האם נשואין.....

האם נשואין.....

האם נשואין/קשר מחייב עם בן/בת זוג הוא קשר המנוגד לטבע האנושי?? האם נכון להגיד שנשואין היא אומנות בלתי אפשרית??

*יערית

New member
נשואין......

ככל שאני מתבגרת אני מבינהה שנשואין נועד לממש דור המשך! כיום אנשים נכנסים לנשואים רק כאשר ה"משימה" המשותפת שלהם הוא הקמת הדור הבא,היום יש כ"כ הרבה אנשים שלא נכנסים לתוך נשואים מכיוון שנשואים באו מתוך הדת,וכמעט כל דת בעולם מאמינה בהבאת ילדים רק מתוך נשואים וקידושין..ולא מחוצה להם. אז לפעמים הנשואים גורמים מעצם תוקפם ומעמדם לאנשים שנמצאים בתוכה לשכוח את מה שהיו בתחילת הקשר .....ויש שנשואים ומסגרת שכזו ושה להם טוב והרגשת ביטחון..(תבחר איזה שבא לך..) זה קצת קשה לשים את זה במינוח "בניגוד לטבע האנושי" מכיוון שמצד אחד אנחנו מחפשים מסגרות וחממות וביטחון..ומצד שני אנחנו רוצים את החופש שלנו שלא ייגמר..ברוב במיקרים אנו "נופלים" על בני זוג שגורמים לחופש שלנו או להתקצר או שוללים אותו לגמריי! אומנות בילתי אפשרית? לא יודעת מה לענות כאן.... אך נשואים עבורי זה רק לשם הילדים (וכאן תרשה לי לא להכנס יותר מידיי) מבחינתי אפשר לדלג על נשואים..יש הרבה טקסים כיום בחו"ל שמאחדים זוג חברים שרוצים לחיות for ever,אך אני עדיין מקושרת לרבנות ...כך שאני לא רואה בנשואים כישלון..אני רואה את האנשים שמנצלים את המונח הזה, את המסגרת הזו,ואת ההשלכות של להיות נשוי/אה!(ניצול לרעה)

היי יערית

מסכים איתך שמוסד הנשואיןנועד בין היתר לממש את דור ההמשך/היצר של רוב האנשים לשמר ולהפיץ את הגנים שלו לדורות הבאים. זה יכול היה לבוא רק מתוך הדת. מכוון שהדת היא צורת הממשל הראשונה והעתיקה ביותר. וזה בא להבטיח בין היתר . שכל מי שעושה ילדים חייב לקחת אחריות. לדאוג להם ולטפל בם.וגם לדאוג לבת הזוג וכו. שזה מן הסתם רלוונטי לכל זמן ולכל צורת חוקים שבה נבחר לחיות. עד כמה שאני מבין ויודע.הליך הנשואין עפי היהדות בא להגן בעיקר על האשה ולהבטיח את זכויותיה מפני שרירות ליבו של הגבר. האם יכולת להכנס למסגרת של נשואין כאשר הגבר יכול היה לגרש אותך בכל עת שיחפוץ. וזאת רק למאמר המשפט את מגורשת?? והשאלה היא גם הפוכה. במציאות החדשה כאשר ישנה אווירה של אנטי כלפי הדת. נוטים לשלול כל מה שבא בשם הדת מבלי להתיחס באופן עינייני.

ניצת בוקר טוב

הלילה נדדה שנתי. השעה כעת 0515 אני מניח שאת בשעה זו שקועה בשינה עמוקה. אני הראשון המברך אותך לקראת הבוקר החדש. בוקר טוב

בוקר טוב חופשי ../images/Emo140.gif

אכן בשעה הנ"ל עדיין הייתי שקועה אי שם בחלום שעה לאחר מכן כבר לא... המחשב שלי התמלא לו בוירוסים ואני מקווה שאצליח לפתור את הבעיה היום,אם נעלמתי לכם תדעו למה

maof

New member
נשואים או זוגיות ?????

שאלה ששאלתי את עצמי והעמדתי את עצמי מול המראה........ אני חושב שהשאלה הזאת תחזור עוד מיליון פעם והתשובה לא תספק.... זוג אנשים ניפגשים ומכירים אחד את השני....... ורואים מה טוב....מחליטים להיות יחד ולחיות יחד..... עד כאן הכל טוב ונחמד........ באותו רגע שהוחלט לחיות יחד חל השינוי והרצון לשנות למה??????

היי מעוף

השאלה היא לנשואין/כל קשר או זוגיות מחייבת. הרצון לשנות??? אני מנסה להבין. כלומר קיים רצון לשנות האחד את השני?? זאת הכוונה?

קורלציה

New member
זוגיות היא השאיפה של הטבע ...

