לא יודע אם יום שישי זה יום אובייקטיבי לבדיקה בכל הנוגע לפעילות קווים אבל לדוגמא באשדוד עמדתי בתחנת בני ברית וראיתי שלצד אחד נכנסים בשיירה 4 אוטובוסים עם שילוט 350 ומצד אחר בתחנת בני ברית מורדי הגטאות הייתה שיירה של אוטובוסים של דן בדרום מחכים לפקודת יציאהיומן התכתבות
המקרה הנ"ל הוא רק דוגמה לניהול הגרוע של המשאביםזה ידוע שבין בית שמש לאשדוד יש לו"ז נורא בעייתי ולא מאוזן כבר שנים.
משהו בפריסת הנסיעות בין הקווים השונים דורש בדיקה (כל פעם מחדש) מתי יש נסיעה .
אני עוד זוכר שהיו חורים של שעתיים-שלוש ואז 2 נסיעות בהפרש קטן בקוים 454 ו474.
וזה במקום לאזן את הלו"ז או לדאוג שיהיה אוטובוס פעם בשעה בין הערים.
סתם הצעה: מדוע לא להחליף את המפעיל? אם אפיקים לא יכולה לתגבר אז שחברה אחרת שפועלת באזור תפעיל את הקווים למשל נתיב אקספרסהמקרה הנ"ל הוא רק דוגמה לניהול הגרוע של המשאבים
מצד אחד צועקים שאין מספיק נהגים,
מצד שני מנהלים את הביקושים באופן גרוע כך שגם צריך יותר משאבים (במקרה הזה לקווי תל אביב הריקים, וגם בשביל להפעיל תחבורה במעברים לבית שמש דרך ירושלים או בני ברק)
הניהול הגרוע גם מכביד על התשתיות, של ירושלים ותל אביב
והכי בעייתי הוא שכל תוכנית ההסדרת הענפית מבוססת על הסטת משאבים, ואילו כאן בתשובה האחרונה הם כותבים שהסטת משאבים היא פעולה בלתי אפשרית מבחינתם.
המפעיל הוא משרד התחבורה, לי אישית בהחלט קוסם מאוד הרעיון להחליף אותו בגוף שעורך יותר חשבונות של יעילותסתם הצעה: מדוע לא להחליף את המפעיל? אם אפיקים לא יכולה לתגבר אז שחברה אחרת שפועלת באזור תפעיל את הקווים למשל נתיב אקספרס
איך יידעו אם כל האנשים המקצועיים במשרד עזבו אותו לטובת מינויים פוליטיים?המפעיל הוא משרד התחבורה, לי אישית בהחלט קוסם מאוד הרעיון להחליף אותו בגוף שעורך יותר חשבונות של יעילות
מי החליט שאפיקים לא יכולה לתגבר?
לפי התשובות של המשרד, הסיבה היא שהמשרד לא יכול לשלם, וגם לא יודע לייעל את התכנון
לא עזבו את המשרד אנשים מקצועייםאיך יידעו אם כל האנשים המקצועיים במשרד עזבו אותו לטובת מינויים פוליטיים?
השאלה אם לצורך התגבור, אפיקים יכולה למשל להשתמש במשאבים של סניף אחר שלהם (למשל סובב ירושלים שהם מפעילים מכורח רכישת אג"ת) הקרבה לבית שמש לא יכולה להועיל במקרה כזה?
אכן ניהול משאבים גרוע. אם נעשה חיפוש לנסיעה בין בית שמש לאשדוד, שתי ערים שיחסית קרובות גאוגרפית, נגלה שאין אף קו ישיר ביניהן!. אבל אם נעשה חיפוש מעמיק יותר נראה שלמעשה יש 3 קווים, בין שכונות ספציפיות בבית שמש לשכונות ספציפיות באשדוד.המקרה הנ"ל הוא רק דוגמה לניהול הגרוע של המשאבים
מצד אחד צועקים שאין מספיק נהגים,
מצד שני מנהלים את הביקושים באופן גרוע כך שגם צריך יותר משאבים (במקרה הזה לקווי תל אביב הריקים, וגם בשביל להפעיל תחבורה במעברים לבית שמש דרך ירושלים או בני ברק)
הניהול הגרוע גם מכביד על התשתיות, של ירושלים ותל אביב
והכי בעייתי הוא שכל תוכנית ההסדרת הענפית מבוססת על הסטת משאבים, ואילו כאן בתשובה האחרונה הם כותבים שהסטת משאבים היא פעולה בלתי אפשרית מבחינתם.
