האם ניתן להכליל

TIME4U

New member
האם ניתן להכליל

שאחיזה נוקשה תופיעה בדר"כ עם מרכיבים כגון: קו עבה, לחץ חזק או משתנה ולא מבוקר, זוויות והפרדת אותיות. ואחיזה רפוייה תופיעה בדר"כ עם לחץ חלש, קישורים, חוסר בהירות בכתב, קו דק וקו גמיש?

TIME4U

New member
יכולה להתפרש כ...

חוסר זרימה, חוסר גמישות, חוסר טבעיות, חוסר ספונאניות, דריכות, נוקשות, דחף/רצון להתעלות ולהתגבר, מתח, לחץ, חוסר רוגע, קונפליקט פנימי, חוסר איזון, מיקוד לא מכוון שפוגם בפוטנציאל.

פירוט מגוון ומעניין, וגם על:

מנגנוני הגנה לא מוצלחים, קשיי הסתגלות, עכבות למיניהם, מגננות.

sneakers

New member
כיצד את מבחינה לפי כתב היד

אם האחיזה נוקשה או רכה?

TIME4U

New member
לפי הסימנים...

אחיזה נוקשה- קו עבה, לחץ חזק או משתנה ולא מבוקר, קווים לא גמישים, קו לא ספונאני, מעט זוויות , אותיות מופרדות לרוב, קווים שבורים, אות מלאה, קו ישר מחליף קער/קמר . אחיזה רכה- קו דק, אותיות מקושרות, קווים חוטיים, קו גמיש, ספונאני,קו נגרר ומרושל, חוסר בהירות בכתב, לחץ חלש, קווים מעוגלים.

יכולה להופיע גם עם קו דק .. נוקשה

ועם חילוף שטפי חסר, הנחיית קו מופרעת, אחידות יתר ו/או שינויים חריפים וחוסר סדירות ( בשיפוע, נפח, גובה ועוד )

TIME4U

New member
קו דק באחיזה נוקשה?

ניסיתי לאחוז בנוקשות ולכתוב דק, כמעט בלתי אפשרי, חוץ מהעובדה שהשרירים כאבו לי ושלא ממש הצלחתי להתחבר לזה, האסוציאציות שעלו לי הם שזה מוקצן, מאולץ ומאופק מידיי ועם זאת עושה רושם שמצביע על הפרעה/ערעור / מתח ועצבים ללא פרופורציה.

מרבית החברים מבית מדרשם של

פוטנציה ה' כותבים באחיזה נוקשה וזקופה ובחריץ דק, וכמובן שגם בחירת סוג העט נכנסת למשוואה. לחץ חלש יכול להיות תוצאה של אחיזה רפויה וגם של אחיזה מתוחה/נוקשה, כמובן שיש שוני. ויש גם קוים עבים שנותנים תחושה של נוקשות אך בפועל לחצם רפה.. מחפה.

TIME4U

New member
תודה ענקית לך אודי.

השתכנעתי, השכלתי, והתחלתי בזכותך לנסות להתעמק בתורת הפוטנציות. (אגב, קראתי במקביל גם את המאמרים שלך בנושא "פיצוי..קיזוז..." - והם מ ר ת ק ים.)

