבה מהערכים שלהם, גם אם לא את כולם.

אז אם החבילה לא מתאימה לך, וזו כמובן זכותך המלאה, כנראה שצריך להיפרד.

יש כמובן חלופה של טיפול זוגי. אבל בכנות, כמו שזה נשמע לי, לא רואה הרבה סיכוי בזה.

לכן כמו שאמרתי, השורה התחתונה נראית לי: או לקבל את זה, או ללכת.

חסויה79

New member
דיברנו על טיפול זוגי, אבל נראה לי

קצת מוזר ללכת לטיפול זוגי, אנחונו לא נשואים ואנחנו לא מפרקים משפחה. ולכן נראה לי שג אם נלך לטיפול זוגי, המטפל לא ייקח אותנו ברצינות.

חסויה79

New member
ועוד דבר, אני לא טוענת שהבעיה היא רק אצלם

הם אומנם בעיה מבחינתי, אבל הוא הבעיה היותר גדולה. כי אני יודעת שאני לא יכולה או רוצה לשנות אותם (יש לי מה לעשות בחיים), אבל הוא ריך להחליט באופן מעשי במה הוא מתמקד, בעבר שלו איתם,ה או בעתיד שלו איתי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה לא נכון שלא יקחו אותכם ברצינות

כל מטפל נורמלי שיושב מולו אדם, לא משנה באיזה גודל, משקל או צבע, יתייחס אליו ברצינות, אלא אם כן הוא (המטפל) חמור.

מבחינה טיפולית השאלה היא מה רמת המחויבות שלכם לזוגיות, כמה יש לכם וודאות לעומת ספק. כמה שיש יותר ספק בנכונות הקשר, ככה יש פחות מחויבות, וזה מקשה על מציאת פתרון יחד ודוחף בעצם לכיוון ההיפרדות.

כמובן שאי אפשר לדעת מראש. אני רק הערכתי שבציר ספק-ביטחון אתם די קרובים לקצה של הספק (אם קצת מנקים את הדיבורים הכלליים על "אדם מדהים" וכולי), ולכן זה כנראה לא יעבוד.

וזה גם נכון שבגיל צעיר, ללא ילדים, יותר קל ולפעמים נכון לפרק. אבל זו לא סיבה לא לקחת אותכם ברצינות.

ואחרי שבעצם לא אמרתי כלום, אני חוזר על דעתי הקודמת שאני מרגיש שיש לך יותר מדי קושי והתנגדות לדברים יותר מדי בסיסיים במשפחה שלו, ולכן אני עדיין מעריך שזה לא ילך. אבל מה שווה ניחוש של אלמוני בפורום? לא הרבה.

Alice in wonder

New member
להיפך

הלוואי שיותר זוגות היו מגיעים לטיפול בשלב הזה, לפני שיש מחויבות ומשפחה

סטנגה Joe

New member
פשוט מאוד

המשפחה שלו לא באה לך בטוב - זה לא הולך להשתנות.
המשפחה שלו היא ככה - גם זה לא הולך להשתנות.
מסקנה - חבל על הזמן שלך. זה לא נראה שהולך למקום טוב.
תפרדו.

חסויה79

New member
אז זהו? בגלל שהמשפחה עושה לנו צרות - נפרדים?!

נשמע לי קצת תלוש מהמציאות, בלי להעליב.

סטנגה Joe

New member
אם תשימי לב

נימקתי.
תתייחסי לכך ותסבירי לי ולעצמך בעצם למה לא.
מסוגלת?

אייבורי

New member
תפרדו

את מהסוג שנכנס למלחמות עולם אם המשפחה
והוא טיפוס שמחבב את המשפחה שלו

זה לגמרי יגמר בבכי

חסויה79

New member
טוב אני מבינה שנכנסתי למקום עוין

ואין לי ממש אפשרות להסתמך על מה שנאמר פה. לא מאשימה אתכם, אני יצאתי קצת סתומה מרוב נואשות לפתור את הבעיות שלי, והתייעצתי עם אנשים שבעצמם במשבר בזוגיות (אחרת מה אתם עושים פה?)
מקווה שלא תדפקו ככה גם את מערכות היחסים האישיות שלכם.
אנחנו בכל אופן ניגש לעזרה מקצועית.
יום טוב לכולם.

feralcat

New member
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה???

את כתבת את זה.
אז למה מי שעונה לך בא ממקום עוין?

Aski7

New member
כל יומיים ככה

נכנסת לפה איזה צדקנית מעצבנת כמוך שמתחילה להפיל עלינו את התסכולים שלה כי היא לא אוהבת תתשובות שלנו, ואז היא מאשימה אותנו בעוינות ופתאום היא מומחית גדולה להגיד שזה יהרוס לנו את היחסים שלנו.
חמודה הרבה אנשים הגיעו לפה בגלל משבר ונשארו כבר שנים ובגלל שהם צמחו ממשברים הם יודעים על מה הם מדברים.
ואם ציפית לתמיכה כלשהי אז זה בבית לא פה! שום דבר לא עוין בתשובה ישירה וכנה כמו שענה לך אייבורי.

