האם עשיתי טעות?

האם עשיתי טעות?

החלטתי להוריד את הקטן להנקה אחת בלילה. הוא ינק ונרדם בסביבות 8:30, התעורר ב- 11:30 ונרדם ללא הנקה, התעורר ב- 1:10 והנקתי. אחרי זה התעורר ונרדם בקלות בלי התערבות כמעט ב- 4, 5:15 וקם סופית ב- 6:30. מה דעתכן? נרדם ממש מהר, אבל כן קיטר חצי דקה - דקה. כל פעם אמרתי לו ששש... בלי שבכלל קמתי אליו (ישן במיטה ליד המיטה שלי).
בעבר הייתי מניקה ב- 12 וב-4. והייתה פעם אחת, לפעמים שתיים, שהיה מתעורר ללא הנקה.
חוץ ממחלות, לא התעורר אף פעם כל שעה (אחרי שלימדתי אותו להירדם לבד). נראה לכן שהוא רעב?

ממה שאני מכירה, תינוק רעב לא ירדם כ"כ מהר חזרה...

הוא שומר על אחוזונים?
&nbsp
לפני כמה זמן הורדת לו את ההנקה?
&nbsp
(אני הנקתי פעמיים בלילה עד גיל מאוחר יותר וגם כשהוא עבר לבקבוק לפעמים ביקש שניים בלילה...)

רק אתמול הורדתי את ההנקה

באופן רשמי. יצא שבימים האחרונים יצא גם ככה שהנקתי רק פעם אחת, אז חשבתי למסד את זה.
הוא בחור לא רזה, מעל 10 ק"ג בגיל 8 חודשים.
אוכל טוב במהלך היום, חוץ מהפירות

אי אפשר להגיד שהוא אוכל רק פעם אחת בלילה מלילה יחיד...

כל שינוי גורר תגובות שונות, הוא צריך להתרגל כמה לילות, אם הוא ימשיך להתעורר ככה כל לילה אולי הוא באמת עדיין רעב.

ההתעוררויות הרבות לא בהכרח קשורות לרעב
הן גם יכולות להיות תוצאה של עייפות יתר
ובכל מקרה, לילה אחד לא מעיד על שום דבר. כשמחליטים לעשות שינוי כזה צריך לבחון אותו לאורך מספר ימים ואז לראות את ההשפעה שלו.

היה לי לילה נוראי!!!!

הקטן הלך לישון ב- 19:30 באמת גמור מעייפות. בגן התעורר משינה קצת לפני 3. רציתי להרדים בסביבות 17:30 ולא נראה עייף. בדיאבד, הייתי צריכה להתעקש. יש מצב שזה מה שהפך את הלילה לסיוט.
מה שכן, הלילה הקודם הוא הלך לישון ב- 20:30 אחרי שקם בגן ברבע לארבע, שזה בדיוק אותו ההפרש. והלילה היה טוב. גם התעורר לא מעט, אבל נרדם תוך כמה שניות.
הלילה התעורר מלא ולקח זמן להרדים אותו. הוא לא מוכן שאשים עליו יד אז רק אומרים לו ששש.... וזה לא תמיד מספיק.
הוא ינק ונרדם בסביבות 19:30, התעורר ב-11:30 ואחרי זה התעורר כל 20 דקות. כל פעם לקח לו זמן להירדם. מה שכן, באותו הזמן אחיו בן השנתיים ושמונה צרח כמו משוגע. בעלי היה איתו, ואני הייתי עם הקטן עם דלת נעולה אבל עדיין שמעו.
בסוף הנקתי ב- 1 והוא נרדם.
אחרי זה התעורר ב- 3:30, 4:20, 4:50, 5:40. ב-6 שוב התחיל לבכות ובמשך רבע שעה הפסיק וחזר לבכות כמה פעמים. בסוף קמתי והנקתי אותו והוא התעורר אחרי ההנקה. לרוב הוא מתעורר בשעה הזאת, שוכב מרוצה במיטה ורק אז מקבל הנקה.
אולי קצת מנוזל, אולי קצת כאבה הבטן, אני לא בטוחה. אולי רעב. אין לי מושג. אבל אני פשוט לא יכולה להמשיך ככה.

למעלה