האם צריך לבנות את זה ב- XML

noamway

New member
האם צריך לבנות את זה ב- XML

ואם כן אז איך אני מתחיל??? אני רוצה לבנות מערכת גדולה של ספרות ומאמרים מקצועים שיהיה ניתן לבצע עליה חיפוש מדוייק וקליל? כמו כן יש לי באתר כתבות שלמות של חדשות ואירועים! איך לדעתכם כדאי לי לבנות מערכת כזו?

בהחלט.

XML נועד לנהל תכנים מכל סוג (במיוחד מסוג ה-unstructred data, אלו שאתה מתאר). הדרך האידיאלית היא להחזיק את כל המידע כמסמכי XML בתוך שרת XML ולגשת לנתונים עם שאילתות XQUERY/XPATH. זה יקל מאוד על מהירות ההקמה של המערכת, הסטנדרטיות שלה והגמישות. ומספר שאלות - מהי כמות המסמכים ? יש לך אפשרות להמיר את כל התכנים ל-XML ? אתה רוצה להקים ממשק Web או ממשק Client ? מדובר על מערכת מסחרית או לשימוש עצמי ?

noamway

New member
אז ככה:

אני יוצא מנקודת הנחה שכמות המסמכים היא ענקית כי אני זקוק למערכת בשביל חברה מסחרית ולא לשימוש עצמי! עכשיו בוא אני יגיד לך אני מאוד חלש ב- XML קראתי מאמרים ושאלות ותשובות בנושא קניתי ספר, וקראתי את רובו ואני עדין לא מצליח להבין מה הרעיון שלו למשל במערכת כזו! הייתי רוצה שתיתן לי כיוון איך אני מתכנן כזה פרוייקט? האם הוא אמור להיות מסובך? ואיך אני לומד בצורה הטובה ביותר ל- XML? אולי אפילו תיתן להתנסות בבנית מערכת קטנה שפועלת XML! תודה רבה נועם

noamway

New member
אז ככה:

ASP - שליטה טובה (VB כמובן) javascript - שליטה טובה. CSS - שליטה טובה. ועוד כמה שפות נחמדות!

לפני הכל,

אני ממליץ על היכרות עם XML. ספר טוב ו/או כמה אתרים טובים יעשו את העבודה. למשל - http://www.w3schools.org או ה-MSDN של מקרוסופט. אצלנו הקמנו מספר מערכות דומות מבוססות XML. מקרה שדומה למקרה שלך הוא למשל ארכיון של כתבות, שכוללות טקסט ואלמנטים בינארים (כמו תמונות). השתמשנו ב-ASP עם JavaScript לדפי האפליקציה ואת התכנים שמרנו כ-XML בשרת XML. אז תתחיל קצת לקרוא וחזור לפה עם שאלות.

noamway

New member
OK מצויין, רק עוד דבר אחד...

אם תוכל לקשר אותי לכמה אתרים שאתה יודע עליהם שהם משתמשים המערכת כתבות בעזרת XML?

NewML

הסטנדרט לכך הוא NewsML ומי שמאחוריו הוא לא פחות מענקית החדשות, חברת רוייטרס, ומועצת העיתונות והטלקומוניקציה הבינלאומית (IPTC) אישרה אותו. יותר מכך, באופן רשמי, XML היא שיטת הפצת הכתבות המועדפת על המועצה. באתר של רוייטרס יש מידע רב, הכולל דוגמאות (צירפתי קישור). התקן אמור לפשט ולקבוע סטנדרט לניהול, הצגה והחלפה של כתבות עם שלל הבעיות הכרוכות בכך - תוכן לא מובנה, כולל אלמנטים בינארים (תמונה, וידאו וכו´), רב לשוניות ועוד.

למעלה