רק בסופ"ש יוצאים כמה אוטובוסים ביחדאכן ניהול משאבים גרוע. אם נעשה חיפוש לנסיעה בין בית שמש לאשדוד, שתי ערים שיחסית קרובות גאוגרפית, נגלה שאין אף קו ישיר ביניהן!. אבל אם נעשה חיפוש מעמיק יותר נראה שלמעשה יש 3 קווים, בין שכונות ספציפיות בבית שמש לשכונות ספציפיות באשדוד.
לכל קו יש 4-5 נסיעות ביום לכיוון, חלקן דיי מלאות וחלקן עם ממוצא יש 7-10 נוסעים בנסיעה. אגב נסיעה לא שווה אוטובוס, כי מאחורי כל זמן יציאה יתכן ויש 3 או אפילו 4 אוטובוסים שיוצאים בו זמנית.
אם לקחת את כל הנסיעות הללו ולאחד לקו אחד בין בית שמש לאשדוד תחנה מרכזית תקבל קו בתדירות יפה (אפשר גם לתגבר בעוד כמה נסיעות) שיאפשר גם לקהלים נוספים להשתמש בו, יאזן את הנסיעות הכמעט ריקות בשעות השפל, וזה יהיה שימוש נכון במשאבים מוגבלים.
זה נכון כאשר הקו בשימוש או בתדירות סבירההסטת משאבים היא הזמנה פתוחה ליבוש של שירות. ניצול ה induced demand הקיים בתחום התחבורה לרעה.
קודם להעניק שירות גרוע, איחורים, ביטולים וכו'. באופן טבעי השימוש בקו ירד. ואז מבטלים אותו לגמרי כ"הסטת משאב'. גם בהיעדר חלופה ציבורית כלשהי. הנוסעים? שישארו בבית או יקנו אוטו. במכרה היהלומים הנוכחי זו הזמנה פתוחה להתעללות בישובים מסויימים ובמקביל מתן שירות מפנק מאוד לאחרים מטעמים שאינם ענייניים.
תל אביב היא העיר הראשית בישראל. עבודה, צבא, לימודים. וגם מרכז תחבורה לכל הארץ. עד השעה תשע בבוקר תדירות הקו 320 היא 2 בשעה (בטח כדי "לפנות משאבים" לקו שכונה-שכונה בשיא שעות הביקוש).זה נכון כאשר הקו בשימוש או בתדירות סבירה
במקרה הזה קו 320 פועל בתדירות של 4 נסיעות בשעה בשעות השפל מאשדוד לתל אביב
לא סותר שצריך אולי לשנות שם משהו, אבל עדיין התדירות היא מאוד גבוהה
ואכן, צריך לייבש ולהתעלל באופן מיידי בישובים שאין בהם ביקוש בזמן שבמקומות אחרים יש נוסעים שנתקעים בתחנה בגלל עומסים.
בשלב הבא כאשר יש משאבים פנויים, אפשר לשקול להחזיר את השירות במקומות חסרי ביקוש
אני חושב שהקווים הללו ריקים, וזה מופיע בנתוניםתל אביב היא העיר הראשית בישראל. עבודה, צבא, לימודים. וגם מרכז תחבורה לכל הארץ. עד השעה תשע בבוקר תדירות הקו 320 היא 2 בשעה (בטח כדי "לפנות משאבים" לקו שכונה-שכונה בשיא שעות הביקוש).
האם אתה חושב שיהיה ביקוש מוגבר במיוחד לנסיעות מאשדוד לבית שמש בשעה 12 בצהרים? אנשים אולי יסעו הביתה לשנ"צ טוב?
