האם ניתן להתחרט על התפטרות (פרישה מרצון)?

גולשת35

New member
האם ניתן להתחרט על התפטרות (פרישה מרצון)?

המעסיק הגיש לעובדים הצעה לפיה ניתן לפרוש מרצון תוך קבלת תנאים ובונוסים. העובד הגיש, לאחר שיחה עם המעסיק שלא היה מוכן להתפשר בשום צעד ומתוך כעס, מכתב פרישה מרצון. כעבור פחות מ-24 שעות, התחרט העובד וביקש למשוך את המכתב. האם זה ניתן? האם יש לכך תמיכה בחוק?

r66

New member
בוודאי. בעגה נקרא "עידנה דריתחא"

לא שופטים אדם בזמן כעסו. נותנים לו כ- 10 ימים עד חודש להרגע ולחזור בו. מקובל

nogaash

New member
סליחה שאני תערבת...

הרשי לי לציין שאני שואלת מתוך רצון ללמוד ולהבין. קראתי את הפס"ד שצירפת אבל לא מצויין שם אם הפיטורים נעשו בכתב או בע"פ.. אני מכירה את העניין של ה"עידנא דריחתא", אבל אני יודעת שמדובר במיקרים של התפטרות בע"פ ולא במכתב.. יוצאים מתוך נקודת הנחה כי אם כבר ישב העובד וכתב מכתב התפטרות, זה נעשה כבר בשיקול דעת ולא מתוך כעס, כיוון שמכתב דורש מחשבה מעמיקה יותר מ... "אני מתפטר".. אז.. יכול להיות בעצם שה"עידנא דריחתא" לא תקפה למקרה שהעובד מסר כבר את המכתב התפטרות?

r66

New member
אני מכירה עובדים שיצאו בכעס מהמשרד של

המנכ"ל הישר למשרדם. כתבו מכתב התפטרות בשני משפטים וחזרו בהם כ"שישנו על זה"

nogaash

New member
תכל'ס.. הכל בסדר כשהמעביד מקבל אותך חזרה...

ללא בעיות.. אבל מה קורה כשזה מגיע לבית משפט? האם עצם העובדה שישבת וכתבת מכתב התפטרות והגשת אותו למעביד לא קצת מפספסת את עניין ה"עידנא דריחתא" מבחינה משפטית?

r66

New member
הכל יכול להיות. יש פס"ד שבהם הוגש מכתב ונמשך

כעבור יום בטענה של "עידנא דריתחה" והשופט לא השתכנע שההתפטרות נעשתה על הרקע הזה ולא בגלל כתיבת המכתב. המכתב הוא לא הנושא ברוב המקרים, אבל בהחלט יכול להיות טיעון. ראי גם פס"ד עב 004381/06 בית דין א.לעבודה ת"א

r66

New member
מקרה הפוך בפס"ד נוסף

כשהמעביד פיטר עובדת בכתב בטענה שהמכתב הוצא ב"עידנא דריתחא" וחזר בו, פסק השופט כך: לטעמנו אין כל נפקות גם למכתב הביטול. זאת, נוכח הזמן הרב שחלף מאז נכתב מכתב הפיטורים ועד להוצאת מכתב הביטול. יודגש כי גם לו קיבלנו את הגרסה שמכתב הפיטורים הוצא ב"עידנא דריתחא", הרי שככל שחפצה הנתבעת לבטל פיטורים אלה היה עליה לעשות כן בסמוך להוצאת מכתב הפיטורים ולא להמתין עד לאחר כניסת הפיטורים לתוקף. דמ (ת"א) 5098/08 ‏ ‏ הני מזרחי נ' ג. יהל-ניהול אחזקה וניקיון

למעלה