האם נכרת חוזה מחייב

naser

New member
האם נכרת חוזה מחייב

שלום, לפני כמה שנים במסיבת יום הולדת מצולמת של קרוב משפחה אחלתי לו את מיטב הברכות ובין היתר הבטחתי שתמיד אעמוד לצידו ושהו תמיד יכל לפנות אלי. היה לי מאוד אכפת ממנו אז וגם היום. אבל... בחלוף השנים הגיע הבחור לגיל 18, הסתבך באיזה חוב והוא מבקש ממני לעמוד לצידו ולכסות לו את החוב. הצעתי לעזור לו במציאת עורך דין ובעצות אך הוא רוצה כסף בטענה שהבטחתי לעמוד ליצידו תמיד ביום הולדתו לפני מספר שנים וזה מצולם... לא להאמין אך הוא מאיים בתביעה. האם באמת זה מחייב אותי עד כדי כך?

naser

New member
:) לגופו של עניין האם יש לי חשש שהוא יצליח

בתביעה? אני ממש לא מבין בזה... הוא אומר שהוא למד ולפי דיני החוזים זה תופס...

webguy

New member
שאלה מה זה לעמוד לצידו ..?

האם יש הבטחה ספציפית ..? לסכום כסף או סוג העזרה ...? אם לא זו אמירה כללית ... זה נראה משהו הזוי ...נראה לי שהבחור בוחן אותך ...באיומי סרק .. העונה לא עו"ד ...אבל מפרנס כבר שנים עורכי-דין ...

kushkash

New member
שאלה קלאסית בדיני חוזים -->

יש חוק שנקרא חוק החוזים חלק כללי תשל"ג 1973. על פי סעיפי החוק ניתן ללמוד האם נכרת חוזה או לא, ובמידה ונכרת חוזה --> " חוזה יש לקיימו" לא קיימת? אתה מפר! לכן בוא ננסה לראות אם אכן נכרת כאן חוזה. שלב ראשון צריך להבדיל האם הפנייה שלך ותוכן דברייה הינם בגדר הצעה או הזמנה. נאמר כי אם היא אכן בגדר הזמנה, לא ניתן להניח כי נכרת חוזה. במידה ונומר כי הייתה הצעה נוכל לאמר כי נכרת חוזה רק במידה והתקיימו אלו: ההצעה שלך צריכה לעמוד בכמה מבחנים יסודיים: 1- צריכה להיות פנייה - עצם זה שדיברת ופנית לאחר אפשר לאמר שזו פנייה. פנייה יכולה להיות בכתב בע"פ או בכל צורה. (מכאן חופש החוזים אשר מקנה לך את הזכות לכרות חוזה עם כל אחד בכל צורה ובכל תוכן שתחליט, כמובן שבכל צריך להיות בגדר סביר וחוקי, אם עשית חוזה עם בן אדם לשם מכירת סמים .... תהיה לך בעיה קלה) 2- הצעה תחשב כהצעה במידה והיא מעידה על גמירות דעת, כלומר כוונה רצינית להתקשר בחוזה. את זה נבדוק על פי בדיקת נסיבות העניין, התנהגות הצדדים, דברים שנאמרו לפני כריתת החוזה ולאחריה , תוכן החוזה עצמו ועוד.... לפי דעתך הייתה כוונה רצינית להתקשר בסוג של חוזה כזה? 3- תוכן החוזה בבחינת מסוימות- בהצעה צריכה להיות מסוימות, כלומר הפרטים המהותיים של החוזה. לדוגמא: במכירת רכב חייבים לציין את מחיר הרכב סוג הרכב שנת הרכב וכו'... לפי דעתך בתוכן דברייך היה פירוט מספק של הפרטים החשובים אשר הסכמתם עליהם? אפשר לומר, שעד עכשיו לא ניתן לאשר כי אלו התקיימו ויש לכך הרבה סיבות. לכן אפילו אפשר לווותר ולא ליבחון את החלק השני בכריתת חוזה שהוא בחינת יסודות הקיבול. בכל אופן, תהיה רגוע. לא נראה לי שהוא יעשה עם זה משהו , וגם עם כן הוא יעשה מעצמו צחוק. אלא אם יוכיח דברים שהם יכולים להפוך את הקערה על פיה , מה שסביר להניח לא יקרה. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לנסות ולעזור.

למעלה