רציתי לסרוק כתב דק קו שאחיזתו

מתוחה/נוקשה אבל יש לי תקלה טכנית. זווית כתיבה קהה, עיצוב קשתי סימטרי, מהווים סימנים מחזקים. מצאו חן בעיני הפירושים שנתת למתיחות, ואני מוסיף עוד כמה, כמובן בשילוב סימנים נוספים: עקשנות, חוסר מובנות מתוך שהנ"ל פועל מתוך היגיון/קנה מידה אישי, עצבנות ( לכל הפחות פנימית ) קושי לקבל את הסביבה כמו שהיא, קשיי אינטגראציה עם חתך אנושי מסוג מסוים, אמביוולנטיות בגישה. פירושים אלה תופסים בעיקר כאשר הלפיתה ההדוקה משולבת בעיצוב קשתי ( סימטרי, שביר, רוטט ) שאז ביטויי הקונפליקט על אף המאמץ לעמעמו ניכרים, אם לא בשניה הראשונה אזי במומנט הלחץ הראשון. ואם כבר כתבתי משהו אז הנה פירוש נוסף שמאפיין שסעים רבים ברווחי אותיות במלה והוא: גישה חיובית. רבים מהמשסעים מסגלים לעצמם גישה חיובית + התניות ובדרך זו עוקפים את עמדתם הבסיסית הסקפטית, שלילית, מתנגדת לדבר, וכך הם יוצאים חיוביים, תומכים, 'בעד' הדבר, אך לאור ההסתייגויות וההתניות ניתן להבין שהם יותר נגד מאשר בעד. דוגמא לכך זה דבריו של אזרח גרמני שהתקשר למשטרה לנוכח הרעש של אוהדי הכדורגל והסביר: זה לא שאני נגד מסיבות ולחגוג ( חיובי ) אלא שזה צריך להיות בהיגיון, בחוש מידה ובשעות מקובלות, בעצם ההתנגדות הפנימית שלו לשמחה וחגיגות עמוקה יותר אך גישור החוץ של ההתנגדות נשמע מאוזן, סביר ומרוכך יותר, לפחות בעיני עצמו. דוגמא דומה זה פלוני שהוא בעד פיוס, שלום, פשרה ועוד, אך רשימת ההתניות הבלתי אפשריות שלו מלמדות שהוא לא רוצה את זה באמת אך נוח לו שהצד השני יואשם בעקשנות הכשלה, גישה שלילית, אי רצון כנה בתהליך ועוד.

ורציתי לומר גם לך תודה, בזכותך אני

חוזר ומתרענן בנושאים שקצת נשכחו במרוצת הזמן. פה ושם אני נשאל על מה ולמה אני מרבה לדבר על שסע, אז התשובה לכך פשוטה, לדעתי, וזה רק דעתי, הוא ממלא בכתב היד פונקציה של זווית כתיבה קהה, רק יותר עשיר ורב גוני ממנה, ומתבטא היטב גם בכתבי יד זקופים ובזוית חדה. אני נתקל בטעויות אבחון שמקורם בהישענות מוטעית על נטיית הכתב ומכאן קצרה הדרך להדביק לפלוני פוטנציה לא לו. אגב, למרות חשיבותה של תורת הפוטנציות יש לי בעיות גם אתה, ובעיקר, יש בה משהו מקבע חשיבה בפרט לתלמידי גרפולוגיה, ומרוב מאמץ לשייך ולשדך מאבדים קשר עם המציאות. חסרון נוסף טמון ב "בנק המטרות" הרחב, כאשר הוא דן בסימן מסוים, בפרט בספר הראשון ומפליג בפרק עצמו ובאחרים בכל כך הרבה אפשרויות שיכולות להיות כאן, בעצם יותר מאשר מאיר דרך זה מטעה ומבלבל שכן הספר לא מצייד את הקורא בכלים שיאפשרו לו לעשות את ההבחנות מתי לאמץ מתוך הפרק את זה, מתי את הפירוש השני, ואולי את כולם ? עד כאן הגיגי ערב, נראה לי שיש נושאים חשובים יותר בימים אלה מאשר גרפולוגיה, הבן שלי שמשרת ביחידת עלית ורק כמה חודשים בצבא נשלף לנוכח המצב עם חבריו וכעת הוא באיזור חברון. מצאתי את עצמי מחלק לו בטלפון הוראות זהירות, ממש כמו האמא הפולניה הקלאסית.

TIME4U

New member
מאוד מעניינת התוספת שלך לפרשניות

ניסיתי לבדוק בכתבי היד ובחומר שיש לי את הסימנים שנתת, ולא ממש הצלחתי להכליל על פיהן, היה מעניין לראות כתב סרוק עם פרשנות שלך בנושא, מאמינה שעם הזמן יתאפשר (לא ממהרת). מתוחה/נוקשה אבל יש לי תקלה טכנית. בנוגע לנושא השסעים, עדיין לא התעמקתי בו, אם כי מוצאת שהוא עשוי להיות מרתק, בכל אופן זקוקה להקדמה טובה בנושא, אשמח לקרוא כזאת באם יש לך בשליפה. בהקשר לתורת הפוטנציות, תודה שהיית כן איתי בנושא, אחד הדברים החשובים לי בתחום הוא לא לקבע את החשיבה, כיצד היית מציע לי להתחיל להתעמק בה, מבלי להתקבע ולטעות?(מזכירה לך שיש לי עוד המון חומר נוסף להשלים בתחום, ונהנת למצות שלב שלב) (רעיון שצץ לי, אולי כדאי שפעם בשבוע נחליט להתמקד בפוטנציה מסויימת, ע"י תאור פרטני של הטיפוס, הסימנים האפשרים בכתב היד שעשויים לדעתנו להתלוות לטיפוס, ונסיון לפתח כיווני חשיבה אינדיבידואלים ולא מקובעים, איך נשמע?) מבינה אותך כ"כ ואת כל ההורים שילדיהם משרתים כרגע בצה"ל, לא קל, מסכימה איתך, מקווה לימים טובים יותר.

