האם עבריים אתם?

מחפש מה??

מי מתנצח איתך? אני בסך הכל מנסה להבין איך ההגדרה שנתת במסגרת הדיון הנוכחי חלה על דברים שאמרתי בעבר. אולי אני קשה הקליטה כאן אבל אני לא רואה את השייכות לוויכוחים קודמים. בסך הכל מנסה להחזיר את הדיון לפסים נורמלים. אם אתה מתעקש לראות את הדברים כך - זכותך. לא אבקש ממך עוד תשובות.

אטיוד5

Active member
כבר דננו בזה ..

(דננו - כדי שיהיה ברור) מדוע שיפוט הוא רק לרעה??? (לוקה, מגרעות) המאזניים של הצדק מאוזנים, אם שמת לב. למשל, החלטתי היום שכל תושבי מטולה מטולאים. אז פויה לי?

אכן דנונו ונמשיך

שיפוט אינו רק לרעה אבל גזענות נקשרת עם שיפוט לרעה. אם מנסיונך תושבי מטולה נוטים להיות מטולאים זו אמירה סבירה ואולי אפילו נכונה (מי אני שאשפוט?), אך אם אתה מחליט שכל מטולאי באשר הוא הינו מטולא ואין צורך לוודא את זה, ואם אתה פוסל כל מטולאי מראש בגלל היותו מטולא (עוד בטרם היכרת אותו) אזי זו גזענות. אם להרחיב את מתן הדוגמאות, אם טוען מן דהוא שהפלשתינאים ברובם תומכים בטרור זו אמירה סבירה ואולי אפילו נכונה (מי אני שאשפוט?), אך אם הוא מכליל שכל הפלשתינאים תומכים ומסייעים לטרור וכל אחד מהם אשם בכך בלי צורך לבדוק זאת לגופו של אדם, ואם הוא מחליט שעקב כך זה לגיטימי לפגוע ברכושו של כל פלשתינאי בלי צורך בבירורים (כי הרי ידוע מראש שהלה תומך ומסייע לטרור) אזי זו גזענות. יותר ברור עכשיו?

אטיוד5

Active member
לא יותר ברור

לדידי, גזענות היא תופעה שקשורה לגזע וגם, אולי, בנקיטת פעולה כמשתמע מכך, ותו לא. מטולאים אינם גזע נפרד ככל שידוע לי. להדבקת תויות לשייכים לקבוצה זאת או אחרת אינני קורא גזענות. כלומר, לקחו את המונח הזה והכלילו אותו, והיום, אם אני אומר שאוהדי הפועל עפולה עילית הם דפקטים אז אני גזען. מה זה פה? [יאללה בית"ר, יאללה]

לא, לא

המונח "גזענות" עבר גלגולים עם השנים, במקור הוא נבע מתורות הגזע האירופאיות אך היום הוא בשימוש לכל סוג של אמירות מכלילות על בסיס השתייכות קבוצתית מלידה. מתוך כל הנ"ל עולה בבירור שאמירה גזענית, במונחים של ימינו, יכולה להיאמר על כושים, על אירופאים, על יפאניים, מוסלמים, ערבים ויהודים, אבל בהחלט לא על אוהדי בית"ר עפולה עלית, ובמחשבה שניה גם לא ניתן לייחס את זה לאמירות על אנשי מטולה. לא נורא אטיוד, תמשיך להתאמץ, אם חשוב לך להיות גזעני עוד נמצא דרך ללכת לקראתך.

אטיוד5

Active member
עכשיו יש לי ויכוח חדש איתך ...

למה קראת להודעה שלך "לא, לא" ? אני הייתי קורא לה "כן, כן".

נו, באמת

אתה סיימת את ההודעה הקודמת שלך במלים "יאללה בית"ר, יאללה!" למה ציפית? על החתום: האוהד בירוק.

giulietta

New member
לא מדויק.

בהכללה גסה, רוב העולים מסתגרים בד' אמותיהם (ערוץ טלויזיה רוסי, מגאזינים רוסיים, חנויות המוכרות מוצרים רוסיים אותנטיים) ונמנעים מהיטמעות בחברה הישראלי. יש אומרים מתוך התנשאות ויש אומרים שמחוסר ברירה.

ואכן, סבתך אינה עברייה

היא אינה חולקת אותה תרבות בה אני ואתה חיים כרגע. מן הסתם מעצם זה שאינה דוברת עברית, היא מחוברת פחות לספרות עברית, לשירה צעירה ומודרנית, לתיאטרון ולטלוויזיה הישראלית. האם סבתך אכן חלק מן התרבות העברית? לא התרבות היידישאית, או היהודית. התרבות של העם היהודי בארץ ישראל במאה ה21. ברור שתרבות זו נשענת על תרבויות קודמות ושואבת ממקורות קדומים יותר כגון שירת ימי הביניים, התנ"ך, השטייטעל וכו'. אך אין היא זהה להן. זוהי תרבות עצמאית שלעולה החדש מחבר העמים שבוחר לא להתמע בה, אין חלק בה. כתוצאה מהעלייה הזו התרבות משתנה, התרבות של היום אינה התרבות של לפני 15 שנים, אך זו תרבות עצמאית שהשפה העברית היא המאפיין הברור ביותר שלה והיא מהווה התפתחות ישירה ורציפה של אותה תרבות.

Idan91

New member
אולי כן.

למרות הנימה הצינית שעולה בתגובות לשרשור הזה... סתם, סתם. מה שרציתי להגיד הוא שנאי דווקא כן מרגישה קשר לשפה, אני מתלהבת משמיעת עברית בארץ זרה וכל מיני דברים כאלה. אם אני מרגישה קשר לשאר דוברי העברית? לא בטוחה.

אוֹחַ

New member
הלך החבל אחר הדלי.

רק להזכיר - המילה עברית הולכת אחר התואר "עברי" (בני-עבר/מעבר לנהר), ולא להפך.

למעלה