האם צריך לדווח?

JessRabbit

New member
האם צריך לדווח?

שלום. לאחרונה התעסקתי במספר נושאים הקשורים לבירור על ענייני ירושה הקשורה אליי. הטלפון שלי היה במספר אתרים באינטרנט ולאחר קבלת שיחה מאישה שנשמעה לא רלוונטית בכלל בתור אדם פרט לעובדה שדברה דברים לא רלוונטים/נכונים כלל לפי עו״ד. למשל: כאשר שאלתי על המונח ״צו ירושה״ נאמר לי שמדובר בכך שלא קיים צו אלא מדובר בירושה שהולכת לילדים ישירות אף על פי העובדה שמבחינה ליגלית מדובר בירושה אשר ניתן לה צו משפטי להביאה לתוקף. האישה דיברה בטון דיבור כבד ולא נשמעה בריאה כל כך, ברשותי המספר ממנו חייגה ואני שוקל האם עליי לדווח למוקד 106/הגוף הרלוונטי מכיוון שיכול להית שמדובר באישה בעלת הפרעת אישיות?. אשמח לתגובות בנושא. ערב נעים. אלון

JessRabbit

לפי הערכה גסה אחת, 9.1% מאוכלוסיית ארה״ב לוקה בהפרעת אישיות, ו-26.2% לוקים בהפרעה נפשית כלשהי. מן הסתם הנתונים בארץ לא שונים בהרבה. אם כבר לדווח, מדוע דווקא על אותה אישה? צריך אם כך לדווח על שליש מהאנשים שאתה פוגש ברחוב מדי יום.

dibablas

New member
ביצה ותרנגולת

שליש מהאנשים סובלים מבעיה,
או *מוגדרים* כסובלים מבעיה?

החלטת שהיא סובלת מ"הפרעת אישיות"

לא יכול להיות שהיא אולי נוכלת, אולי סנילית, אולי מישהי שלא התעדכנה שנים בחומר המשפטי. בגלל אנשים כמוך הסטיגמה קיימת. תתבייש לך.

ללא ספק אחת השאלות המגוחכות בהן נתקלתי בעת האחרונה.

לדווח על אדם בעל הפרעת אישיות למוקד 106 של העירייה?
למה, מה יעשו?
יטאטאו אותו?

התשובה היא לא

לאנשים 'מותר' לסבול מכל מיני הפרעות בלי שתתריע לשלטונות.

מתי מתריעים? כשיש חשד לאלימות כלפי חסרי ישע (ילדים, זקנים, אנשים הלוקים בשכלם) - גם אם מי שאתה חושד נגדו לא מסתובב עם אף אבחנה פורמלית הידועה לאנושות.

עוד מתי מתריעים? כשמישהו כבר עשה מעשה ועבר על החוק ובאמת הונה אותך.

סתם טלפון ממישהו? ממש לא.

למעלה