קשה ככה מקריאה להבין ולזהות 'בשטח'

בפרט שמקצת הדברים אילו הסברים ופרקשנויות שלי שלא בהכרח תואמים מושגים והסברים מוכרים מתכנית לימודים כזו ואחרת, בתקווה שאני לא מסבך לתלמידים את החיים שמסובכים גם ככה. על נושא השסעים הכתב וגם נשלח חומר רב במרוצת הזמן, יתכן שגם בפורום יש אבל אין לי מושג היכן. יש גם אצלי חומר רב אבל ספק בעיני אם ניתן ככה מקריאה, בלי רקע וניסיון לרדת לעומק הנושא, אז כרגע אני מניח לו. גם על תורת הפוטנציות כתבתי המון, ובמיוחד על 'הסלט' בין מרכיבים הומוגניים ( בעיני ) לפוטנציה לאחרים. זה עוד יותר מסובך ואני מניח גם לזה. ויש גם את נושא הבריחים שהוא עולם בפני עצמו ואני מניח גם לו. רק מלה אחת לגבי הפוטנציות, מצאתי לנכון לעשות הבחנה בין תכונות היסוד של הפוטנציות לבין מרכיבי ההסתגלות האופייניים לכל פוטנציה שהם נגזרת של אותם תכונות יסוד. נניח, טיפוס ג', האימפולסיבי, יש תשתית מפורטת של מאפיינים, ולצידם מאפיינים הסתגלותיים שנועדו לאפשר הסתגלות מוצלחת יותר של בעל פוטנציה ג'. כמובן שמרכיבי ההסתגלות נשענים על אותם מרכיבים אופיניים שלו שמקשים על ההסתגלות. למשל: קוצר רוח, חמימות מוח, פזיזות, הגזמות, שויץ ועוד. על מנת שתיתאפשר לאחד כזה ג' הסתגלות הוא נדרש לחולל שינויי במאפייני ג' שלו ולהיעשות נניח יותר ד'. לשינויים הללו קראתי מרכיב רפורמטורי, דהיינו, שינוי פנימי שהנ"ל מחוללים במרכיבי היסוד ( בעיקר החסרונות ) של הפוטנציה ונעשים קצת אחרים, שונים. המרכיב הרפורמטורי אם כי מתלבש באופנים שונים על כל אחת מהפוטנציות, וכמובן שככל שהשינוי הנדרש הוא קיצוני ומשמעותי יותר כך נזהה דיסהרמוניה כזו ואחרת. במידה שהמאמץ הרפורמטורי מפעיל אנרגיות עזות מדי כדי 'להצליח' הוא צפוי לחטוף רסיסים בדמותם של מרכיבי פוטנציה ח'. זה נשמע נורא מסובך אבל הרושם מטעה, ומי שמשכיל להבין זאת עשה צעד חשוב קדימה. החשיבות העצומה של תורת הפוטנציות היא במאגר הידע והמאפיינים הרב אלא שזה "סלט יוני" שצריך לפרקו למרכיביו ולהרכיבו בצורה שונה, ובכל סימני הכתב המוכרים. ודבר אחרון, בשל העובדה שטיפוסי יסוד טהורים אינם בנמצא יש קושי לאתר מאפיינים כאלה כאשר הם מסתתרים תחת מרכיבי הסתגלות ניכרים ולהקיש מכך. עיון שטחי וחובבני בכתב ידו של נשיאינו נדמה לאחדים כמייצג נאמן של פוטנציה ב', אך האם יש אינדיקציות פשוטות ושקופות שמדובר בכלל בפוטנציה א'? אולי ו'? אולי שילוב בין שניהם שטושטש די בהצלחה ע"י ב' ? ומרגע שאובחן 'המוצר' כ ב' בלי להבין ש ב' זו רק העטיפה אין שום סיכוי לניתוח שיתקרב למציאות. וזה החסרון בסיווגים שכאלה שהטעות יכולה להיות קשה. אפשר כל פעם לדון בפוטנציה אחרת, כמו גם בנושאים כאלה ואחרים אבל אינני רואה כאן משתתפים פעילים לדיון, אבל אשמח להתבדות. שבת שלום.

