האם נתקלתם?

1צחי

New member
האם נתקלתם?

ישנה תופעה חדשה אצלי-יש לי בירדי מתבגר שכרגע נימצא בטרריום צמוד לבירדים צעירים והוא מפגין טריטוריה,עד כאן התנהגות רגילה. מה שחדש לי הוא סימני הכניעה של הבירדים הצעירים אשר מושיטים יד (רגל קדמית)לאט לאט לפעמים ימין ולפעמים שמאל. האם נתקלתם בתופעות דומות?

razyho

New member
מעניין מאד

אצל לטאות טריטוריאליות יש כל מיני מופעי כניעה האם התנהגות זו חוזרת על עצמה כל פעם שהוא עושה את הדיספליי של השליטה והצעירים מסתכלים עליו או שזה מקרה? תמשיך לצפות ולעדכן.

1צחי

New member
בהחלט

תופעה חוזרת על עצמה והיא אצל שני הבירדים הקטנים. בין הטרריומים ישנה מחיצת זכוכית ומייד הדבקתי עלייה (לאחר הפגנת הטריטוריה של הבירדי הגדול)נייר בכדי שלא יראו אחד את השני,אך הם ממש מחפשים "עמדות תצפית". כמובן שאני אבודד בניהם ויזואליט לחלוטין.

razyho

New member
אל תבודד

לא חושב שכדאי שתעשה זאת תן לטבע לעשות את שלו, אולי הקטנים הם נקבות? הדבר לא יפגע בהם.

1צחי

New member
בטבע

הם חיים בטריטוריות כאשר זכר חי עם מספר נקבות. ובשבי דבר ידוע הוא "דיכוי של זוחל נחות" והתוצאה היא שהזוחל לא יאכל ויגיע עד כדי מוות.

naja

New member
אני חושב שכדאי לבודד.

לדעתי,כל עוד יש לו יתרון גודל עליהם, כדאי שיהיו בנפרד, אפילו ללא אפשרות לראות אחד את השני. כשיתבגרו תן להם בהדרגתיות להחשף אחד לשני דרך המחיצה ואח"כ תפגיש בינהם. אני לא בטוח שזה הכרחי ב100 אחוז, אבל נזק זה לא יגרום קרוב לודאי.

BabaGee

New member
סימני כניעה

סימני הכניעה אצל מזוקנים הם לא נדנוד הראש למעלה ולמטה ?

GUYLI9

New member
נידנוד הראש למעלה ולמטה

זה לא טריטוריה אצל איגואנות?

1צחי

New member
נדנוד

ראש הוא סימן לטריטוריה-אצל רב הלטאות,סימני הכניעה פחות מוכרים לי בד"כ הפרט החלש תופס מרחק אך כאן יש סימנים ברורים כמו ניפנוף בהילוך איטי לשלום. הבירדים אצלי מראש בתאים נפרדים אך המחיצה הייתה שקופה,למרות שדיי צפיתי את עניין הטריטוריה מכיוון שאני יודע שהבירדי הגדול הוא זכר,אגב אצל בירדים מצורפת לנדנוד הראש גם ניפוח השק של הלסט התחתונה (אצל זכרים זה משחיר) וזה ניראה כמו זקן שחור ומכאן גם שמם בירד=זקן. בכל מקרה עכשיו ישנה מחיצה אטומה זמנית (עד לבגרות) בכדי למנוע סטרס מיותר מהצעירים. אני חוזר ושואל האם משהו נתקל בתופעת "השלום"כסימן כניעה?

razyho

New member
אני עדיין לא חושב שיש בעייה

כי הם בכלים נפרדים והצעירים עושים מחוות כניעה המזון יכול להיות בצד אחר של הטרריום שלהם

למעלה