היא ההמשכיות, היא הבסיס של הכל,גם אם רק לרגע,,נישואין במתכונת הנוכחית {אם כי זה משתפר} שיכת לדברים אחרים לגמרי, ליצר הבעלות, להתמודדות אם הפחד האולטמטיבי של להזדקן לבד. שעמום, בעיקר מהאדם בעצמו, ובטחון.אין שוויון בנשואין, לא יכול להיות. גם כשאיננו אוהבים להסתכל על זאת כך הנשואין נותנים לגטימציה למבנה משפחתי מאד מוגדר, אבא מפרנס, אמא כביסה, ושהאוכל יהיה חם כשאני מגיע הביתה...עצם ההגדרה "בעל" כבר תומנת בתוכה הכל. כל הטקסיות של החתונה, נועדה לבלבל את הנשים שלא ישימו לב שעובדים אלהים בעינים...שתחת המילה נשואין, קונים אותן......קונים את ה"תמיד". זוגיות מבוססת על בחירה, על היכולת להבטיח את כאן ועכשיו, מבלי להתימר למחר, מבלי לקחת אחד את השני כברור מאליו, לאהוב מתוך ברירה זה הטבע בהתגלמותו, להבטיח הבטחות שאין לנו שום יכולת לנבא את ערכן,,,נו טוב, זה כבר אנושי.

היי קוקו

שבת שלום אתה מסביר איך לדעתך צריכה להתנהל זוגיות. וכן את מציין שנשואין/זוגיות הם מסגרת להמשכיות היקום/ הטבע. השאלה באה על רקע זה שכל אחד במקור נולד חופשי. נולד עם אופיומרכיבי אישיות המתאימים לו. ובמשך הזמן הוא מגבש לו תפישת עולם משלו. וברור לחלוטין שעם כניסתו למערכת של זוגיות. הוא חייב לוותר. לבטל ולהתפשר על אי אלו רצונות ותפישות עולם שלו. וויתורים אלו מתפוצצים מתי שהוא במהלך הזוגיות. עד כדי פרוק. ומכאן השאלה האם נשואין היא אומנות בלתי אפשרית? ביחס להמשכיות. כדי להוליד ילדים אין צורך בזוגיות. אם זה טוב או לא טוב זה נושא לדיון אחר

amigor

New member
חופשי אומנות הנישואין בלתי אפשר

היום אולי אני חכם יותר ע"כ כל השאלות שלך הן התשובות שלי, מוסד הנישואין הוא טוב לאנשים מיוחדים שתפקודם תלותיים בבן/ת זוג. לשואלים על המשכיות. אני טוען שטבע האדם הוא לשרוד כך שבכל מצב, אפשר לעשות זאת בלי התחיבות למסגרת מוסדית רבנות למשל וכתובה, אפשר אחרת עו"ד, אימון הדדי. לא! נאיבי מדיי? כך שמתי שמתחשק, וכל מה שנלווה לזה. מפרקים את החבילה איזה יופי זה? נכון! עמי

היי עמי

מסכים ברמה העקרונית שככול שהתלות בין בני הזוג גדולה יותר. סיכויי ההשרדות של הנשואין גדולה יותר. וכאן מתבקשת השאלה תלות באיזה תחום. חברתי כלכלי וכו? האם לשרוד? כולל בתוכו את היצר הבסיסי הקיים אצל הרוב. לשמר ולהפיץ את הגנים שלנו לדורות הבאים? האם במחשבה שניה. לא עדיף שההתקשרות בין בני הזוג תהיה בהליך היהודי המקובל. כלומר כתובה/חוזה. באשר אנחנו אנשים אימפולסיבים. נוטים לכעוס. מטפסים מהר על עץ גבוהה. אומרים דברים שלא ממש התכוונו. ובקיצור ממהרים לשבור את הכלים ?? תנסה לחשוב ולתאר. מה היה קורה למוסד הנשואין בחברה הישראלית אם אצלנו היה הליך גרושין כמו בחברה המוסלמית. שהגבר(וכאן אני מוסיף גם האשה) היו יכולים לגרש אחד את השני בהבל פה בכל זמן נתון???

קורלציה

New member
נולד חופשי.....