TIME4U

New member
דווקא לא, ושבת שלום גם לך.

לי אתה לא מסבך את החיים, אלא להיפך, אתה מצליח לגרום לי להקיף את החומר ולהעמיק בו מכל הכיוונים (דבר שכשלעצמו לא משקף את אישיותו להתמודד בו זמנית עם מגוון רחב של חומר ועוד תאורתי) וזווית הראיה הסובייקטיבית שלך רק הופכת אותו למשובח יותר, דבר שמעודד אותי להפעיל את האינטואיציה ולא לחשוש מלהצמיד פרשנות אישית שלי למכלול מרכיבים בכתב, מה גם שאני לומדת את הנושא באופן עצמאי, כך שלעת עתה אתה והפורום מהווים כמדריכים בלעדיים שלי. בקשר לנושא השסעים, סלט הפוטנציות, הבריחים ועוד נושאים מרתקים נוספים, אתה אומנם מניח להם כרגע, אך אני במקביל מנסה להשלים ידע ע"י קריאת המאמרים שכתבת, בטוחה שעם הזמן אוכל להעמיק עוד ועוד, פשוט מרגישה שרצה מידיי מהר קדימה, ובעצם לא סיימתי להשלים יסודות, אבל מה עושים שאתה מצליח לרתק אותי, ואני מוצאת את עצמי מתעמקת וחוקרת בחומר שאתה מכוון אותי אליו??!! ננסה לרגע לקחת טיפוס ג' שמחולל שינוי קיצוני במאפייניו והופך ל-ד' , אבל חוטף רסיסים של מרכיבי טיפוס ח' - (אגב נשמע הגיוני לגמריי!!) האם תוכל להדגים לי תאורתית את מאפייני הכתב שיצביעו על השינוי הקיצוני לקראת טיפוס ד', ואת הרסיסים שחטף (ח')? בנוגע לכתב הנשיא או בעצם כל כתב, אני מאמינה שגרפולוג מיומן יידע להגיע לאישיות הכותב באופן מעמיק אע"פ ההטעיות של עטיפות, מסיכות וטשטושים מלוטשים בין מרכיבי הפוטנציות השונות, מסכים איתי? (יש אחד כזה שהייתי ממליצה עליו בגדול!!!, מנחש מי?). להבטיח לך דיונים מסעירים ומרתקים - לא יכולה, גם לא חושבת שמסוגלת להיות בשלב זה פעילה בדיון, מה שכן יכולה להבטיח לך, זה שאקרא בשקיקה ואעמיק בכל נושא שתכתוב עליו, תנסה לנתח או להעלות השערות, וקשור לנושאים שעומדים על הפרק מבחינתי. אודי, אני רוצה להודות לך בפעם האלף על ה כ ו ל . אגב, שמי ריקי.

