האם עשיתי איזשהו נזק?

purediving

New member
האם עשיתי איזשהו נזק?

בעקבות הדיון שהתפתח כאן על הילד בן ה 4 שחשף את איבר מינו. בתי בת ה 4, סיפרה לי שילד מהגן חשף את שלו, אמרתי לה כי זהו דבר שלא עושים, וכי הפין והפות הם משהו פרטי, כזה שלא חושפים ליד אנשים. בהמשך לזה היא שאלה, ולגעת מותר? ומכאן לקחתי את זה קצת הלאה ואמרתי לה שלאף ילד/אדם, אסור לגעת בפות שלה, רק היא עצמה ואימא ואבא (כשמקלח אותה)... אז היא המשיכה ושאלה למה? ועניתי לה באותו אופן...שזהו איבר פרטי ומוצנע, רק שלה. היא חזרה אחריי על הדברים. אני חוששת שאולי הייתי החלטית מידי, אולי מתוך פחדים וחרדות פרטיים שלי (כל התקיפות והמעשים המגונים שמתפרסמים), ממש חזרתי והדגשתי בפניה שאסור ל"אחרים" לגעת בשלה. האם לא הזקתי לה? ילדה יכולה לחשוב כי זהו מקום "אסור" ואת זה בטח לא רציתי להשיג. האם עשיתי נכון?

לאה_מ

New member
למה נזק?

נשמע לי שהבהרת לה בסדר גמור, שזה בסדר גמור אם היא רוצה לגעת בפות שלה, אבל זה דבר שעושים באופן פרטי, ושלאנשים אחרים אסור לגעת בה. זה, כמובן, תלוי בטון שלך, אבל אני לא מבינה מה את חושבת שעשית לא בסדר. ילדים צריכים לדעת שהגוף שלהם הוא ברשותם, ולמרות החשש לנפץ את העולם התמים שלהם, צריך בהדרגה ובעדינות, אך בהחלט בתקיפות, להסביר להם את זה.

purediving

New member
תודה לאה, הרגעת אותי

ומכאן לשאלה משלימה? איך גורמים לילדה להיות שלמה עם המיניות שלה? אני יודעת שישנם שלבים חשובים בהתפתחות המינית, האם ישנו כאן איזשהו מידע לגבי התמודדות הורית עם העניין? דוגמא נוספת לשאלה ששאלה: " אמא למה הפות שלי ככה ולא כמו לבנים?" הסברתי לה שבנים נולדים ככה ובנות כך, כמו שיש ילדים שנולדים עם עיניים כחולות למשל, ככה נולדים בנים עם פין ובנות עם פות. אז היא הסתכלה על שלה (זה היה אחרי מקלחת) נגעה ושאלה מה זה? זה לא יפה.. אמרתי לה שיש לה פות מאוד יפה, ומכאן יוצא הפיפי (היא אפילו בכתה כשלא הצליחה לראות אז הבאנו מראה והסתכלנו יחד) - רק אז נרגעה. אני פשוט לפעמים מופתעת מדברים שהיא שואלת, בגדול אני מנסה להיצמד כמה שיותר לאמת, לא יודעת עד כמה מזה היא קולטת באמת.

יסמין@

New member
מסכימה מאוד עם מה שכתבה לך לאה.

ולגבי שאלותייך הנוספות. מדי פעם במקלחת את יכולה לומר לה שיש לה פות מאוד יפה ושהוא נראה כמו פרח או כמו קונכייה. ותגידי לה שגם לך יש פות. נראה לי שנהגת טוב מאוד - שהראת לה עם מראה וכו'. ואת יכולה לומר לה שלה יש פות, ולבנים *אין* פות. (ולא שלה *אין* פין) שיהיה בהצלחה!

למעלה