האם ניתן ללמוד גנאולוגיה..

eieee

New member
האם ניתן ללמוד גנאולוגיה..

לתואר אקדמאי? תודה ושנה טובה. eieee

בארץ - אין דבר כזה, בחו"ל - מעט מאד

ואז אין התמקדות, כמובן, בגנאלוגיה יהודית (ראה, למשל, התמחויות בנושא באוניברסיטת BYU ובקולג' ייעודי לנושא - שניהם ביוטה). לגבי לימודים בארץ - נסיון שנעשה על ידי ד"ר גור אלרואי מהחוג ללימודי ארץ ישראל באונ' חיפה לא עלה יפה. הבשורה החדשה בנושא זה, אשר מעסיק אנשים רבים ברחבי העולם, הוא המכון החדש לגנאלוגיה יהודית ליד בית הספרים הלאומי בי-ם. מדובר במכון בינלאומי, אשר אחת ממטרותיו היא להפוך את הגנאלוגיה היהודית לדיסציפלינה אקדמית מוכרת. ועל כך עוד ידובר רבות... ארנון

הלני

New member
אז על מה כתב מוקוטוף בגליון האחרון

של "Nu? What's News?" ?: חשבתי שמדובר על דיספלינה כזו.... (תחת הכותרת: Report on First Symposium of International Institute for Jewish Genealogy ) אין לי כח לתרגם כל שכתב....אולי תסכים להתייחס לדברים בלא תרגום? תודה, הלני

הוא כתב בדיוק על מה שציינתי, על כך

שזוהי אחת ממטרותיהו העיקריות של המכון החדש. מוקוטוף הינו אחד מן האבות המייסדים של המכון החדש. אגב, לדעתו אין לעסוק כלל בתחום שנקרא "גנאלוגיה יהודית", אלא בתחום שנקרא "גנאלוגיה", בו עוסקים יהודים. אולי אספיק להתייחס בהמשך לדבריו שהזכרת. ארנון

הלני

New member
תשובת דר' למדן, מנהל IIJG בנושא

בתשובה לדוא"ל שלי בנושא, ענה מיד (ותודה על-כך !): I fear that the teaching of Jewish Genealogy at university level is still two or three years down the road. Right now we are just beginning to put our minds to the development of curricula. Neville Lamdan. Director, IIJG. תרגום חופשי: "אני חושש שלימוד גנאולוגיה יהודית ברמה אוניברסיטאית הוא עדיין שנתיים-שלוש במורד הדרך. עתה אנחנו רק מתחילים בגיבוש דיעות באשר לפיתוח התוכן האקדמי." ישנה אפשרות להרשם לקבלת עידכונים באתר. אני ארשם. אולי אנו יכולים בדרך כל-שהיא לקדם העניין ולקצר הדרך להגשמתו? הלני

הנושא סבוך מדי כדי שנוכל לקדמו

וכיוון שהמכון נמצא בשלביו הראשונים, ויותר מזה - קידום הגנאלוגיה כדיסציפלינה אקדמית נמצא רק בראשיתו, הרי ששנתיים-שלוש הן הערכה הרבה יותר מזהירה, ואני קצת יותר פסימי בעניין זה...

עב

New member
תכנון אקדמי

תכנון של תחום לימודים שבסופו תואר אקדמי דורש הכנות של שנים כדי לזכות באישורי המועצה להשכלה גבוהה. פעמים רבות מתחילים כ"חטיבה" בתוך מחלקה/מחלקות שיש להן היצע קורסים. מי שמעונין לקדם את הנושא יכול לפנות ליוזמים ולהציע סיוע. בקשר למשפט "קידום הגנאולוגיה כדיסצפלינה אקדמית" - אם אני זוכרת נכון את הערך "גניאולוגיה" באנציקלופדיה העברית, אז היתה דיסצפלינה אקדמית כזאת במאה ה - 18 ואפילו במאה ה - 19 אך היא לא זכתה להערכה.

למעלה