האם ניתן

../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

תוכל להסביר לי משהו? בהנחה שאתה לא מדקלם את כל החלטות האקדמיה בע"פ או יודע את המיקום של כל אחת ואחת באתר-איך חיפשת את התשובה?

ערב טוב

השאלה ששאלת היא- האם יש חובה להוסיף פתח גנובה לפועל המסתיים באות גרונית או שאפשר גם לנקד פתח תחת עה"פ. אם תכנסי לאתר של האקדמיה ותכתבי שם בחלונית השאלות "פתח גנובה" תקבלי את התשובה .

כשאתה מנסח את זה ככה

זה נשמע ממש פשוט..:)
.

trilliane

Well-known member
מנהל
אענה לגבי עצמי (גם אני מקשרת הרבה לאתר)

אני לא מדקלמת את כל החלטות האקדמיה בע"פ אבל אני מכירה את רובן (אלה שפורסמו, כמובן; חלקן אף נדפסו בחוברות שאני מחזיקה על המדף). אני נדרשת להיות בקיאה בהן (בעיקר החלטות בנושא כתיב, תעתיק ודקדוק) מכיוון שאני עורכת לשון וזה חלק מהידע המקצועי הנדרש. כמו בכל תחום מקצועי, העוסקים בו מתעדכנים כל הזמן במידע הרלוונטי להם. כמו כן אני גם פעילה כאן בפורום כמה שנים, אז אני תמיד מחפשת ובודקת ומשתדלת להישאר עם היד על הדופק. ברוב המקרים כשנשאלת שאלה שכבר יש לה תשובה באתר האקדמיה אני מודעת לכך ופשוט מחפשת לפי מילות מפתח; גם אם אני לא יודעת אם יש, אני מנסה לנחש ופשוט בודקת. לפעמים יש הפתעות ואני מגלה שהאקדמיה פרסמה תשובה בדיוק לשאלה הזו...
אז איך מחפשים באתר האקדמיה? פשוט מאוד: בעמוד הבית, בצד שמאל למעלה, יש שתי חלוניות חיפוש. המתאימה לשאלתך היא הנמוכה מבין השתיים - "לשאלה בענייני לשון הקלידו מילות מפתח ". ניתן להכניס בה מילת חיפוש רלוונטית (מונח לשוני, מילה מסוימת). כדאי להקליד לאט ולתת לאתר להשלים את המילה, זה אומר שאם הוא משלים היא כנראה קיימת במאגר התשובות או ההחלטות ואז הסיכויים למציאת מידע רלוונטי גדלים. חלונית החיפוש העליונה, "חיפוש באתר", מחפשת את הטקסט המוקלד בכל דפי האתר, לא רק בתשובות ובהחלטות ולכן היא פחות מתאימה לחיפוש מהסוג שאת צריכה.

תודה על התשובה

ועל ההכוונה באתר האקדמיה. החכמתי:) בהחלט אחד הפורומים שהכי כיף לבקש בו עזרה

למעלה