האם נכון

hadasK5000

New member
האם נכון

לטפל בחרדה באמצעות כדורים נגד דיכאון? ומה קורה ברגע שמפסיקים לקחת? זה חוזר?

main231

New member
הפסיכיאטר

שמנהל את פורום פסיכיאטריה הוא גם מטפל בשיטה התנהגותית קוגנטיבית

אמא11

New member
מיין, מה שמפריע לי מאד

בפורום פסיכיאטריה שאתה מפנה אליו כל הזמן הוא שכאשר ממליצים על פניה לאיבחון ויעוץ, הפסיכיאטרים שעונים שם ממליצים לפנות לפסיכיאטר. בהחלט ניתן לפנות גם לפסיכולוג ולפעמים אפילו רצוי . הפניה לפסיכולוג או לפסיכיאטר היא לפי המצב ולא כדאי להיות "נעול" על זוית ראיה אחת שברוב המקרים מכתיבה טיפול תרופתי. (ואל תטעה - אני בהחלט בעד טיפול תרופתי אם צריך). לילה טוב תמי

אמא11

New member
היי הדס ובוקר טוב

אני חושבת שאם תשאלי בפורום פסיכיאטריה, כמובן שיגידו לך שהדרך היא לטפל תרופתית. ה"כתובת" מכתיבה את התשובה. אני מאד בעד טיפול תרופתי אבל רק כאשר צריך, לפעמים אפשר להתחיל עם טיפול פסיכולוגי בשיטה קוגניטיבית התנהגותית ולהגיע לתוצאות מצויינות ללא טיפול תרופתי.תלוי במצב. תראי מה כתבתי ב"קישורים" בקטגוריה "אפשרויות טיפול" בנושא "למי לפנות - לפסיכולוג או לפסיכיאטר". לגבי שאלתך מה קורה ברגע שמפסיקים לקחת - בהרבה מקרים זה חוזר. יש מקרים שזה לא חוזר. לכן הדרך המקובלת להפסיק טיפול תרופתי היא תוך שילוב עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי שיתן רשת ביטחון, ואז לאט מאד ובהדרגה (ובמעקב רופא) מפסיקים את הכדורים. לא מדובר בטיפול של כמה חודשים אלא בטיפול ממושך יותר. ועוד משהו - הכדורים נגד דיכאון הם גם "נגד OCD". זה לא שהם מותווים למשהו אחד ומשתמשים בהם למשהו אחר. יום טוב תמי

alex354

New member
לדעתי ברב המקרים

טיפול תרופתי יכול מאד לעזור. צריך להקפיד על שימוש נכון - ולא להפסיק את הטיפול בבת אחת. אני מטופל בויפאקס XR שעוזר לי גם נגד ה-OCD.

Gameboy4

New member
איזה מינון אתה לוקח?

איזה מינון של הויאפקס אתה לוקח?

joniboy13

New member
זה עוזר.

יש כדורים שמיועדים לטיפול בדיכאון, ונמצאו שמתאימים גם לטיפול באוסידי. אין עם זה שום סתירה או בעיה. אני לא מפסיק לקחת את הכדורים כבר כמה שנים. אין עם זה בעיה.

Gameboy4

New member
איזה כדורים אתה לוקח?

והאם יש בעיות בתפקוד המיני או תופעות לוואי אחרות?

למעלה