הנה הדגמה תאורטית על פי סימן יחיד

"ננסה לרגע לקחת טיפוס ג' שמחולל שינוי קיצוני במאפייניו והופך ל-ד' , אבל חוטף רסיסים של מרכיבי טיפוס ח' - (אגב נשמע הגיוני לגמריי!!) האם תוכל להדגים לי תאורתית את מאפייני הכתב שיצביעו על השינוי הקיצוני לקראת טיפוס ד', ואת הרסיסים שחטף (ח')?" התגדלות אותיות במלה, בתנועה קשתית קמורה מימינה שהולכת ומקיפה שטח נוסף יכולה להתפרש מנקודת המבט של ג' כשתלטנות, וכחנות, דחף להיות הצודק ולנצח, השתקת האחר, כעס שחולקים עליו ועוד', והפרשנויות נכונות, אך למעשה הסימן הנ"ל ( התגדלות ) מהוה מרכיב הסתגלותי, ואסביר: התגדלות קמורה מקיפה מחייבת הגברת המאמץ לייצר עיגוליות וקמר, קרי להגביר את התפקוד ההגיוני על תשתית היצרים, ולכן ההתגדלות משולה למאמץ מצידו לקיים דיאלוג מכובד, ענייני, נטול יצריות, פרופורציונלי, נמנע מכפיית דעתו והשלטת רצונו. הלהט והיצרים כמובן יוצרים רקע לוהט, נסער, מגביר קול, לרגע משתולל, חסר שקט ועדין בגבולות הקמר, וחצי רציונאלי. אלא שהצלחתו להתמיד בדפוס ההסתגלות עומדת תחת סימן שאלה היות שהשתלטנות, חוסר הסובלנות ושאר מרכיבי ג' לא יכולים לעכל לאורך זמן שלא עושים רצונו, כלומר, מתחת להתגדלות מצויים לחצים חזקים לסגור עניין, לקטוע, לריב, לשבור כללים, להפסיק עם הדיון/וויכוח המטומטם הזה. ההתגדלות היא 'הרצוי' ולכן כאשר נוצרים נסיבות שבהם הוא, ג' מתקשה להתמיד בכך ( ורוצה לשבור לרסיסים את הקמר והגדול ) הוא נעשה עצבני, רגיש, תוקפני, ונוטה לקשור לסביבה את הסבות שבעטיין הוא חדל עם ההתגדלות. כלומר, הם מנהלים מולו וויכוח מטומטם, סתם מקשים עליו, לא מקבלים דעתו עצתו יוזמתו וכד' ולכן הוא מתעצבן. מנקודת מבטו זה לרגע הגיוני וסביר אם כי הוא עשוי בהמשך להירגע וגם להתנצל ולהתפייס. ככל שהוא מתאמץ להיאחז בצפורניים בדפוס ההתגדלות, כך ייקשה עליו לעמוד בו לאורך זמן שכן הוא הולך נגד עצמו. אז מה יש לנו כאן ? תשתית חישה חבויה ( היא חבויה במקום שיש התגדלות,במקומות אחרים בכתב היא יכולה להיחשף באקראי ) שיש בה נחרצות, שתלטנות, קפריזות, עקשנות, חוסר סובלנות, חוסר הקשבה, שעשתה מהפך ונהייה באופן חלקי/זמני/מתמשך יותר הגיונית, מאוזנת ומסוגלת לקיים תקשורת ללא מאפייני ג' הקודמים, אלא שזו הליכה נגד עצמו וככל שהוא יתאמץ בכך יותר כאשר המעטפת המתגדלת תספוג שברים בקשת, רטט, קטיעה, שיבוש קריאות מקומי ועוד' ותשקף את הכשלון המומנטלי בהסתגלות, קרי: עצבנות, רגישות יתר, איום, חוסר שקט. בעצם, אלה הם מאפייני ח' שהם השלב האחרון לפני שכל מערכת ההסתגלות הנ"ל קורסת והוא נעשה ג' שקוף ופורח בדרכים. עד כאן בתקווה שזה מובן, ושימי לב שכרגע זה רק על סימן בודד, אך קחי בחשבון שכל מרכיבי הכתב, לרבות מרכיבי ארגון, קו, לחץ, שולים, שורות, שלכאורה לא קשורים לכך, גם כן משתתפים במערכה הזו. נקודת האור היחידה היא שבמקרים רבים ניתן להסתפק באיתור של כמה סימנים בלבד והעסק מובן, שכן הדברים קשורים אחד לשני. למשל: בהתגדלות שבדקתי לעיל כבר נכלל רפורמציה גם של מרכיב הקמר. ועדין זה סלט מסובך למדי.

sneakers

New member
אני אוחז את העט ברכות יחסית

כותב די מהר ויחד עם זה עובי הכתב די עבה. מה שנוגד את מה שכתבת לעיל. מה תסיקי מכך?

כי19

New member
אם כבר עלה הנושא של אחיזה נוקשה.

אולי משהו אן יכול להרחיב ויותר להסביר מה זה אחיזה נוקשה? אולי גם עם כמה דוגמאות?

TIME4U

New member
סנייק,שיש לסרוק לכאן את כתב היד

בכדי שיהיה אפשר להתייחס למכלול המרכיבים. (ולא בתקופה הקרובה, מבחינתי בכל אופן)

למעלה