האם סדרת ה 600 של checkpoint תומכת

sharonei1

New member
האם סדרת ה 600 של checkpoint תומכת

בחיבור אינטרנט מהיר של 100mb ?
(אני מדבר על תאימות למהירות חיבור הספק ולא יכולות המכשיר מבחינת ביצועיי סריקה)
אני יודע שהסידרה הישנה למשל 1000nw תמך רק בחיבור אינטרנט עד 30 - 40 mb

SysAdmin1

New member
תלוי בתצורת חיבור WAN ובסוג ההצפנה שלה ...

תלוי בתצורת של חיבור WAN ובסוג ההצפנה שלו . למשל המהירות ניתוב המירבית תהייה בתצורת של WAN ישיר , מהירות יותר נמוכה תהייה ב PPPoE וב L2TP המהירות תקטן עוד יותר . ובגלל זה אפשר יהיה לדעת את זה רק אחרי החיבור לספק תשתית שקיים ואחרי סיום של כל ההגדרות כמו כללי הFW וכו' שגם הם משפיעים על המהירות המתקבלת. ובקשר לסריקה למשל של אנטיוורוס המהירות היא כ 50 Mbps ושל IPS היא גם 50 .

sharonei1

New member
תודה, התכוונתי האם תומך מבחינת תאימות של המוצר עצמו

לחיבור של 100mb ללא קשר להגדרות
כמו שאם אשים מודם לא vdsl בחיבור vdsl הוא לא יעבוד
או שאשים מודם רגיל בקו אינטרנט שמוגדר 100mb והוא לא יעבוד
בגלל שהדגמים הקודמים תמכו רק בחיבור עד 40 mb ממה שהבנתי

SysAdmin1

New member
מדובר על נושא אחר לגמרי....

מדובר על נושא אחר לגמרי . אחד הדגמים של 1000nw הייה מגיע עם מודם ADSL2 מובנה ומי שניסה לחבר אותו לקו של בזק ישירות כמובן לא הייה יכול לקבל סינכרון לא של 100Mb ובטח גם לא 40Mb , אלה רק של 15Mb בגלל שמודם ADSL לא תומך לא ב 100 ולא ב 40 . בשביל לקבל חיבור מבזק על חבילות של 100 ו 40 הייה צורך במודם רשת של בזק שהייה מוגדר כ Bridge שרגל LAN שלו הייתה מתחברת לרגל WAN או WAN2/DMZ של ה Safe@Office . כמובן לא ניתן הייה גם לאחרי זה להגיע לא ל 100Mb ולא ל 40Mb , אבל ל 20Mb אפשר הייה להגיע . המצב לא שונה גם בסידרה 600 שגם בה קיימת אפשרות למודם ADSL2 אופציונלי שגם הוא מין הסתם לא יסטנכרן לא על 100 ולא על 40 וזה בידיוק הסיבה שאף אחד לא יחבר אותו ישירות לקו של בזק , אלה רק דרך ציוד קצה שסופק מהם. ובקשר לרגל Ethernet WAN שלו היא גם כמו רגל Ethernet WAN של 1000nw מסטנכרנת גם על 10 גם על 100 וגם על 1000 ללא שום קשר למהירות שמתקבלת אחרי NAT . ודרך הגב כל הנושא הזה לא קשור כלל לאבטחת מידע , אלה לרשתות ופס רחב בגלל שלא מדובר על יכולות \ מגבלות של עיבוד או הצפנה של המוצר ,אלה על מגבלות של תקני DSL . גם כדאי לקחת בחשבון שברוב המקרים הנקודת סיום רשת של ספק תשתית תהייה Ethernet ,מה שעוזר לבודד בעיות ספק \ לקוח ונותן גמישות של שימוש בציוד הנדרש ללא תלות בתקן תשתית שקיים אצל הספק .

sharonei1

New member
גם התשובה מקודם הייתה מעניינת האם אתה מתכוון

שאם אחבר את ה checkpoint 6xx למודם vdsl \ נתב vdsl שמוגדר ב bridge אני כן יגלוש ב מהירות 100mb ?
(במידה ויש לי חבילת אינטרנט של 100Mb והמכשיר מקונפג ללא רולים מכבידים)
התקנתי לפניי חודשיים forti 60d שחיברתי לנתב vdsl bridge כן קיבלתי מהירות 100mb (בפועל mb80 אבל בזק אמרו לי ש100 מבחינתם זה בין 50mb - 100mb)

SysAdmin1

New member
כמו שכבר הסברתי מקודם ...

כמו שכבר הסברתי מקודם ברגע שהממשק לספק תשתית שלך הוא Ethernet הרבה יותר קל לבודד את הבעיה . למשל במקרה שלך ברגע שלא קיבלת מהירות נדרשת אתה יכול לנתק את הציוד שלך ( לא משנה אם זה fortinet ,checkpoint או כל מוצר אחר ) ולחבר לפורט LAN של ציוד בזק מחשב בודד, להגדיר בו חייגן PPPoE ולבדוק אם אתה מקבל מהירות שאתה משלם עליה ואם לא הבעיה היא בטוח אצל ספק תשתית או אצל ספק אינטרנט שגם את זה אפשר לבודד על ידי חיבור ישיר לרשת אינטראנט של ספק תשתית ואם עדיין לא מתקבלת המהירות הנדרשת , אז המקור של הבעייה הוא אצל ספק תשתית ( בזק ) . בנושא של פתרונות לבעיות בבזק עדיף לדבר לא עם המוקד IPVPN ששם אתה כל פעם נופל על מוקדן אחר , אלה עם מנהל תיקי לקוחות שלך בבזק שהוא יותר מעוניין שתהייה מרוצה מהשרות ותמשיך להזמין ממנו קווי תמסורת . כתובת נוספת בבזק יכולה להיות גם יועץ תקשורת שלהם שגם הוא ירצה שבהזמנות הבאות בבזק תמשיך לעבוד איתו . בקשר למהירות LAN to WAN של סדרת 600 של checkpoint אתה יכול להגיע ל 100Mb רק אם לא תפעיל שום שרותים מתקדמים בו כמו Antivirus , IDS , VPN וכו' . ברגע שכל הפיצ'רים האלה יהיו פעילים ובשמוש , בקושי תגיע ל 30Mb . בלי כל האפשרויות האלה הפונקציונליות שאתה מקבל היא שוות ערך לפונקציונליות של נתב ביתי שניתן לרכוש אותו במחיר של 200 ש''ח . בגלל זה ממש לא ברור איך checkpoint עוד מצליחים למכור את המוצרים מהסדרות האלה וגם במחירים לא היגיוניים בזמן שבשוק קיימים פתרונות הרבה יותר מתקדמים באותו תחום של מחירים כמו למשל pfsense appliance .

sharonei1

New member
תודה

ממה שאני רואה בשוק
הרבה פעמים הלקוח לא מבין בנושא ולא תמיד הוא בוחר את דגם הפיירוול
ואז הדגם נבחר לפי רווח בלבד עיי האיש מכירות \ מדיניות של נותן השירות

למעלה