האם נמצאה ה"אנטיביוטיקה" של הוירוסים?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
האם נמצאה ה"אנטיביוטיקה" של הוירוסים?

מחלות וירליות היוו תמיד בעיה מאחר שמעבר למניעה, אין כמעט תרופות המרפאות מחלות וירליות כמו שפעת העופות, החזירים, אבולה, איידס ועוד. טכניקה חדשה שם MIT בשם DRACO גורמת להתאבדות התא שאליו חדר הוירוס ואינה פוגעת בתאים בריאים, כך שאין לתרופה תופעות לוואי. טכניקה זו נוסתה בהצלחה על 15 זני וירוסים ואם תעבור את הבדיקות הצפויות לה בשנים הקרובות, היא עתידה לחולל מהפכה של ממש בתחום ההתמודדות עם וירוסים (אולי בדומה למה שעשתה האנטיביוטיקה לחיידקים). קישור לידיעה על הנגיפים (וירוסים)

zlp

New member
לא הבנתי

אם המנגנון מבוסס על זיהוי dsRNA איך זה יהיה טוב לכל סוגי הוירוסים?

deathcaster

New member
זה לא

החוקרים טוענים שזה יהיה יעיל בפני קשת רחבה של נגיפים, לא כולם.

zlp

New member
מתוך האתר

"As a result, DRACO should be effective against virtually all viruses, rapidly terminating a viral infection while minimizing the impact on the patient. "​

deathcaster

New member
תגובה

שים לב למילים: "should " ו-"virtually ", בציטוט של החוקר עצמו מדובר על קשת רחבה ולא כולם.

zlp

New member
אנחנו חוזרים לאותו קומיקס

בנושא של "חדשות המדע" שכבר הובא כאן (נראה לי ע"י עוזי). משמח לגלות שגם MIT נופלים במלכודת הזו.

revision

New member
על פי טענת המאמר

וירוסים רבים שאינם dsRNA מייצרים שרשראות dsRNA בשלב כזה או אחר במחזור החיים שלהם. הם גם מציגים במאמר טיפול בוירוסים שאינם dsRNA כמו וירוס השפעת.

zlp

New member
תודה

לא ראיתי את זה בפרסום של היח"צ ואני גם לא זוכר שלמדתי על זה.

squalus

New member
ומה עם tRNA?

אמנם בד"כ לא מתייחסים אליו כ-double stranded, אבל הלולאות שלו מורכבות ממקטעים קצרים של dsRNA אני מניח ש DRACO יפעל רק על dsRNA מעל אורך מסויים (או שאולי הם מנסים לחסל את כל החיים בכדור הארץ).

deathcaster

New member
טוב מה אתה מצפה?

DRACO כמעט רצח את דמבלדור... הוא מסוגל להכל

למעלה