הוזכרו קודם קווים 454 474 אני יודע שיש גם 464. אני לא משתמש בהם ויודע מה ההבדל ביניהם. יש מאשדוד לתל אביב עוד קווים בצהרים. התדירות שלהם נמוכה ואין לי מושג האם הם מלאים. לדוגמא 319,325,281אני חושב שהקווים הללו ריקים, וזה מופיע בנתונים
ואילו קווי בית שמש עמוסים בכל השעות, וגם זה מופיע בנתונים
יש באשכול הזה עוד הרבה קווים ריקים, והרבה קווים שזקוקים לסידור מחדש, כך למשל גם את 350 לבני ברק אפשר וצריך לדלל בסופ"ש (כמויות הנסיעות הם סימטריות, למרות שברור שהביקוש מאשדוד לבני ברק ביום שישי הוא גבוה יותר מהכיוון ההפוך), והתקווה שלי שאחרי שקווי אשדוד בית שמש יתוגברו, אפשר יהיה לקצץ (ומקווה שגם יבוצע קיצוץ) בקו הזה גם נסיעות באמצע השבוע.הוזכרו קודם קווים 454 474 אני יודע שיש גם 464. אני לא משתמש בהם ויודע מה ההבדל ביניהם. יש מאשדוד לתל אביב עוד קווים בצהרים. התדירות שלהם נמוכה ואין לי מושג האם הם מלאים. לדוגמא 319,325,281
מרחובות השכנה יש גם בטח נסיעות של אפיקים שחציין ריקות בשעות הללו. השאלה גם איך יגיב הציבור הכללי אם מורידים נסיעות ותדירות בקווים שמשמשים אותו לטובת הסטת משאבים לקווים המשמשים בעיקר למגזר החרדי.
ואגב יש הצדקה לנסיעות בתדירויות הקיימות בימי חול לקווי אשדוד צפת או בני ברק טבריה?
אני אישית חושב שקו שיוצא עד 3 פעמים ביום, עדיף שיופעל על ידי קבלן ולחברות יהיו עוד משאבים זמינים לתגבור
383 הוא כביש לא נוח לנסיעה, וזה תלוי לאיזה צד של בית שמש רוצים להגיעספציפית לגבי בית שמש -אשדוד צריך לעשות לו"ז מאוזן יותר . ( כנראה שפעם בשעה יענה על הביקושים של היום ובערב כל חצי שעה)
ייתכן שגם כדאי להעביר את הקו שיסע מכביש 383 (מסמיה- צומת האלה) וכניסה מרמת בית שמש כמו הקווים לכיוון דרום.
נכון שבית חלקיה ויסודות ייפגעו אך לקו יהיה מסלול מעט קצר יותר.
בימי השבוע מוציאים אוטובוס בודד לנסיעה ולא משנה כמה האוטובוס מלא.
בימי שישי ומוצאי שבת מוציאים 3-6 אוטובוסים בו זמנית בלי לבדוק קודם אם יש ביקוש והרבה פעמים אני רואה אוטובוסים שפשוט נוסעים ריקים.
אני חושב שחלק מקווי החרדים בסופי שבוע צריך לנהל שיהיו אוטובוסים בגיבוי אך הם ייצאו למסלול רק לאחר קבלת דיווח על עומס כדי לאסוף את הנוסעים שלא עלו על האוטובוס. וידוע לי שיש נציגי קהילה שנותנים מידע למפעילות מתי צפוי ביקוש מיוחד והמפעילות נערכות לזה.
אך כיום הרבה מהנסיעות יוצאות ב2 אוטובוסים ואז יש הרבה אוטובוסים שנועים ריקים.
כמו כן הייתי מציע שלקווים הארוכים יותר (בעיקר קווי צפת אך גם חיפה וטבריה) יהיה רישום ותשלום מראש וככה המפעילות ישלחו אוטובוסים בכמות הנכונה בלי לבזבז משאבים. וגם אז החברות יוסיפו רזרבה של 10-35 מקומות למי שלא נרשם.
383 הוא כביש לא נוח לנסיעה, וזה תלוי לאיזה צד של בית שמש רוצים להגיע
ברור שהכי נכון הוא להעמיד אוטובוסים לרשות הסדרן, רק שבכיוון בית שמש לאשדוד זה לא אפשרי מסיבות טכניות
ובכיוון אשדוד זה לא אפשרי, כי אי אפשר לסמוך על הסדרן שהוא אכן יוציא את האוטובוס רק כשצריך ולא רק כשהחברה רוצה להרוויח עוד קצת כסף.
הנקודה כאן היא אחרת, בלי להתייחס למקרה המדוייק הזה, יש כאן ניהול גרוע של הקווים
שולחים יותר מידי אוטובוסים לתל אביב וגורמים שם לעומסים עם קווים ריקים
לירושלים, יש יותר מידי נוסעים, בגלל שנוסעים לבית שמש מבצע מעברים דרך ירושלים, וזה גם גורם לעומסים, וגם לעלות גבוהה של הפעלה (כי נוסע בקווים לירושלים ומירושלים לבית שמש נוסע יותר קילומטרים מאשר נוסע מאשדוד לבית שמש)
זאת אמנם דוגמה קיצונית, אבל היא אחת מיני רבים
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.