ממש לא...באחד הניסוים הנוראים של ממשל נוראי בפני עצמו, גודלו ילדים מאומצים מגיל אפס, מהורים אם עבר קרמינלי, במשפחות "טובות". סטטיסטית הם חזרו לפשע באחוזים מדהימים...קשה כבר להתכחש לזו. מה שלא מחליטה בשבילנו הגנטיקה כבר תעשה הסביבה. חופשים אנו רק באשליה...לעניננו, עצם העובדה שבכל רגע נתון כ85 אחוז מהאוכלוסיה נשוי מעידה שזה אפשרי, אישית לא היתי מכנה זאת אומנות, יותר עמידות...גם כשהיא מנוגדת להגיון {שלי לפחות} אולי זה נכון שאין צורך בנישואין בשביל הורות, אך הרצון לתת לילדך את הטוב ביותר כולל בתוכו תא משפחתי, לפחות כשאיפה. {שאיפה שנדחקה למוחנו באותה התקופה של "חופש הבחירה"}. אם לא השתתפות פעילה אז לפחות כלכלה...כי הרי הטוב ביותר, איננו זול.

amigor

New member
קורלציה ככה ז/נ? = מינוח קורליזיציה

בחרת שם יפה וענית בהתאם למינוח של השם. אתה מהממשל,קשור לתחום?. שליטה בתהליכים התנהגותיים ופסיכולגים בסטטוס של היהדות נכון, אפשר לבחור ולהשתתף בתהליך אבולוציוני זאת הבחירה של כל אחד החפץ בכך, אין ספק להיותך חופשי עמי

נשואין?

לא מאמינה במוסד הזה ואף פעם לא האמנתי (גם כשנישאתי נסחפתי לשם ע"י מי שהיה בעלי {איזו מילה נוראה - בעלי} ). זוגיות? כן קשר מחייב? כן מחייב מתוך רצון כן ואמיתי ולא מתוך הסכמים כתובים. לעניות דעתי כשקשר הופך להיות מובן מאליו מכורח הסכם כתוב כלשהו,באותו הרגע מתחילה ההדרדרות שלו.זה מתכון כמעט בטוח להרס הזוגיות.זה אינו דבר מכוון אך התת מודע שלנו כנראה גורם לנו להכנס לקטע של בטחון מוחלט בקשר - זהו היא/הוא כבר שלי . כשזוג רוצה להיות יחד הוא אינו זקוק לאישור של אף אחד ,רק של שני הנוגעים בדבר. כאשר אין הסכם,אין תעודה יש משהו קצת "לא בטוח" בקשר, יש איזה גירוי שמניע את הזוגיות למקומות יפים וטובים יותר,ה"מתח" נשמר ואיתו הרצון שלנו לשמור על האהבה. קשר מחייב אינו נוגד את דרך הטבע כיוון שעובדה היא שכולנו רוצים בו.לאורך כל חייו האדם שואף לשייכות,להיות חלק מ - משפחה,קבוצה וכ"ו. שייכות היא צורך בסיסי (ראה בני אדם שאינם מתקשרים עם הסביבה ,שאינם שייכים לכלום,בודדים לחלוטין הם אנשים בריאים בנפשם?).

קורלציה

New member
מסכים עד המשפט האחרון....

וזה לא ששם אני ממש לא מסכים, רק חושב שזה קו מסוכן לשפיטת בריאות הנפש, זה פותח מליון שאלות ואתן לך רק דוגמא אחת, ומהסיבה שהיא מדברת לשנינו,{אני חושב}.אם אדם יודע במלוא מובן המילה שהסיגריות הורגות אותו, פוגעות בכל רגע נתון,לא רק בעתיד, אלא גם באיכות החיים של הרגע, ובכל זאת מעשן.בכל זאת בוחר במוות.{כבר הפסקתי להשלות את עצמי שזו בחירה אחרת}.....בריא הוא בנפשו?

מבינה את הרתיעה שלך

מהמשפט האחרון ונתתי אותו כדוגמא בהקצנה.איני מדברת על אדם אשר יש לו אינטראקציה עם בני אדם ושייכות לקבוצה מסויימת אם בעבודה,חברים או משפחה. דיברתי על אדם שאין לו בכלל תחושת שיכות לשום יצור אנוש - שאינו מסוגל ליצור תקשורת ואינטמיות עם אדם אחר באשר הוא וזה קו אמיתי לשפיטת בריאות הנפש (מה ל´שות למדתי פסיכולוגיה ברמות שונות בחיי). לכל אחד מאיתנו יש את הסריטה שלו,השאלה מה הרמה? האם היא עומדת בנורמה פחות או יותר או שנמצאת אי שם נמוך מאוד מאחור...

amigor

New member
היי שלום!../images/Emo82.gif ניצת HOMOPHOBIA

לא! זה לא בדיחה! הפעם. זה הרצ´פת בפסיכולוגיה,במובן הדק של המילה לפתח את זה? חברי
יבהלו את באמת מקצינה, בלי סריטות. עמי

maof

New member
חופשי

היתחלתי לכתוב דבר מסוים.... והיתה גם דעה וגם כוונה..... אבל בשלב מסוים שיניתי דעתי והחלטתי לבטל...... ואז יצא דבר לא מובן ולא גמור....... אבל לשם הענין אני יאמץ את דעתם של ניצת ויערית...... סליחה על הנתק...... מעוף

למעלה