האם ניסתם פעם...

JOHN LENNON1

New member
אלוהים

אני חושב שאתה צודק בהפרדה שלך בין דת ואלוהים,ואם אתה שואל אותי אז לדעתי אלוהים הוא בכלל חילוני גמור לא ניתן להוכיח או לשלול את קיומו של אלוהים בשכל ,אולם יש כאלה שחשים שיש אלוהים ויש כאלה שאינם חשים כך לדעתי האלוהים המצטייר בדתות הוא ממש ממש קטן מסכן ועלוב,לדעתי אלוהים הוא הרבה יותר.

yos30

New member
היהדות היא דבר נפלא

אין בכלל ספק שאין שום קשר ביו היהדות האמיתית , שדוגלת בלכבד את השונה לקרב את הגר וכו' לבין מה שיש לנו היום . היום החרדים , והדתים , הפכו את היהדות לכסף עובר לסוחר . ואיפה שיש כסף צריך לשמור על המונופול שהקמת . כי אחרת תפסיק לעשות כסף . ולכן כל הזמן מוסיפים חומרות והלכות חדשות . אני לפעמים חושב לעצמי שאלוקים נקרע מצחוק כל פעם שהוא שומע את עובדיה יוסף מדבר ושואל את עצמו איך "העם הנבחר" ירד לרמות כאלו של טימטום . רק תחשבו על יום שבת למשל , זה אחד מהחוקים האנושים ביותר שיש לאדם העמל , יום אחד מנוחה . מה עשו מזה הדתים יום של עונש , אל תיגע באף שלא יתלשו לך ח"ו שתי שערות . תוכל אוכל מחומם כי אחרת יש מצב שהאוכל יהיה טעים . תצום צום כי לפני אלפים שנה גדליה נרצח . אל תוכל בשר וחלב כי כתוב שאסור לבשל גדי בחלב אמו (שוב דבר אנושי לחלוטין)אז אסרו לאכול הכל ולחכות שש שעות שלא יתערבב בבטן (תחשבו איזה טימטום אני כותב את זה ואני נפעם כל פעם מחדש) אל תדליק את האור , אל תיסע לטייל עם הילדים . בסיכום שב בבית בעונש ותחשוב שאתה חכם ואל תהנה מהיום המנוחה שקיבלת (האמת הרי אלה שמוסיפים את ההלכות כל היום , זה רבנים ואברכים שלא יודעים מה זה לעבוד קשה ) ולכן אני חושב שמי שמצליח להפריד בין הדברים יכול להסתדר לא רע גם עם קיומו של אלוקים (בלי המתווכים ) וגם היהדות

avi972

New member
אני לא יודע אם לזה התכוונת

אני מאמין שמישהו/משהו יצר את העולם במודע. אין לי בעיה לקרוא לאותו גורם אלוהים. אבל מפה ועד לא לאכול צ'יזבורגר המרחק גדול - יש הבדל בין להאמין באלוהים ולהאמין ב(מתן)תורה וכל השאר.

עובבי

New member
אני ניסיתי.

ניסיתי פעם להפריד בין היהדות לבני משפחתי. לצערי הם התנגדו בתוקף להפרדה (אפילו שוחד לא עזר) וביקשו שאניחם לנפשם. בברכה, לכל יום חמישי יש עוד יום חמישי, עובבי. נ.ב. מצאתי גם שמאוד קשה להפריד בין הלשון של אחי לעכוזו של אבי.

למעלה