האם ערבות שהיא

yotzimmeabait1

New member
האם ערבות שהיא

פקדון של מספר חודשים במזומן לבעל הדירה שמוחזרים בתום השכירות הם דבר מוכר או מקובל?

BloodyRose

New member
יש צ'ק בטחון

ויש גם כאלה שמבקשים צ'קים פתוחים לכיסוי חשבונות (חברת חשמל, מים, ארנונה...). מוחזרים לשוכר בסיום החוזה במידה ואין חובות.
צ'ק בטחון לרוב הוא ע"ס חודש שכירות אחד (או שניים, למחמירים).

במזומן, בכל אופן, אף פעם לא נתקלתי.

alondr

New member
לותר או לא זו כבר החלטה שלך

אני לא הייתי מפקיד מספר חודשי שכירות במזומן אצל בעל הדירה... מה זה מספר חודשים 2-3 10?
אם תהיה בעייה לא מתאים לי להתחיל לרדוף אחריו לקבל את כספי חזרה - מקובל לפעמים לתת חודש ראשון ואחרון במזומן
ואז חודש ראשון שלמת מראש - חודש אחרון כנ"ל וכל השאר ב10 שיקים... ואם יש בעייה מדובר על חודש אחד שזה כבר סכום הרבה יותר קטן
מה עוד שאם נותנים סכום במזומן הוא אמור להיות מופקד בפיקדון נושא ריבית ואתה אמור לקבל את כספך חזרה בתוספת הריבית שנצברה
(אומנם היום הריביות ברצפה ומדובר בשקלים בודדים אבל בכל זאת זה כסף שלך ועצם זה שהוא נמצא אצל צד ג' מונע ממך להשתמש בו לצרכיך...)

B L I M P

New member
חודשיים פקדון נשמע לי סביר

בהנחה שהם לא רוצים גם חודש אחרון מראש אלא רק חודש ראשון.

yotzimmeabait1

New member
מצד שני זה כסף שבשונה מצ'ק אתה נותן להם ואינך יכול במשך

תקופה ארוכה לעשות עימו דבר, להשקיע וכדומה. אם אתה שוכר את הדירה שנים אז מדובר במצב שיכול להמשך שנים...

B L I M P

New member
לצ'ק פקדון תכלס אין שום ערך

כי נותן הצ'ק יכול לבטל את הצ'ק ואז בעל הבית צריך לרדוף אחריו בבתי משפט והוצאה לפועל. חודשיים שכירות זה בערך 10 אלף שח - אין לך איפה להשקיע את זה גם ככה. זה לא סכום זעום, אבל זה בהחלט לא איזה סכום ענק שהריבית שאתה מפסיד עליו (שבימינו עומדת על בערך 0%) היא ככ גדולה.

הבעיה עם סכומים כאלו

זה לא נושא ההשקעה וכו', אלא העובדה שלשוכרים צעירים רבים אין את הסכום הזה באופן נזיל. בפועל כולם יכולים לרשום צ'ק של 10,000, אבל לא בהכרח יהיה לו כיסוי, ולכן בעלי בית רציניים ו/או כאלו שנכוו משוכרים קודמים, יבקשו העברת פיקדון או ערבות בנקאית. בלא מעט מקרים הסיבה העיקרית לדרישה היא רשת ביטחון, לדעת שמי ששוכר את הדירה שלך הוא אדם שיש לו את הסכום הזה ויש לו אפשרות לסגור אותו - מה שמעיד על היכולות הכלכליות ועל האפשרות לכסות נזקים במידת הצורך, וגם יש מי שיגידו שזה מפחית את הסיכונים באופן כללי.

B L I M P

New member
מסכימה איתך, אבל זה לא רק בשביל להראות יכולות כלכליות

הרבה פעמים זה בעיקר כי לממש צ'ק שבוטל זה כאב ראש, ואם לבעל הדירה יש מזומן ביד הוא יכול להשתמש בו ושהשוכר אחכ יחפש אותו בבימש.
&nbsp
זו אחת הסיבות (מיני רבות) למה גם כשוכר וגם כמשכיר אחד הדברים הכי חשובים זה מי הבנאדם שעושים איתו את העסקה.

airplain

New member
אז מה החלופה לערבות בנקאית, לא הבנתי ?

או ערבים, או ערבות בנקאית או צ׳ק פתוח?? כבר שכחתי איך זה עובד מרוב שאני שוכר את אותה דירה כבר שנים חח

im mitzi

New member
שמעתי על זה

אבל לא הייתי ממליצה
בסיום החוזה לבעל הדירה יהיה הרבה מאוד כוח ויכול להמציא בעיות/תקלות ו"לנכות" מהכסף שנתת לפקדון.
&nbsp
חברה שלי נתנה מזומן לבעלת הדירה שלה שבסיום החוזה עשתה לה המון בעיות
וניכתה לה סכום מכובד מהמקדמה שהיא נתנה

yotzimmeabait1

New member
מה היית ממליצה כדי למנוע את זה?

צ׳ק פקדון ניתן גם הוא להפקדה ללא כל בעיה או תנאי...

im mitzi

New member
ברגע שכתוב על הצ'ק לפקדון

הבנק אמור לוודא איתך שניתן להפקיד אותו.
בכל מקרה, אני נותנת צ'ק בטחון ובוטחת בבעל הדירה שלי שלא יפקיד אותו.

yotzimmeabait1

New member
אוקיי, תודה. לצערי צ׳ק ביטחון הוא צ׳ק

ככל צ׳ק אחר והבנק מפקיד אותו ללא קשר לכתוב עליו.אולי לך זה יכול להועיל במידה והופקד להוכיח שזה היה לפקדון.

im mitzi

New member
נראה לי ששום דבר לא יספק אותך

תכלס האופציות לערבון הן:
1. ערבות בנקאית - סכום שזמין למוטב באופן מיידי
2. צ'ק פקדון - שלך או של צד שלישי, עליו מסומן לפקדון בלבד
3. מזומן כערבות
&nbsp
ישנה גם אופציה של שטר חוב, אבל הרבה בעלי דירות היום יורדים מהעניין כי מאוד מסובך להפעיל אותו.

yotzimmeabait1

New member
הבנת לא נכון. ציינת שצ'ק ביטחון לא ניתן להפקדה

ותיקנתי אותך, זה הכל.

""בהיבט הבנקאי, לא מוטלת על הבנקים חובה להתייחס לצמד המילים 'צ'ק ביטחון', או נוסח דומה אחר, והם לא חייבים לעכב צ'ק בגללו. הטעות המרכזית של מושך הצ'ק בהקשר הזה היא, שהוא סבור כי הצ'ק הזה (לביטחון) אינו צ'ק רגיל, ובשל הטעות הזו הוא גם סבור, שפקיד הבנק ידאג לאינטרסים שלו"."

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=894089

למעלה