האם ניתן להגדיר קבוע ב SQLSERVER?

האם ניתן להגדיר קבוע ב SQLSERVER?

האם ישנה דרך להגדיר קבוע (constant) ב SQL Server שיהיה נגיש לכל הפרוצדורות, טריגרים וכו´ בדטהבייס? אם כן - איך מגדירים ואיפה מגדירים? תודה רבה!

eli_leiba

New member
אתה יכול להגדיר default object

להכניס בו ערך ולקשור אותו לטבלת קבועים ע"י sp_binddefault ואז הערך ישב בטבלת הקבועים ותוכלו לגשת אליו מכל מקום (יש להכניס רשומת defaults אחת בלבד)

טבלת קבועים?

כלומר להגדיר טבלה וכל פעם להוציא ממנה את הערך של הקבוע? לא יגרום ליותר מדי overhead?

eli_leiba

New member
לאחר פעם ראשונה שורת הקבועים בזכרון

לטבלה תהיה שורה אחת שבה השדות יהיו הקבועים הגלובליים הנ"ל לאחר פעם אחת , השורה כבר בזכרון ולכן השליפה מהירה

רוצה להבין בצורה חד-משמעית:

מצטער שאני חוזר על השאלה, אבל בכדי שאני אהיה בטוח שהבנתי מה אתה מתכוון: להגדיר טבלה, ככל הטבלאות, שבה תהיה שורה אחת, שכל שדה בה ייצג קבוע שאני רוצה להגדיר, ולכל קבוע אני נותן את הערך שלו (בצורת DEFAULT או בצורה ידנית, זה לא משנה). כל פעם שאני רוצה להשתמש בקבוע פשוט לקרוא לתא הזה מהטבלה, כמו שהייתי קורה לכל תא מכל טבלה אחרת. כלומר - אין ממה דרך להגדיר קבוע, אלא ע"י שימוש בטבלה. אמת? ותודה שוב.

tberger

New member
אלון נראה לי שלא הבנת את הכל

יש ב SQL SERVER גירסאות 7 או 2000 אוביקט מסוג DEFAULT. לאוביקט נותנים שם וערך. ניתן להשתמש בו בכל שאילתה SP וכד´. כ"כ ניתן לקשור (BIND) אותו לכל טבלה שרוצים לכל עמודה שהיא (למספר עמודות בו זמנית) נוח ביותר אם צריכים לשנות את אותו ערך ברירת מחדל במספר טבלאות כמו המע"מ שעולה ביום ראשון.

למעלה