ועכשיו אחרי שהראית עוד יותר את פרצופך האמיתי (כאילו לא סיפרת מספיק כבד בהודעה הפותחת)
אני ייעץ לך:
אולי הבחור באמת נופל למניפולציות של הורים נצלנים ושתלטניים וזו בעיה הרבה יותר רצינית שבא מאיפשהו שם בילדות ואי אפשר לפתור אותה בהצקה מתמדת מצידך וריבים כי את מנסה להוכיח לו ולמשפחתו שהוא בעצם הרכוש שלך (רק אל תשתיני עליו) ואי אפשר לפתור אותה בחפירות, הסתה ושנאה למשפחתו... את גורמת לבחור לבחור בינך לבינם ובקרב הזה כבר הפסדת מראש רק בגלל הדרך שבא עשית את זה עכשיו את רק זבוב חפרן ומעצבן מהצד שמבקר אותו ורק דורש ודורש בדיוק כמוהם. אני די מרחמת על הבחור למרות הבעיות שלו. ולא עוזר לך ה״תותחים״ שלך על כך שצריך לעזוב את הבית ולהתרכז בהווה (קרי את).
אולי היית משכילה להבין שאף פעם אי אפשר להאשים את המשפחה בחוסר יחס ולנסות להעיף אותם מהמשבצת הטבעית שלהם אלא שאפשר לשתף בנאדם שאוהב אותך שחסר לך יחס (ולתת לו למצאו את הסיבות בלי שתגישי לו את משפחתו משופדת ואשמה על הצלחת.)
בקיצור די להתלונן! קחי צד אחורה תשחררי את האובססיה שפיתחת להגיד איך הם אמורים לחיות ותסתכלי רק עליכם. על מה שחסר לך.
לדעתי מאוחר מדי ובדיוק כמוהו גם את לא תשתני לעולם.
ובקיצור כמו שאייבורי אמר:
זה ייגמר בבכי!!

אייבורי

New member

להכנס לקרב שבו הבחור צריך לבחור בין משפחתו לאישתו
זה קרב אומלל
גם אם היא תנצח, הבחור יהיה כלכך אומלל שזה יהיה ניצחון מר.

Alice in wonder

New member
הבעייה היא (בעיקר) בך

והנימוק:

1. את לוקה בקוצר ראייה/מודעות עצמית: למשל - את מבקרת את החיים בקומונה במשפחתו ואת האחים שמתקשים להתבגר ולעזוב את הבית, כשאתם למעשה כבר גרים שנתיים אצל...הורייך.

2. אחותו אומרת עלייך דבריים נוראיים: גם אם היא טועה ומגזימה, קשה להניח שהיא סתם נטפלת אלייך בלי שום סיבה. סביר יותר להניח שאת תורמת את חלקך.

3. את מאוד דפנסיבית ולא מסוגלת לשמוע דעות שלא מתאימות לך. בתגובה - את "מקטינה" אותנו ('אתם דפוקים ומסכנים'). זה אינדיקציה לא רעה לבעיות בין אישיות.

בקיצור - פרידה/ טיפול זוגי הם לא הפתרון כרגע. לכי לטפל בעצמך כדי לא לסחוב את הבעיות שאת מביאה איתך לזוגיות גם לקשרים הבאים.

seeyou

New member
לדעתי משפחתו זה "קדוש" שאסור לדבר עליו

אחד המוקשים בזוגיות זה חוסר הבנה במעמד בני המשפחה של הצד השני

מהתחלה סיכמנו שלי אסור לדבר דברים שלילים (ללכלך) על בני משפחתו המורחבת ולה אסור לדבר על בני משפחה שלי

זה תקף גם היום אחרי הרבה שנות נשואים

עוד דבר שרציתי להמליץ לך זה שסטטוס זוגיות לא מקנה זכויות יתר על השני

אם תרצי לרקוד איתו תצטרכי להתאים את עצמך לקצב שלו

זה שהאחים שלך מיתנהגים שונה מהחבר זה לא אומר שכולם מיתנהגים אותו דבר

ככול שתלחצי עליו בנושים האלו הוא יסתגר בעמדתו(לדעתי)

את צריכה לתת לו הרגשה שאת לצידו ולא שאת נגד מישפחתו

יוסי

nirity1

New member
את שמה את החבר שלך במצב לא נח

הוא רוצה לאהוב אותך ורוצה גם לאהוב את המשפחה שלו. את מאלצת אותו להמציא לך " תרוצים " על למה הוא עוזר להם
לא כדאי לך להיות בעמדה הזו . היא לא תשרת אותך. במצב הזה כולם אומללים.
את לא מפרטת מה הם ביקשו ממנו ( לעזור להם להיפטר מגופה ?) אבל אם את רוצה לגרום לזה לעבוד את צריכה לדבר איתו. ולא שיחה מאשימה ( אתה לא בסדר , המשפחה לא בסדר ) אלא לנסות להבין את הצורך שלו בלרצות אותם. תקבעו כמה קווים אדומים שאותם לא עוברים ( כמו אחות שמלכלכת ) תקבעו קווים אדומים שאת לא עוברת - זאת המשפחה שלו ויש לו זכות להיות איתם ואם תמצאו פשרה יכול להיות שהכל ילך יותר טוב
בהצלחה

קארניו

New member
השם של הפוסט שלך מעיד יותר על כיוון של פרידה

מאשר על הרצון שלך להישאר בתוך הקשר ולקבל את עיסקת החבילה כולה , אז למה את באה בטענות כשמציעים לך בפורום להיפרד
ובכך לחסוך ממך את הכניסה למיטה חולה (ציטוט שלך) ?

ואגב, הולכים לטיפול כשמתגלעים חילוקי דעות קשים גם לפני הנישואים ,רק שהמטרה שלך היא לשנות את בן זוגך וספק אם מטפל כלשהו שיהיה הטוב ביותר יוכל לעזור לך בעניין שלשמו את חותרת.....

כן, להפרד! הוא אוהב את משפחתו יותר ממך

הוא מוכן לריב אתך למענם. כנראה שהם לא אוהבים אותך לכן חושבים שאת "גונבת" להם אותו. לא חשוב מה משפחתו חושבים חשוב מה הוא עושה ומה הוא חושב.
, "כי אני יודעת שבסוף הוא ייכנע להם." הוא חושב שהם לפנייך ואם זו לא סיבה טובה להפרד אז תמשיכי איתו.

למעלה