האם סרוב לאשר טיפולים משלימים ...?

• פותח הנושא dyzi
  • פורסם בתאריך

dyzi

New member
האם סרוב לאשר טיפולים משלימים ...?

שלום רב האם סרוב לאשר טיפולים משלימים בהתאם להמלצות רופאים מומחים(קונוונציונלים) וכתוצאה מכך הזדקקות להגברת צריכת סטרואידים ומשככי כאבים חריפים, יש בהם עילה לתביעה על רשלנות בגין סיבוכים עקב הסטרואידים?

מי סירב?

השאלה היא מי סירב לאשר את הטיפולים המשלימים: האם קופת החולים סירבה לממן את הטיפולים הללו? במידה וכן- מציעה לתקוף את החלטת קופת החולים : בשלב ראשון לפנות לפניות הציבור בקופה ואחר כך לשקול את המשך הדרך בהתאם לסכומים שבהם מדובר.

כשאת/ה אומרת משלימים

למה את/ה מתכוונת? כי לדעתי גם אם הרופא המומחה הכי גדול ימליץ למישהו ללכת לטיפולי שיאצו, או דיקור סיני, קופת חולים לא צריכה לאשר לממן את זה פשוט מאד כי זה לא בסל הבריאות. נקודה. אם מדובר בטיפול משלים כמו תזונה - זה כבר סיפור אחר.

טיפולים משלימים

חיותה, טיפולים רפואיים משלימים ממומנים בחלק מהקופות על ידי הביטוח המשלים, בהשתתפות חלקית של החבר.

לכרמית

לא לכל אחד יש ביטוח משלים, ותשובה שמסתמכת על ההנחה שלכולם יש - היא בעייתית. בנוסף - בנושא טיפולים משלימים אני לא מכירה אף תוכנית ביטוח משלים שמצריכה אישור מראש של הקופה. המנגנון המקובל =במקרים אלה הוא הנחה אצל מטפלים שעובדים עם הקופה, ותו לא. כפי שמסתבר - אכן אין כאן רלוונטיות לא לביטוח בריאות ממלכתי ולא לביטוח המשלים. ישנה תביעה שמתנהלת כרגע (נדמה לי שטרם הסתיימה) של נכה צה"ל הדורש לקבל טיפולים הוליסטיים מסוג אזוטרי למדי, וסירבו לו. נדמה לי שזה תלוי ועומד בבג"צ.

dyzi

New member
מי סרב...

שלום רב תודה על התייחסותך. אני נכה צה"ל, הסרוב הוא של הרופאה(פקידה) המחוזית באגף השיקום. ההמלצות הם של :מרפאת כאב תה"ש, אגף השיקום -משלימה- תה"ש,בי"ח בלינסון. כתוצאה מהסרוב אני נאלץ להגביר את מינון הסטרואידים היומי,כמו כןנאלץ לקבל משככי כאבים חריפים והזרקות של קורטיזון במוקדי הכאב. אציין כי עקב השימוש הממושך בקורטזונים/סטרואידים, כבר נפגמו אצלי מספר מערכות בגוף וכי הנכות ממנה אני סובל היא מערכתית. אותה רופאה נכבדה גם מסרבת לדבר עם הרפאים הממליצים, למרות שהם בקשו להסביר לה מדוע במקרה שלי חובה להמשיך בטיפולים משלימים כל עוד הם עוזרים ומונעים הגברת מינון תרופתי חריף. בינתיים התלוננתי אצל הרופא הממונה על הנ"ל ועדין לא קבלתי תשובה. השאלה אם גם הוא יסרב האם אוכל לתבוע אותם על רשלנות רפואית, ואם כן-איך? אנא עצתך. תודה

סירוב לנכה צה"ל

תביעה בגין רשלנות רפואית איננה השיטה המתאימה כאן: הדרך המומלצת היא ערעור על החלטת הרופאים. פנה בהקדם לעורך דין העוסק בתחום: הוא יבדוק את נוהלי הערעור על ההחלטה והמועדים, הוא גם יערוך עבורך את המסמכים הרפואיים כך שלא יהיה צורך ב"שיחה" בין הרופאה המחוזית לרופאים שלך- המסמכים הרפואיים בוודאי מדברים בעד עצמם. במידת הצורך - יש לשקול הצטיידות בחוות דעת רפואית מתאימה. יחד עם עורך הדין צריך לשקול את העלויות של כל התהליך הזה ולבחון אם המאבק משתלם (מבחינה כספית). בהצלחה.

סירוב לאשר טיפולים ברפואה משלימה

איני משפטן, אך ככל הידוע לי אין מחקרים המראים את התועלת מרפואה משלימה/טיפול אלטרנטיבי. לפיכך להגיע מכאן לתביעה משפטית בטענה של רשלנות רפואית נראה לי כי הדרך ארוכה ואני לא בטוח שהיא רלבנטית.

למעלה