האם נחוץ מבחן טובה

dafna02

New member
הילד כבר עבר אבחונים למכביר...

הוא נמצא כיום במסגרת של חינוך מיוחד. ברור לנו שיש לו בעיה שפתית, מעט תקשורתית, מעט מוטוריקה עדינה, בעית ויסות (תחושתי, ובעיקר רגשי). הבעיה היא שאנחנו שוקלים מסגרת לשנה הבאה. נמסר לנו (ע"י המערכת) שגן משולב פחות מתאים לו בגלל בעיות התנהגות. ושהגן מתאים לכל ילד עם כל בעיה מלבד הנושא ההתנהגותי. תפקיד הגננת המשלבת הוא לא לשלב את הילד בהתאם לצרכיו - בחדר בעבודה קוגניטיבית/ גרפומוטורית וכו´ ובשום פנים לא בחלל הגן כמתווכת במקרה הצורך. האם זה נכון (מהנסיון שלכם)? זו אגב הסיבה שנראה לי שאם הבעיות ההתנהגותיות נגרמות בגלל בעיה נירולוגית ריטלין יהיה "תרופת פלא". בכל אופן רציתי לשאול מהו בדיוק מבחן טובה. "מה שואלים" איזה תחומים בוחנים? באיזה תנאים פיזיים (בליווי הורים?) וכמה זה עולה...

zivadina

New member
במבחן טובה הילד יושב מול מחשב

ולוחץ על לחצן שנמצא ביד שלו בכל פעם שמופיעה צורה מסוימת במחשב. ככה בודקים כמה זמן הוא יכול להיות מרוכז וכמה טעויות הוא עושה בכוון של פסיחה או של לחיצת-יתר על הלחצן. כפי שאת מבינה, המבחן הזה בודק כשר רכוז וקשר יד-עין, ואינו דורש יכולת מילולית בכלל.

אדרית

New member
האם נחוץ מבחן טובה

הבן שלי אובחן במרפאה להתפתחות ומקבל ריטלין. אין ספק שהתרופה עוזרת לו. בכתה א´, קורא כותב וגם בחשבון עם הישגים יפים. עכשיו הציעו לו לעשות את מבחן טובה. האם זה באמת נחוץ?

דליה.ד

New member
שלום אדרית וברוכה הבאה!

מי המליץ לכם לעשות מבחן טובה? באמת זה נראה מיותר במיוחד לאור העובדה שהריטלין משפיע טוב על הילד, אז למה צריך לבדוק?? כדאי לשאול את מי שהמליץ לך.

אדרית

New member
מבחן טובה

הומלץ במרפאת תשומת לב בשניידר ע"י איריס מנור. נשמע מכובד. אבל...המבחן גם נערך באותו מקום אך כבר בתשלום. מה דעתכם?

zivadina

New member
מבחן טובה הוא תמיד בתשלום. כנראה כי

איננו כלול בסל הבריאות (ניחוש שלי).

dafna02

New member
מבחן טובה - מאיזה גיל?

אני מקשרת את ההודעה שלי לכאן - אני מקווה שזה בסדר. הבן שלי בן 5. יש לי חשד שיש לו בעיה בתחום של קשב וריכוז (לא ממש ברור לי ההבדל בינהם...) לקחתי אותו לפסיכיאטר ילדים. בינתיים היינו בפגישה אחת שבמהלכה הילד שיחק ממש יפה ולא נראתה הבעיה. העניין הוא שחלק מהתאורים שקראתי בפורום, כן באים לידי ביטוי אצלו. לדוגמא: באמצע המפגש בגן קם והולך הרבה ריבים עם ילדים משתטח על הרצפה (במהלך מפגש לדוגמא) האם מבחן טובה יאפשר לנו לדעת אם הילד באמת מגלה קשיים בתחום ושטיפול תרופתי יכול לסייע (אין לי שום דעות קדומות שליליות - להיפך יש לי מין חשש שאני מפנטזת שזו "תרופת פלא"). האם גיל 5 מתאים לכך? הדבר מאוד רלוונטי במיוחד עכשיו כשאנחנו שוקלים מסגרת לשנה הבאה (גן רגיל? גן משולב? גן קטן?) תודה מראש על התשובות

דליה.ד

New member
שלום דפנה וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

איזו עירנות! כל הכבוד על שאת שמה לב לקשיים של בנך ולהתנהגות שלו. לפי דעתי בנך צעיר מידי למבחן טובה. בגילו הוא זקוק בראש ובראשונה לאבחון התפתחותי. אבחון כזה יתן מידע מדוייק על כישוריו ויכולותין במגוון תחומי התפתחות (מוטוריקה גסה, מטווריקה עדינה, אבחנה חזותית, אבחנה שמיעתית וכו´) וכמובן שאם ישנן תופעות שנוגעות לקשב וריכוז הן יעלו במהלך האבחון (חוסר שקט גופני, אימפולסיביות, השמעת קולות, פטפוט, בעיות ארגון וחוסר באסטרטגיות ועוד). המלצתי ללכת לאבחון כזה (אפשר בקופת חולים!) או בכל תחנה לטיפול בילד ובמשפחה (אם תאמרי לי היכן את גרה אוכל להיות יותר ספציפית). לאבחון כזה הייתי ממליצה להגיע עם סקירה של הגננת על הבעיות והקשיים הנצפים בגן. ולפגישת הסיכום להביא אותה (אם היא מחנכת אותו בשנה הבאה). אם האבחון יעלה המלצות דידקטיות הרי שזכותך לבקש גננת שי"ח שתעבוד עם הילד בשנה הבאה (צריך לפנות לשפ"ח - שירות פסיכולוגי חינוכי באיזור מגורייך). אם יעלו בעיות רגשיות ניתן לדרוש תרפיה מהשפ"ח. אם יעלו איפיונים של הפרעות קשב וריכוז לפנות ל נוירולוג ילדים מומחה לצורך אבחנה מבדלת וקבלת טיפול (אם צריך, בדרך כלל לא מתחילים טיפול תרופתי לפני כיתה א´ - אלא אם צריך ). בהצלחה!

למעלה